Autor Wątek: Wyprzedaże i promocje - komentarze  (Przeczytany 990122 razy)

zombie001 i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline PJP

Odp: Wyprzedaże i promocje - komentarze
« Odpowiedź #2130 dnia: Pt, 16 Październik 2020, 18:40:32 »
Potwierdzam takczytam :) Dobrze spakowane.

Offline NuoLab

« Odpowiedź #2131 dnia: Pt, 16 Październik 2020, 18:51:21 »
U mnie też Naturalny dobrze spakowany ale sfrajerowałem się bo dorzuciłem album Rene Magritte za 5 zł żeby dobić do darmowej wysyłki we wtorek i okazało się że to nie album a sama płyta DVD która oryginalnie była dołączana do albumu. W opisie niestety stało że to płyta ale jakoś nie zwróciłem na to uwagi bo kto by się spodziewał...

Offline Uluru

« Odpowiedź #2132 dnia: Pt, 16 Październik 2020, 21:11:34 »
@Uluru
No to miałem szczęście. A reklamowałeś go? Albo proponowałeś by wymienili ci na inny egzemplarz? Bo wiedzę że mają na stanie jeszcze chyba 8 egzemplarzy.

Pisałem do nich, odpisali że nie ma problemu z wymianą, ale jak na razie cisza. Natomiast co do pakowania zero zastrzeżeń, taki egzemplarz ktoś po prostu mi dał do paczki.

Online xanar

« Odpowiedź #2133 dnia: Wt, 20 Październik 2020, 10:43:26 »
Reklamował ktoś, coś na czytam.pl, jakieś protokoły szkody (firmy kurierskiej) każą mi wypełniać.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Leyek

« Odpowiedź #2134 dnia: Wt, 20 Październik 2020, 11:26:22 »
Ja zawsze wysyłałem opis i zdjęcia mailem jako "reklamacja zamówienia nr...." i dawało radę zrobić wymianę bez protokołów. Raz chyba chcieli, żebym zgłosił u przewoźnika ale wyjaśniłem że nie mam czasu się bawić, nie moja wina, że nie zabezpieczyli odpowiednio i odpuścili. Możesz też zaproponować zamiast wymiany np. jakiś dodatkowy rabat na te pozycje (jako niepełnowartościowe), jeśli Ci strasznie nie zależy.

Offline Gazza

« Odpowiedź #2135 dnia: Wt, 20 Październik 2020, 11:35:40 »
Zanim "wyleczyłem" się z kupowania komiksów w dyskontach i zdarzały mi się reklamacje, robiłem dokładnie tak jak @Leyek napisał. Zwyczajowo robiłem zdjęcia przesyłki i układu wewnątrz zanim zacząłem wyjmować towar z kartonu. W najlepszym przypadku zdjęcia kasowałem, w najgorszym - tak oprawioną zdjęciami reklamację zgłaszałem szybko w sklepie i nigdy nie byłem odesłany do szarpania się z firmą przewozową.
Na szczęście ten etap już za mną i bez stresów kupuję tam gdzie jest wszystko tip-top. :)

Online xanar

« Odpowiedź #2136 dnia: Wt, 20 Październik 2020, 12:13:55 »
Nie, no ja zawsze robię zdjęcia i wysyłam. Jedno jest obite bo największe (normalnie to by tego nie reklamowa) ale druga książka ma przecięty grzbiet nożem, więc raczej przewoźnik tego nie zrobił.
Sam jestem zdziwiony, bo zawsze wysyłam zdjęcia i nikt mi nigdy problemów nie robił, więc może ta księgarnia tak ma.
Tylko zdjęć układu książek w kartonie nie robiłem, ale raczej wiedzą jaki mają standard pakowania.
« Ostatnia zmiana: Wt, 20 Październik 2020, 12:21:19 wysłana przez xanar »
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline death_bird

« Odpowiedź #2137 dnia: Wt, 20 Październik 2020, 13:59:28 »
W Tantis ostatnio nie chcieli ode mnie nawet zdjęć. Wystarczył opis problemu.
Sama reklamacja w trybie tzw. "wzorowym".
Protokół szkody? A cóż to za diabelstwo?  :o
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

Offline Leyek

« Odpowiedź #2138 dnia: Cz, 22 Październik 2020, 23:07:18 »
Tak widzę, że mało na rynku Batmanów Black & White (nie ma na Gildii, acz w sklepie Egmontu jeszcze po ok. 50 sztuk), może się kończą już gdzieniegdzie.

Przy obecnym rabacie (30%) na Egmont.pl + 8% cashbacku z goodie myślę że to dobra okazja (161 zł/tom), żeby się zaopatrzyć. Do tego darmowa przesyłka dla zamówień >200 zł. Ja się zdecydowałem dzisiaj w końcu, żeby nie musieć potem przepłacać na Allegro.

Offline Grrrgory

« Odpowiedź #2139 dnia: Pt, 23 Październik 2020, 11:23:12 »
Do tego darmowa przesyłka dla zamówień >200 zł
Do tego te ciężkie cegły zapakowane luzem w karton, bez żadnego dodatkowego zabezpieczenia ;)

Nesumi

• Gość
« Odpowiedź #2140 dnia: Pt, 23 Październik 2020, 11:51:39 »
Do tego te ciężkie cegły zapakowane luzem w karton, bez żadnego dodatkowego zabezpieczenia ;)

Właśnie.

Offline Leyek

« Odpowiedź #2141 dnia: Pt, 23 Październik 2020, 21:39:12 »

Tego się obawiam, bo nigdy nie dostałem stamtąd nic porządnie zapakowane, ale o dziwo zawsze bez szwanku. W razie czego będę reklamować do skutku, bo to nie Marvel Now za parę groszy.

Offline Leyek

« Odpowiedź #2142 dnia: Cz, 29 Październik 2020, 21:08:06 »
Odebrałem te Batmany B&W zamówione ze sklepu Egmontu i zaskoczenie na plus - były nawet poduszki powietrzne jako wypełnienie. Jeden tom ma bardzo delikatnie obtarty narożnik + jakieś minimalne defekty, które na 99% już wyszły z drukarni i są zupełnie do pominięcia. Więc jestem bardzo zadowolony, mimo że dawałem dużą szansę na to że będzie trzeba się bawić w reklamacje.

Offline Voitas

« Odpowiedź #2143 dnia: Pt, 30 Październik 2020, 12:51:36 »
Ncs - 45 % rabatu u nich w sklepie.
Do jutra

Szkoda, że nie na listopadowe zapowiedzi :)
« Ostatnia zmiana: Pt, 30 Październik 2020, 13:25:17 wysłana przez Mateusz »

Offline Arne

« Odpowiedź #2144 dnia: Pt, 30 Październik 2020, 13:58:28 »
Ani na pazdziernikowe nowosci :(