Autor Wątek: Wyprzedaże i promocje - komentarze  (Przeczytany 988230 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline nocny

Odp: Wyprzedaże i promocje - komentarze
« Odpowiedź #1425 dnia: So, 25 Kwiecień 2020, 14:29:52 »
Ja skorzystałem z 3 za 2 w Empiku. Wziąłem 3 komiksy i wyszło mi za całość 38% plus darmowa dostawa.
Indyjski włóczęga wpadł za darmo :)

Offline stachel

« Odpowiedź #1426 dnia: So, 25 Kwiecień 2020, 14:47:15 »
Z promką Empika wychodzi nieźle jak są 3 pozycje o zbliżonej cenie okładkowej. Ja wziąłem Flasha tom 9 + 2 tomy z Marvel Now 2.0 i wyszło 45% rabatu + darmowa dostawa (z Premium, które kiedyś tam rozdawali).

Offline nayroth

« Odpowiedź #1427 dnia: So, 25 Kwiecień 2020, 14:49:09 »
Przeglądałem ofertę 2za3 zarówno z Empika jak i ze Smyka, ale w tym roku nic nie znalazłem dla siebie. A pamiętam że w poprzednich latach to były istne żniwa. Teraz natomiast ani jednego pakieciku który by dał te 45% nie znalazłem.
« Ostatnia zmiana: So, 25 Kwiecień 2020, 16:07:13 wysłana przez nayroth »

« Odpowiedź #1428 dnia: So, 25 Kwiecień 2020, 14:54:58 »
Opłaca się jak są w jednakowej cenie i są to nowości, które mają u nich największe rabaty. Dotychczas brałem zawsze w tej promocji ze 2-3 pakiety i wychodziło w naprawdę dobrej cenie, tym razem jak na złość żadnego rozsądnego nie uda mi się złożyć.

Offline Konrad

« Odpowiedź #1429 dnia: So, 25 Kwiecień 2020, 15:02:46 »
@nayroth
Przecież w Smyku przez ten jeden dzień były takie rabaty. Na Egmont i Muchę 46%, a np. na Timofa to nawet 57% rabatu.
Skusiłem się na 5 grubasów od Muchy i 1 od Timofa - "Twardziel" + "Criminal 3" + "Jupiter's Circle" + "Droga Ku Wieczności 1" + "Jessica Jones Puls" + "Shangri-La". Okładkowo wychodzi 696zł a zapłaciłem 366zł wyszło więc 47,5% obniżki.

Offline stempel

« Odpowiedź #1430 dnia: So, 25 Kwiecień 2020, 16:26:04 »
Nie, nie, liczone są standardowe rabaty (tj. nie te premium), czyli w większości 10%. Daje to ok. 40% zniżki przy tej promocji 3 za 2. Np. w przypadku komiksów za okładkowe 109,99 zł jest cena 98,99 zł za sztukę, co przy 3 komiksach w promocji 3 za 2 daje 198,00 zł (98,99 zł + 98,99 zł + 0,02 zł). Czyli za 1 komiks wychodzi 66 zł. Jak ktoś ma premium, to chyba dostawa za friko.

Ops, faktycznie to mi umknęło - wkurzony tym, że ceny się zmieniły zamknąłem stronę empika z hukiem ;) Teraz na chłodno jak patrze to faktycznie, jest powrót do cen z standardowym rabatem. Nie jest on jednakże porywający i zachęcający do wydania właśnie u nich kasy, no chyba, że tym impulsem ma być darmowa dostawa. Zdecydowanie bywało u nich lepiej. Zastanawia mnie jednakże jaki jest sens posiadania w przypadku takich akcji tj. 3 za 2 pakietu premium u nich, jak i tak wówczas płacisz tyle ile osoba bez wykupionego premium. No chyba, że ma się wówczas jakiś dodatkowe benefity o których nie doczytałem...

