Autor Wątek: Wyprzedaże i promocje - komentarze  (Przeczytany 989908 razy)

Offline asx76

Odp: Wyprzedaże i promocje - komentarze
« Odpowiedź #975 dnia: Pn, 09 Grudzień 2019, 13:56:24 »
Tak masz rację, warto siedzieć do 4:00 rano żeby mieć te 5,99 zł na darmowej wysyłce. Ale mega okazja! Rozumiem promocje z blikiem bo sam z niej skorzystałem, ale dalej podkreślam, darmowa dostawa to kiepskie promo.

Toż przecie darmowa dostawa została tu przedstawiona przy okazji bliku, niejako dodatek do dania głównego, więc warto było o niej wspomnieć :P

Użytkownik usunięty53490

• Gość
« Odpowiedź #976 dnia: Pn, 09 Grudzień 2019, 14:11:22 »
Jest jeszcze jedna kwestia - czasu, który należy poświęcić na wyszukanie promocji, planowanie i ich kombinowanie. Ciekawe czy gdyby ktoś to policzył (bo przecież czas to pieniądz), to nie okazałoby się przypadkiem, że korzystanie z promocji opłaca się mniej, niż zakupy bez nich :)

Offline GoNzO

« Odpowiedź #977 dnia: Pn, 09 Grudzień 2019, 14:16:35 »
Jest jeszcze jedna kwestia - czasu, który należy poświęcić na wyszukanie promocji, planowanie i ich kombinowanie. Ciekawe czy gdyby ktoś to policzył (bo przecież czas to pieniądz), to nie okazałoby się przypadkiem, że korzystanie z promocji opłaca się mniej, niż zakupy bez nich :)

Ostatnio właśnie zdałem sobie sprawę, że więcej zarobię pracując nadgodziny niż na szukaniu promocji dot. komiksów. Ale wciąż jest to fajna zabawa aby coś mieć 40%+ taniej :>.
Katalog komiksowy: https://comicgang.com.

Offline asx76

« Odpowiedź #978 dnia: Pn, 09 Grudzień 2019, 14:19:54 »
Promocji nie trzeba wyszukiwać, ponieważ same się znajdują - wystarczy korzystać z opcji powiadomień, zapisywać się na newslettery... Wejście na Pocztę zajmuje chwilę. Takoż i odświeżenie strony na Ceneo.
A wrzucić do koszyka towar z listy którą ma się w łepetynie też niewiele zajmuje. Tak więc proszę nie demonizować. Tym bardziej, że przy większych zakupach rabaty robią się coraz bardziej odczuwalne :P
Poza tym "polowanie" na okazje też daje fun, więc nie jest to czas stracony :P

Offline Koalar

« Odpowiedź #979 dnia: Pn, 09 Grudzień 2019, 17:45:19 »
Z tą darmową dostawą Livro przez Ceneo to może być tak, że działa po wpisaniu kodu i wtedy kod na Blik nie zadziała (można użyć tylko jednego kodu w jednej transakcji).
A jak był dzień darmowej wysyłki na Ceneo, to kiedy użyłem kodu na Blika, to system jednak doliczył koszt wysyłki (może zły sposób dostawy wybrałem, tj. taki, który nie był darmowy) i kod na Blika się zmarnował. Więc ostrożnie tam.
pehowo.blogspot.com - blog z moimi komiksami: Buzz, Fungi, PEH.

Offline rekinn

« Odpowiedź #980 dnia: Pn, 09 Grudzień 2019, 18:26:53 »
A właśnie, a to nie będzie czasem tak, że żeby dostawa była darmowa, to zamówienie musi iść przez sklep livro, a nie przez ceneo? Ostatnio byla darmowa dostawa w taniejksiazce, to dokladnie tak bylo- w ich sklepie za darmo, a przez ceneo juz trzeba bylo doliczyc.

