dlatego właśnie proponuję się nie napalać. dobre promki na komiksy to wg. mnie -40%, masterpassy, darmowa dostawa.
Zgadzam się, w Polsce znalezienie super obniżek w Black Friday graniczy z cudem. Ale to nie znaczy że w innym terminie się to nie zdarza. Sprawdziłem moje zakupy z ostatniego roku i było tak 4 razy:
- w lipcu na nieprzeczytane.pl - 60% rabatu na: kilkanaście komiksów od Muchy (np. Starlight, Jupiter's Legacy 2, Przeklęty, Pusty Człowiek, Outcast 2, Velvet 2, Chew 3 i 5, Przebudzenie czy Byłem Bogiem), kilka tytułów od Egmontu jak Gotham Central 2 lub B.B.P.O. 3 oraz Legion - Kroniki od OMG. Kilka komiksów od NSC miało 50% rabatu (Deadly Class 1 i 2, Grass Kings 3, Oblivion Song 2, Nienawidzę Baśniowa 2 lub Vei 2)
- w lipcu na taniaksiazka.pl - prawie 50 % rabatu na: kilka tytułów od Muchy (Jessica Jones Alias 1, Astonishing X-Men 1 i 2, Descender 2, Outcast 4), kilka od KBOOM (Klaus, Dracula czy God Country) oraz sporo od Taurusa (np. Katanga 1 i 2)
- w lutym na chodnikliteracki.pl przez kilkanaście godzin można było kupić 3 komiksy w cenie 1, ale wybór nie był zbyt duży (np. za B.B.P.O. 4, Conan. Tom 1. Narodziny legendy i Namibie zapłaciłem z przesyłką niecałe 90zł)
- i najlepsza promocja z końcówki grudnia poprzedniego roku na swiatksiazki.pl - wiele komiksów od Egmontu przez 2 dni z 77% rabatem (kupiłem wtedy 20 cegieł: Hellboy 3,4 i 5, B.B.P.O. 2 i 3, 100 Naboi 3 i 4, Kaznodzieja 4,5 i 6, Saga o Potworze z Bagien 1 i 2, Transmetropolitan 2 i 3, Ex Machina 1 i 2, Gnat 3, Łasuch 1, Runaways 1 i Kenia)
Więc mega obniżki już się zdarzały i pewnie jeszcze się zdarzą. Trzeba trzymać rękę na pulsie.