Autor Wątek: Wyprzedaże i promocje - komentarze  (Przeczytany 988110 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Voitas

Odp: Wyprzedaże i promocje - komentarze
« Odpowiedź #1995 dnia: Śr, 12 Sierpień 2020, 09:59:44 »
Jakby mieli wysyłać tylko pełne zamówienia, to by pewnie połowa zamówień nie wyszła, a hajs musi się zgadzać :)

Offline Szekak

« Odpowiedź #1996 dnia: Śr, 12 Sierpień 2020, 10:01:52 »
Przepraszam. Obiecuje poprawę i więcej nie będę robił kłopotu.

Wszystko można zrozumieć, ale zwykła przyzwoitość nakazuje zapytać klienta czy zgadza się na realizację niepełnego zamówienia. Jakoś w innych sklepach internetowych jest to standard. Tylko sklep Egmontu ma z tym problem nie do przeskoczenia. Co dziwi tym bardziej, że z tego co czytam problem jest od dawna często zgłaszany przez klientów.

Wgl Egmont to ciekawy przypadek, jak przychodzily źle zapakowane paczki z 15 komiksami, to Gluta kazała spisywać protokół z kurierem bo inaczej to coś tam, coś tam. Wgl ciekawe, że na ten post też nie ma odp.

Ze dwa tygodnie temu kupiłem Batman Noir - Pakiet, jeden egzemplarz ten co występuje tylko w pakiecie miał uszkodzoną okładkę, otrzymałem info, że już nie ma i nie mogą wymienić, ale mogę zwrócić itd.
Dzisiaj wchodzę do sklepu i widzę, że są dostępne, więc pytam się jak to jest, że miało nie być a są, otrzymałem info, że tą są ze zwrotów z "które również posiadają różnego rodzaju uszkodzenia okładek."
Zapytałem jak to jest, że sprzedają jako nowe pakiet ze zwrotów z uszkodzeniami (bo niewidzie takiego info na stronie) i są tego świadomi, odpowiedzi już nie uzyskałem.

Jak na sklep który chciałby obsługiwać komiksiarzy to obsługa wygląda tragicznie.
« Ostatnia zmiana: Śr, 12 Sierpień 2020, 10:20:15 wysłana przez Szekak »
Piękno jest w oczach patrzącego.

Offline asx76

« Odpowiedź #1997 dnia: Śr, 12 Sierpień 2020, 10:04:57 »
Zatem może lepiej tam nie kupować i mieć problem z głowy? ;)

Offline xanar

« Odpowiedź #1998 dnia: Śr, 12 Sierpień 2020, 10:26:07 »
Problem polega na tym, że ten sklep tak funkcjonuje i cały czas są te same problemy, po prostu nikomu nie chce się rozwiązać tego problemu. Najlepsze jest to, że wystarczyłoby żeby jakiś dyrektor/korownik zarządził, że nie wysyłamy niekompletnych zamówień i kontaktujemy się z klientem w tej sprawie, oczywiście obsługa się wydłuży o dzień czy dwa, no ale to nie jest towar pierwszej potrzeby.
Ale najwyraźniej się nie da  :)
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline wiscoming

« Odpowiedź #1999 dnia: Śr, 12 Sierpień 2020, 10:30:21 »
Oj nie tylko Egmont ma problemy z powiadomieniem o niepełnym zamówieniu.
W księgarniach się nie spotkałem. Co prawda zamawiam tylko z tantis taniaksiazka i gildii i z nich zawsze miałem pełne zamówienia więc nie było okazji zweryfikować co by było gdyby.
Jeśli chodzi o sklepy o innym profilu to zawsze mam informację jeśli czegoś brakuje plus propozycję co dalej robimy z zamówieniem. A zamawiam przez neta dużo.
Jeśli to nie tajemnica to napisz proszę gdzie jest podobny problem, bo szczerze mam zamiar unikać takich sklepów.

Offline misiokles

« Odpowiedź #2000 dnia: Śr, 12 Sierpień 2020, 10:52:29 »
Jak dany sklep wystosował ciekawą promocję to i w livro zdarzały się 'bugi'. Ot, uroki ponadnormatywnego ruchu w biznesie ;)

Offline xanar

« Odpowiedź #2001 dnia: Śr, 12 Sierpień 2020, 11:13:08 »
Ale ten problem jest cały czas przy promocjach.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Antari

« Odpowiedź #2002 dnia: Śr, 12 Sierpień 2020, 11:23:18 »
No, własnie to wasza wina, że kupujecie, jak nie będzie kupować to będzie wszytko dobrze działać  :)

Tam mają wywieszoną maksymę "klient nasz wróg". Wiadomo o co chodzi, próbują wypchnąć odrzuty i zwroty. 10 osób zwróci ale w końcu ktoś zdesperowany sobie zostawi. Grunt żeby sobie magazyn poczyścić ze szrotu. Tak samo z brakującymi pozycjami. Większość osób nie kupiłaby tomów 1-4 gdyby wiedziała że brakuje np. 2 albo 3. Ale pieniążki wpadły, część się zwróci, część się wyśle. Pare osób się oburzy, reszta sobie zostawi bo nie ma czasu odsyłać itd. I tak to się tam kręci. Co tu dużo pisać, standard obsługi klienta pozostawia sporo do życzenia.

A co ciekawe na allegro już sobie nie mogą pozwolić na takie wałki :) Bo są dyskusje i negtywy. Więc jak trzeba to się da. A u siebie na sklepie można kręcić i kombinować bo "nie da się".

Offline Uluru

« Odpowiedź #2003 dnia: Śr, 12 Sierpień 2020, 11:48:33 »
Zatem może lepiej tam nie kupować i mieć problem z głowy? ;)

Jest to najprostsze rozwiązanie, ale na co wtedy tych kilku frustratów z tego forum będzie narzekać ?

Offline asx76

« Odpowiedź #2004 dnia: Śr, 12 Sierpień 2020, 12:28:30 »
Jest to najprostsze rozwiązanie, ale na co wtedy tych kilku frustratów z tego forum będzie narzekać ?

;) Tradycyjnie na Egmont, bo: "blokuje licencje", "wydaje za dużo/za mało", "w złym formacie", "wywołuje suszę", "sprowadza plagi..." ;)

Offline glutamiluta

« Odpowiedź #2005 dnia: Śr, 12 Sierpień 2020, 12:31:21 »
żebyście tylko wiedzieli, jak ja bardzo staję na głowie, żeby było dobrze... ;)

Offline asx76

« Odpowiedź #2006 dnia: Śr, 12 Sierpień 2020, 12:35:29 »

też stawałem, nawet na rzęsach, lecz później okazało się, że to za mało - pewne rzeczy są ponad nasze siły ;)

Offline Szekak

« Odpowiedź #2007 dnia: Śr, 12 Sierpień 2020, 13:01:58 »
Biedna. :(
Piękno jest w oczach patrzącego.

Offline Uluru

« Odpowiedź #2008 dnia: Śr, 12 Sierpień 2020, 13:38:09 »
;) Tradycyjnie na Egmont, bo: "blokuje licencje", "wydaje za dużo/za mało", "w złym formacie", "wywołuje suszę", "sprowadza plagi..." ;)

Dzięki, cały czas się zastanawiałem przez kogo pływam od kilku dni w swoim pocie :D

Offline szulig

« Odpowiedź #2009 dnia: Śr, 12 Sierpień 2020, 17:12:26 »

na prawde nie da sie zrobić skryptu ktory bedzie pilnowal ilości zamawianych komiksów z ilością na magazynie? od razu napiszę ze nie znam sie i być moze nie da sie