Autor Wątek: Wyprzedaże i promocje - komentarze  (Przeczytany 988537 razy)

Offline Antari

Odp: Wyprzedaże i promocje - komentarze
« Odpowiedź #1380 dnia: Wt, 14 Kwiecień 2020, 13:07:51 »
Też uważam, że to głównie ludzka chciwość i chęć skorzystania na błędzie innego jest przyczyną tego, że na świecie jest jak jest.

Och tak... jesteśmy źli i nikczemni. W świecie zwierząt jak leci stado antylop i jedna się poślizgnie to lew, który na nie poluje podlatuje do niej i głaszcze po główce. "Nic się nie stało antylopko, przecież nie, nie skorzystam na twoim błędzie i cię nie zjem", po czym antylopka wstaje i leci do swojego stadka uśmiechnięta a lew odchodzi z pustym brzuchem.

Mylisz się. To właśnie świat jest tak skonstruowany, że błąd jednego jest korzyścią drugiego. A takie żałosne próby głaskania po główce jak próbujesz w tym temacie robić są przyczyną, że takie błędy dalej będą się pojawiać. Bo przecież "nic się nie stało". Pomijam już, że sam błąd mógł być celowy, tego też nie da się wykluczyć. 

A już napiętnowanie osób, które chciały skorzystać z promocji, która była (bo przez moment była i tego nie zaprzeczysz) to szczyt chamstwa i mindset rodem z PRLu. To nie klient ma obowiązek dociekać czy promocja jest naprawdę czy nie. Było napisane? Było.

Bannera się nie da zmienić. A dodać się dało. Kolejne żenująco zabawne tłumaczenie winnego. A dlaczego się nie da zmienić? Bo by trzeba się przyznać do błędu komuś kto stoi wyżej i ponieść konsekwencje.

Sklep powinien przyznać tym osobom rację i zrealizować zamówienia z takim rabatem jaki miał być. Albo jeżeli się "nie da" przyznać jednorazowe kody rabatowe powiększające do takiego progu. To jest profesjonalna obsługa klienta. Za błędy i pomyłki ponosi się konsekwencje, co ma wiele korzyści w tym PRowych. Ale ktoś tu chyba się jeszcze nie nauczył prostej zasady "klient nasz pan", a wyznaje nieco starszą rodem z PRLu "klient nasz wróg". Albo "klient = pieniacz".
« Ostatnia zmiana: Wt, 14 Kwiecień 2020, 13:18:12 wysłana przez Antari »

Online parsom

« Odpowiedź #1381 dnia: Wt, 14 Kwiecień 2020, 13:17:57 »
Och tak... jesteśmy źli i nikczemni. W świecie zwierząt jak leci stado antylop i jedna się poślizgnie to lew, który na nie poluje podlatuje do niej i głaszcze po główce. "Nic się nie stało antylopko, przecież nie, nie skorzystam na twoim błędzie i cię nie zjem", po czym antylopka wstaje i leci do swojego stadka uśmiechnięta a lew odchodzi z pustym brzuchem.

Mylisz się. To właśnie świat jest tak skonstruowany, że błąd jednego jest korzyścią drugiego. A takie żałosne próby głaskania po główce jak próbujesz w tym temacie robić są przyczyną, że takie błędy dalej będą się pojawiać. Bo przecież "nic się nie stało". Pomijam już, że sam błąd mógł być celowy, tego też nie da się wykluczyć. 

Aha. Czyli jednak jesteśmy jak zwierzęta.
Słowem - zwracając uwagę kasjerce, ze za dużo wydała, wyrządzacie jej krzywdę. A jak już zwracacie jej tę nadmiarową resztę, to ją przynajmniej opieprzcie jak burą sukę. Bo nigdy się nie nauczy.

Offline Antari

« Odpowiedź #1382 dnia: Wt, 14 Kwiecień 2020, 13:22:33 »
Słowem - zwracając uwagę kasjerce, ze za dużo wydała, wyrządzacie jej krzywdę. A jak już zwracacie jej tę nadmiarową resztę, to ją przynajmniej opieprzcie jak burą sukę. Bo nigdy się nie nauczy.