Offline stachel

« Odpowiedź #1431 dnia: So, 25 Kwiecień 2020, 16:32:40 »
Masz darmową wysyłkę i cashback :)

Offline stempel

« Odpowiedź #1432 dnia: So, 25 Kwiecień 2020, 16:53:52 »
Masz darmową wysyłkę i cashback :)

Ok, doczytałem lecz dalej przeżywam straconą promocję w Smyku ;)

martinezpl

• Gość
« Odpowiedź #1433 dnia: So, 25 Kwiecień 2020, 20:06:41 »
Jak nie przedłużycie premium i nie skorzystacie z cashback to Wam przepadnie więc cashbacku nie brałbym pod uwagę

Offline stachel

« Odpowiedź #1434 dnia: So, 25 Kwiecień 2020, 20:56:01 »
Jak nie przedłużycie premium i nie skorzystacie z cashback to Wam przepadnie więc cashbacku nie brałbym pod uwagę

Proszę nie kłamać:
8. Przyznane środki pozostaną aktywne przez okres 12 miesięcy od daty ich naliczenia na „Twoje Środki”, również w przypadku odstąpienia od lub rozwiązania umowy o korzystanie z „Empik Premium” przez Klienta lub rozwiązania umowy przez Empik.

Oczywiście cashback musi zostać najpierw naliczony, a dzieje się to 45 dnia od wystawienia dokumentu sprzedaży i do tej pory posiadać premium należy.

Offline Antari

« Odpowiedź #1435 dnia: Nd, 26 Kwiecień 2020, 00:24:09 »
Na livro.pl kodzik Prezent10 dający 10% rabatu.

Niestety nie działa.

Odnośnie tej promocji z Empiku. Ja też nie widzę za bardzo sensu ładowania się w to premium. Przy przedpłacie na konto wysyłka jest za darmo i tak dla każdego, nieważne czy ma premium czy nie. Jedyna zaleta to cashback.

Wziąłem Hitmana, DMZ tom 2 i Daredevila Millera tom 3. Wyszło 40% rabatu. Zabrakło miejsca na Stwory nocy i inne historie ale to sobie dokupię w przyszłym miesiącu. Myślę, że całkiem spoko promocja, takich rabatów jak kiedyś może już nie być. Sporo dyskontów znanych z 40-42% pozaniżało rabaty w tym miesiącu.
« Ostatnia zmiana: Nd, 26 Kwiecień 2020, 00:42:47 wysłana przez Antari »

Offline Uluru

« Odpowiedź #1436 dnia: Nd, 26 Kwiecień 2020, 07:51:56 »
Niestety nie działa.

W czwartek działał...

Offline jotkwadrat

« Odpowiedź #1437 dnia: Nd, 26 Kwiecień 2020, 14:22:14 »
W czwartek działał...
Ale i tak średnio się opłacało.

Wyjątkowo żałosne rabaty jak na Livro.

Offline Arion Flux

« Odpowiedź #1438 dnia: Nd, 26 Kwiecień 2020, 21:52:21 »
Mam nastepujace pytanie dotyczace Empiku: Jak pakują ksiązki/komiksy, gdy wysyłają? W jakiś kartonik, czy po prostu w kopertę?

Chce kupic jedną książkę, której nigdzie indziej nie ma, a na której mi mocno zależy, ale jak ma przyjść zmasakrowana, to odpuszczę. Do tej pory robiłem odbiór osobisty, stąd moje pytanie. 

Offline LordDisneyland

« Odpowiedź #1439 dnia: Nd, 26 Kwiecień 2020, 22:25:47 »
@KukiOktopus
Moje egmontowe zamówienia były pakowane w kopertę - z tych, które folii bąbelkowej mają tyle, że może służyć za alibi. Jutro powinna dotrzeć do mnie paczka z egmontu, pierwsza od wybuchu epidemii- to dam znać, co i jak. Może coś się zmieniło.
,, - Eeeeech.''