Autor Wątek: Wyprzedaże i promocje - komentarze  (Przeczytany 987841 razy)

Alienus66 i 2 Gości przegląda ten wątek.

Offline stempel

Odp: Wyprzedaże i promocje - komentarze
« Odpowiedź #750 dnia: Pt, 15 Listopad 2019, 10:20:58 »
dlatego właśnie proponuję się nie napalać. dobre promki na komiksy to wg. mnie -40%, masterpassy, darmowa dostawa.

Oooo no właśnie dobra promka to jest kiedy jest -40, i darmowa wysyłka (nawet jeśli jest jakiś wymóg kwotowy zakupu). Niżej raczej nie będzie, a na masterpassa nie ma co liczyć, bo obecnie wspierają coś tak dziwnego jak shumee, i dają kod do empika na 20 zł, przy zakupie u co najmniej dwóch partnerów - czyli słabo. Ja jestem zadowolony jak mamy te -40, a paczka z zakupami w sposób bezpieczny do nas dociera :) Chociaż jakby pojawiło się dofinansowanie do zakupów to byłby w 7 niebie, bo zaległości rosną, a kasy tylko ubywa ;)

Offline Koalar

« Odpowiedź #751 dnia: Pt, 15 Listopad 2019, 14:42:35 »
Na bonito 2x pakiet Batman Noir za 483 zł (-30%):
https://bonito.pl/k-42719863-batman-noir-pakiet
pehowo.blogspot.com - blog z moimi komiksami: Buzz, Fungi, PEH.

Użytkownik usunięty53490

• Gość
« Odpowiedź #752 dnia: Pt, 15 Listopad 2019, 15:33:20 »
Na bonito 2x pakiet Batman Noir za 483 zł (-30%):
https://bonito.pl/k-42719863-batman-noir-pakiet

To to się jeszcze nie sprzedało? Phi, bieda limit jakiś. Dobrze że nie kupiłem na handel.

Offline Konrad

« Odpowiedź #753 dnia: Pt, 15 Listopad 2019, 17:51:07 »
dlatego właśnie proponuję się nie napalać. dobre promki na komiksy to wg. mnie -40%, masterpassy, darmowa dostawa.

Zgadzam się, w Polsce znalezienie super obniżek w Black Friday graniczy z cudem. Ale to nie znaczy że w innym terminie się to nie zdarza. Sprawdziłem moje zakupy z ostatniego roku i było tak 4 razy:

- w lipcu na nieprzeczytane.pl - 60% rabatu na: kilkanaście komiksów od Muchy (np. Starlight, Jupiter's Legacy 2, Przeklęty, Pusty Człowiek, Outcast 2, Velvet 2, Chew 3 i 5, Przebudzenie czy Byłem Bogiem), kilka tytułów od Egmontu jak Gotham Central 2 lub B.B.P.O. 3 oraz Legion - Kroniki od OMG. Kilka komiksów od NSC miało 50% rabatu (Deadly Class 1 i 2, Grass Kings 3, Oblivion Song 2, Nienawidzę Baśniowa 2 lub Vei 2)

- w lipcu na taniaksiazka.pl - prawie 50 % rabatu na: kilka tytułów od Muchy (Jessica Jones Alias 1, Astonishing X-Men 1 i 2, Descender 2, Outcast 4), kilka od KBOOM (Klaus, Dracula czy God Country) oraz sporo od Taurusa (np. Katanga 1 i 2)

- w lutym na chodnikliteracki.pl przez kilkanaście godzin można było kupić 3 komiksy w cenie 1, ale wybór nie był zbyt duży (np. za B.B.P.O. 4, Conan. Tom 1. Narodziny legendy i Namibie zapłaciłem z przesyłką niecałe 90zł)

- i najlepsza promocja z końcówki grudnia poprzedniego roku na swiatksiazki.pl - wiele komiksów od Egmontu przez 2 dni z 77% rabatem (kupiłem wtedy 20 cegieł: Hellboy 3,4 i 5, B.B.P.O. 2 i 3, 100 Naboi 3 i 4, Kaznodzieja 4,5 i 6, Saga o Potworze z Bagien 1 i 2, Transmetropolitan 2 i 3, Ex Machina 1 i 2, Gnat 3, Łasuch 1, Runaways 1 i Kenia)

Więc mega obniżki już się zdarzały i pewnie jeszcze się zdarzą. Trzeba trzymać rękę na pulsie.

Offline asx76

« Odpowiedź #754 dnia: Wt, 19 Listopad 2019, 19:12:40 »
Te nędzne 5% w Livro to brzmi jak zniewaga... i "rozgrzewka" przed Black Friday ;)

Offline Antari

« Odpowiedź #755 dnia: Śr, 20 Listopad 2019, 12:24:07 »
Te nędzne 5% w Livro to brzmi jak zniewaga... i "rozgrzewka" przed Black Friday ;)

Nie wiem czy takie nędzne, na większość nowości z grudnia jest 36%, a z kodem wychodzi ponad 39%. Myślisz, że znajdziesz coś o wiele lepszego na Black Friday na nowości? Była już o tym mowa, nie ma co się napalać na rabaty pokroju 50%.

