@eridraven
Mnie nie chodzi o to, czy wydają to w SC czy w HC, bo dla mnie byłoby to bez różnicy. Ale po prostu gdy na rynku jest tyle ciekawych rzeczy do kupienia, a warunki ekonomiczno-geopolityczne skłaniają do oszczędności, po prostu w mojej kolejce takie "Żółwie" spadają za bardziej... hm... efektywnie publikowane tytuły.
Piszesz, że frankofony wydawane podobnie dobrze się sprzedają, ale sedno sprawy w tym, że TMNT to właśnie nie zwarty frankofon, tylko amerykańska zeszytówka, która ciągnie się przez wiele, wiele numerów. Tam jest chyba ze 130 zeszytów na chwilę obecną, a Amber uznał, że będzie to wydawał w HC po... ile tam jest? Trzy-cztery zeszyty na tom? Takie dziwne coś to ani normalna zeszytówka, ani zwykłe zbiorcze, które przeważnie ma 5-6 zeszytów, ani coś, co moim zdaniem byłoby najlepsze dla tak długiej serii: kompendia po 10-13 zeszytów każde.
Sensowne wydawnictwa zrobiłyby to właśnie w taki sposób, a tutaj mamy firmę znaną z dziwnych zabiegów komiksowych, która przy takich wiatrach będzie musiała wydać ponad 30 takich cienkich tomików, żeby cała seria wyszła. Więc mnie osobiście taka idea niezbyt zachwyca, również pod względem miejsca na półce. Nie mówię, że ich nie kupię kiedyś, bo widzę, że nawet w pakietach zaczynają te TMNT sprzedawać, ale przez takie dziwne podejście najpierw patrzę na inne tytuły, które lubię i które są wydane sensowniej i ekonomiczniej. Tym bardziej, że Amber najwyraźniej niczego się nie nauczył od czasów, gdy czterozeszytową miniserię Star Wars wydawał w dwóch tomach w HC po dwa zeszyty - i to jest trochę denerwujące.
@OokamiG - uprzedziłeś mnie, pisząc zwięźlej i dobitniej o tym samym

Dzięki za sprostowanie odpowiedzi z MFKiG - to ja zadawałem to pytanie i faktycznie TK powiedział tylko, że seria o Żółwiach nie wyjdzie u nich.