Offline Kadet

« Odpowiedź #981 dnia: Pn, 09 Grudzień 2019, 21:23:32 »
Noc rabatów w Livro - 10% rabatu. Kod: noc10

Dzięki za wiadomość - trochę się obkupiłem z grudniowego pakietu i listy prezentów dla rodziny :) Teraz tylko oby kurier przywiózł wszystko w dobrym stanie...
Bardzo Was proszę o wsparcie i/albo udostępnienie zbiórki dla dziewczynki walczącej z rakiem: https://www.siepomaga.pl/walka-agatki.

Dziękuję z całego serca!

Offline Leyek

« Odpowiedź #982 dnia: Pn, 09 Grudzień 2019, 21:28:57 »
@Kadet
Prezenty rozumiem, ale komiksy w Livro - widzę że lubisz adrenalinę ;)

Offline Kadet

« Odpowiedź #983 dnia: Pn, 09 Grudzień 2019, 21:35:06 »
"Zawsze pędzę po ostrej krawędzi katastrofy", jak to ujął P. Cholewa w pierwszym trójpaku z Garfieldem :)

A tak poważnie, to ponad 42% rabatu przeważyło.To moje pierwsze zamówienie z Livro - liczę na szczęście początkującego. Strategicznie wybrałem też pozycje, które i tak na razie trafiłyby na kupkę wstydu (bo muszę jeszcze gdzieś dorwać wcześniejsze tomy), więc w razie reklamacji nie opóźni mi się lektura.
Bardzo Was proszę o wsparcie i/albo udostępnienie zbiórki dla dziewczynki walczącej z rakiem: https://www.siepomaga.pl/walka-agatki.

Dziękuję z całego serca!

Offline asx76

« Odpowiedź #984 dnia: Pn, 09 Grudzień 2019, 23:27:21 »
Dzięki za wiadomość - trochę się obkupiłem z grudniowego pakietu i listy prezentów dla rodziny :) Teraz tylko oby kurier przywiózł wszystko w dobrym stanie...

Drobiazg, nie ma za co :) Ja również uległem pokusie ;) Czekałem na kod rabatowy z Taniej Książki, ale w końcu straciłem anielską cierpliwość ;) A tymczasem kilka dni modlitwy, żeby całość doszła bez szwanku ;)

Offline stachel

« Odpowiedź #985 dnia: Pn, 09 Grudzień 2019, 23:30:44 »
Także chciałem się przekonać jak to jest  żyć na krawędzi. 2/3 paczek do tej pory przyszło zapakowanych tragicznie, ale wszystko bez uszkodzeń. Czemu teraz ma być gorzej?

Offline asx76

« Odpowiedź #986 dnia: Pn, 09 Grudzień 2019, 23:34:01 »
Statystyka mówi, że w końcu musi się coś złego zdarzyć - szczęście nie trwa wiecznie ;)

Offline history

« Odpowiedź #987 dnia: Wt, 10 Grudzień 2019, 09:22:44 »
Tak masz rację, warto siedzieć do 4:00 rano żeby mieć te 5,99 zł na darmowej wysyłce. Ale mega okazja! Rozumiem promocje z blikiem bo sam z niej skorzystałem, ale dalej podkreślam, darmowa dostawa to kiepskie promo.

Kolego nie do 4 nad ranem tylko do północy bo pisałem że o tej porze wskakują nowe kody. Chciałem pomóc a Ty zrzędzisz jak stara baba u lekarza. Każdy zrozumiał że chodziło mi o łącznie darmowej dostawy z kodem blik tylko ty masz problem.

Offline eyesore

« Odpowiedź #988 dnia: Wt, 10 Grudzień 2019, 11:41:08 »
z tego co widzę Livro przez Ceneo ma darmowa wysyłkę ale blik nie działa  ::)

Offline xanar

« Odpowiedź #989 dnia: Wt, 10 Grudzień 2019, 11:49:14 »
blik aktualnie działa do 30 min. po północy, zamiast osądzać tak dobry sklep sprawdź czy działa na innych  ;)
Twój komiks jest lepszy niż mój