Offline asx76

« Odpowiedź #756 dnia: Śr, 20 Listopad 2019, 12:40:00 »

Nie wiem czy takie nędzne, na większość nowości z grudnia jest 36%, a z kodem wychodzi ponad 39%. Myślisz, że znajdziesz coś o wiele lepszego na Black Friday na nowości?

Była już o tym mowa, nie ma co się napalać na rabaty pokroju 50%.

1. W Taniej Książce mam kilka % więcej, o ile pojawia się kupon rabatowy 7% (od czasu do czasu), a podobno z okazji BF ma jakaś promocja być. Poza tym mam bodaj 3% rabatu lojalnościowego, więc w sumie wychodzi wyraźniej lepiej. Na dodatek mam odbiór osobisty i nie muszę ryzykować, że mi przyślą towar niczym psu z d... tfu, z gardła wyjęty. Z Livro zamówiłem tylko raz: pierwszy był zarazem ostatnim - przy takim pakowaniu ryzyko uszkodzeń podczas transportu jest nie do przyjęcia, a później "bujanie się" z reklamacjami... Na ch.j mię to potrzebne... :P

2. Ani mi w "makówce" takowe kosmiczne fantazje ;) W zupełności zadowalam się nieco powyżej 40% :P

Offline jotkwadrat

« Odpowiedź #757 dnia: Śr, 20 Listopad 2019, 12:51:18 »
Ja tam czekam na kod na 8% w Livro. To najwięcej co zdarza im się dać i, jednocześnie, uwzględniając ceny wyjściowe, największy rabat jaki znalazłem w księgarniach internetowych.

Offline Antari

« Odpowiedź #758 dnia: Śr, 20 Listopad 2019, 13:46:45 »
Ja tam czekam na kod na 8% w Livro. To najwięcej co zdarza im się dać i, jednocześnie, uwzględniając ceny wyjściowe, największy rabat jaki znalazłem w księgarniach internetowych.

Tylko trzeba uważać żeby nie przedobrzyć bo potem pozycje wylatują z nowości i już nie będzie 36% wyjściowego.

1. W Taniej Książce mam kilka % więcej, o ile pojawia się kupon rabatowy 7% (od czasu do czasu), a podobno z okazji BF ma jakaś promocja być. Poza tym mam bodaj 3% rabatu lojalnościowego, więc w sumie wychodzi wyraźniej lepiej. Na dodatek mam odbiór osobisty i nie muszę ryzykować, że mi przyślą towar niczym psu z d... tfu, z gardła wyjęty. Z Livro zamówiłem tylko raz: pierwszy był zarazem ostatnim - przy takim pakowaniu ryzyko uszkodzeń podczas transportu jest nie do przyjęcia, a później "bujanie się" z reklamacjami... Na ch.j mię to potrzebne... :P

2. Ani mi w "makówce" takowe kosmiczne fantazje ;) W zupełności zadowalam się nieco powyżej 40% :P

Nieco powyżej 40% vs nieco powyżej 39% WOW. Mówimy tutaj o różnicy 1% wiesz ile to jest po przeliczeniu na złotówki? Przy zamówieniu za 1000 zł masz 10 zł oszczędności. I na tej podstawie twierdzisz, że jest to cytuję "NĘDZNY" rabat na Livro, samemu kupując na Taniej Książce. Daj spokój z takimi tekstami albo chociaż udawaj, że nie jesteś trollem.

Zresztą teraz sprawdziłem i wychodzą te twoje bzdury na jaw.

https://www.taniaksiazka.pl/invincible-tom-6-p-1311187.html

20% wyjściowego + 3% lojalnościówka + wyimaginowane 7%, którego nie ma. To jakimś cudem daje powyżej 40%? Ojojoj widzę z matematyką za pan brat.
« Ostatnia zmiana: Śr, 20 Listopad 2019, 13:49:14 wysłana przez Antari »

Offline asx76

« Odpowiedź #759 dnia: Śr, 20 Listopad 2019, 14:12:38 »
Szanowny Panie Antari, wziąłeś Pan pierwszą lepszą pozycję z brzegu i próbujesz mi tu wmówić jakieś bzdety. Otóż pozwolę sobie zauważyć, że uprzednio należy wziąć pod uwagę, że:
- nie wszystkie komiksy są w atrakcyjnych cenach - wydawało mi się, że to powinna być oczywistość (nieraz o tym pisałem, że tylko część komiksów i to nie od wszystkich wydawców), poza tym są one "ruchome"...
- należy wchodzić na poszczególne tytuły przez Ceneo!!
- odbiór osobisty, który Pan olałeś jako argument, bo nie pasuje do Pańskiej teorii