Dokładnie tak. Spróbuj czasami, a zobaczysz efekty. Błąd wybaczony bez konsekwencji wpada jednym uchem a wypada drugim. Błąd z którego wyciągnięto konsekwencje zostaje z tobą na całe życie i wyciągasz z niego wnioski. Kto tego nie rozumie ma wciąż mleko pod nosem :)

Ile to już razy ludzie skarżyli się na sklep Egmontu w ostatnim czasie i nie tylko? Syf komunikacyjny, wysyłka niekompletnych zamówień itd. Nic nie jest z tym robione.

Na koniec dowiesz się od obsługi sklepu, że jesteś "pieniaczem". Mnie by takie coś do głowy nie przyszło.
« Ostatnia zmiana: Wt, 14 Kwiecień 2020, 13:24:11 wysłana przez Antari »

Offline Szekak

« Odpowiedź #1383 dnia: Wt, 14 Kwiecień 2020, 13:30:50 »
Nie bede mowil za innych, ale ja przy tak ewidentnym bledzie bym oczekiwal wywiazania sie z promocji albo przeprosin i poprawienia tresci które wprowadzają w blad, jedno z dwojga i sprawa by byla załatwiona na poziomie przystajacym ludziom cywilizowanym. Tymczasem co mamy? Tresci dalej wprowadzają w blad bo nie da sie ich edytowac rzekomo (prawidlowy rabacik dalo sie edytowac w kilka minut), a przeprosiny zamiast wyrazac ubolewanie i przyznanie sie do bledu, sa pokazem zajadlosci, arogancji, malosci charakteru i przerostu ego. Takie zachowanie mogloby byc puszczone plazem jakiemus pierwszemu lepszemu uzytkownikowi forum, ale nie przedstawicielce sklepu. Szanujmy sie.
« Ostatnia zmiana: Wt, 14 Kwiecień 2020, 13:34:32 wysłana przez Szekak »
Piękno jest w oczach patrzącego.

Offline mani78

« Odpowiedź #1384 dnia: Wt, 14 Kwiecień 2020, 16:47:44 »
Sklep Egmontu. Złożyłem duże zamówienie, kwota niemal 1300 zł. Zapytałem, czy byłaby możliwość zapakowania komiksów do dwóch kartonów, aby uniknąć uszkodzeń. W odpowiedzi usłyszałem, że nie ma takiej możliwości i że pracownicy wiedzą, jak zabezpieczyć paczki... Po odpakowaniu przesyłki okazało się, że pracownicy jednak nie mają bladego pojęcia o tym, jak zabezpieczyć przesyłkę. 6 komiksów w twardej oprawie zniszczonych - obite rogi, grzbiety, rozerwane okładki. Po zgłoszeniu reklamacji dowiedziałem się, że jednego zniszczonego komiksu nie ma aktualnie na stanie. Poinformowałem, że poczekam na skompletowanie całości - ale po raz kolejny zostałem zignorowany. Wyślą to, co jest i koniec tematu. Porażka - zero elastyczności, pomocy czy zrozumienia dla klienta. Dawno nie zaliczyłem tak nieprzyjemnego traktowania przez sklep.

Offline mani78

« Odpowiedź #1385 dnia: Wt, 14 Kwiecień 2020, 17:08:33 »
Sorry za kolejny post, ale jest update. Zostałem właśnie poinformowany, że księgowość wygenerowała już zwrot za wszystkie reklamowane komiksy i w związku z tym nie zostaną one wymienione. Mój ostatni zakup w tym sklepie.

Offline GoNzO

« Odpowiedź #1386 dnia: Wt, 14 Kwiecień 2020, 17:24:04 »
Sorry za kolejny post, ale jest update. Zostałem właśnie poinformowany, że księgowość wygenerowała już zwrot za wszystkie reklamowane komiksy i w związku z tym nie zostaną one wymienione. Mój ostatni zakup w tym sklepie.

Niestety jest tak jak piszesz, zamówienia w sklepie Egmont to loteria, raz przyjdzie zniszczone, raz nie. Wydawnictwo jest zdolne wysłać odfoliowane i podniszczone komiksy (ze zwrotów jak mniemam). Pakowanie - pamiętam jak odbierałem kiedyś z 20 komiksów New52 bez grama folii bąbelkowej, tylko karton. Jednak promocja rzędu 50% kusi i czasami warto zaryzykować :D.

Ahh pamiętam te czasy kiedy pakowali każdy komiks w folii bąbelkowej, pancernie.
Katalog komiksowy: https://comicgang.com.

Offline Murazor

« Odpowiedź #1387 dnia: Wt, 14 Kwiecień 2020, 18:07:32 »
księgowość wygenerowała już zwrot za wszystkie reklamowane komiksy i w związku z tym nie zostaną one wymienione.
Jeszcze powiedz, że kupiłeś na promocji z afery koszykowej to będzie można zgadywać, czemu nie ma wymieniania na nowe, a zwrot kasy ;D

Offline xanar

« Odpowiedź #1388 dnia: Wt, 14 Kwiecień 2020, 19:04:14 »
Ja tam kupuje po 2-3 szt. w Ravelo i jestem bardzo zadowolony  :)
Tak na przyszłość, jak Egmont robi wyprzedaż 50% to mogliby napisać stan produktu tak jak ma Multversum w standardowej ofercie  :)
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Antari

« Odpowiedź #1389 dnia: Wt, 14 Kwiecień 2020, 19:35:29 »
Ja tam kupuje po 2-3 szt. w Ravelo i jestem bardzo zadowolony  :)
Tak na przyszłość, jak Egmont robi wyprzedaż 50% to mogliby napisać stan produktu tak jak ma Multversum w standardowej ofercie  :)

Trochę słabo PRowo to by wyglądało. Wydawca sprzedaje szrot na przemiał, a obok sklepy stany nówka z różnicą kilku procent rabatu :) Lepiej się nie przyznawać, a problematycznych pieniaczy zamieść pod dywan (gdyby nie to forum o takich akcjach nikt by przecież nie wiedział, a pewnie jest ich sporo).

Offline xanar

« Odpowiedź #1390 dnia: Wt, 14 Kwiecień 2020, 19:49:39 »
Nie wiem, w Multiversum kupują  :)
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Antari

« Odpowiedź #1391 dnia: Wt, 14 Kwiecień 2020, 20:11:21 »
Nie wiem, w Multiversum kupują  :)

Wielokrotnie już pisane było, że Egmont nie prowadzi sklepu dla zysku tylko dla PRu i żeby mieć wizytówkę w necie. Kiepsko by to wyglądało z takim opisem u wydawcy ale wiadomo, amatorów takich promocji by pewnie nie brakowało. 

Offline Szekak

« Odpowiedź #1392 dnia: Śr, 15 Kwiecień 2020, 05:31:52 »
Przebijam! https://www.gildia.pl/komiksy/404996-batman-noir-pakiet (+ do tego cashback na goodie)
Kupowac bo do poniedzialku moze juz nie byc!
Piękno jest w oczach patrzącego.

Offline nori

« Odpowiedź #1393 dnia: Śr, 15 Kwiecień 2020, 12:16:02 »
A też dołożę się do żalów: raz jeden kupiłem jeden tytuł w sklepie Egmontu, przyszło w zwykłej kopercie, a że album A4 w miękkiej oprawie, to grzbiet był przełamany. Więcej z pewnością nie skorzystam z ich usług.

Offline mani78

« Odpowiedź #1394 dnia: Śr, 15 Kwiecień 2020, 13:33:29 »

Sprawa znalazła swój pozytywny finał. W dużym skrócie całe promocyjne zamówienie zostało zrealizowane, zaś uszkodzone pozycje zostaną ponownie zamówione i dostarczone do mnie.

Serdeczne podziękowania dla użytkownika Glutamiluta za nieocenioną pomoc !!!