A teraz proszę sobie zerknąć na moje ostatnie zamówienie wraz z cenami które nabyłem w Taniej Książce (wchodząc na każdy tytuł przez Ceneo!) i wliczając rabat 7%, jak również lojalnościowy:

- 1xBBPO. Piekło na ziemi. Tom 3 - 77,16 zł

- 1xDoom Patrol. Tom 2 - 79,31 zł

- 1xKaczogród. Kaczogród Carla Barksa. O kawałek sznurka i inne historie - 46,27 zł

- 1xPiekło na ziemi. BBPO. Tom 2 - 78,06 zł

- 1xMistrzowie Komiksu Providence. Tom 2 - 46,26 zł

Wysyłka:
Odbiór osobisty
Płatność:
327,06 zł
wysyłka:
0,00 zł
dla stałych klientów:
-9,13 zł
kupony rabatowe:uciekl7:
22,89 zł
wartość zamówienia:
295,04

Zanim zarzucisz Pan komuś trollowanie czy kłamstwo, pierwej sam sprawdź, czy nie bredzisz jak potłuczony. A zamówień takich jak ten przykładowy mam kilka.
Znając Pańskie podejście to może mam jeszcze skany na forum zamieścić? ;)
« Ostatnia zmiana: Śr, 20 Listopad 2019, 14:16:39 wysłana przez asx76 »

Offline Grrrgory

« Odpowiedź #760 dnia: Śr, 20 Listopad 2019, 14:43:04 »
@up
Tak się wtracając delikatnie. Finalizując zakup przez goodie od tej ostatecznej kwoty byłby jeszcze cashback 6% w przypadku taniej książki.
Ogólnie polecam goodie ;)

Offline Antari

« Odpowiedź #761 dnia: Śr, 20 Listopad 2019, 14:47:05 »
1. To podaj kod na ten rabat 7%, który liczysz, zobaczymy czy działa. Chętnie kupię nowości na taniej-książce.

2. Nie każdy ma lojalnościówkę.

3. Wchodząc przez Ceneo wychodzi max 37% z wliczoną lojalnościówką (bo kodu nie ma).

4. Pominąłem kwestię wysyłki bo dla mnie to żaden argument. Praktycznie zawsze mam darmową dostawę i nigdy nie dostałem od nich uszkodzonego komiksu więc zabawa w jakieś odbiory osobiste (koszt dojazdu, paliwo) wychodzi nawet drożej. No ale ok. Ty nie płacisz, ja nie płacę, więc co tu porównywać?

« Ostatnia zmiana: Śr, 20 Listopad 2019, 14:49:11 wysłana przez Antari »

Offline asx76

« Odpowiedź #762 dnia: Śr, 20 Listopad 2019, 14:59:59 »
1. To podaj kod na ten rabat 7%, który liczysz, zobaczymy czy działa. Chętnie kupię nowości na taniej-książce.

2. Nie każdy ma lojalnościówkę.

3. Wchodząc przez Ceneo wychodzi max 37% z wliczoną lojalnościówką (bo kodu nie ma).

1. Szanowny Panie, ostatnie zamówienie, co wcale automatycznie nie znaczy, że jest z listopada... Miało miejsce 25 października Roku Pańskiego 2019 :P Kody rabatowe mają to do siebie, że zwykle mają bardzo krótki termin ważności - kolejna oczywista oczywistość, która Panu najwyraźniej umknęła. Chyba jednak bez zdjęcia się nie obejdzie? ;)

2. Zazwyczaj było 35-36% (oczywiście nie na wszystko), co przy kodzie rabatowym 7% (czasowym!) i lojalnościowym (oczywiście nie dla każdego, piszę tutaj wyłącznie o swoim) dawało powyżej 40%.
Przy kolejnej okazji, tzn. gdy pojawi się atrakcyjny kod rabatowy i ceny będą good, nie omieszkam o tym napisać i wtedy sam się Pan przekonasz jak to wygląda na świeżo ;)
« Ostatnia zmiana: Śr, 20 Listopad 2019, 15:02:49 wysłana przez asx76 »

Offline Antari

« Odpowiedź #763 dnia: Śr, 20 Listopad 2019, 16:00:46 »
No to może zróbmy sobie i innym czytającym przyjemność i piszmy o promocjach gdy te będą obowiązywały.

Chciałbym wierzyć, że będzie jakiś duży rabat na czarny piątek ale na razie nic tego nie zapowiada. W związku z tym rozważam zamówienie pakietu na Livro bo wychodzi na ten moment ponad 39%. Możliwe też, że dali 5% zamiast klasycznego 8% bo coś szykują ale to czysta spekulacja na ten moment.

Offline KubciO

« Odpowiedź #764 dnia: Śr, 20 Listopad 2019, 16:28:34 »
Mucha donosi na swoim FB (całkiem spoko promka na starsze tytuły):
Nowe pozycje (Criminal tom 2, Nemezis, Gideon Falls tom 2) dostaniecie aż 30% taniej, a pozostałe albumy z 40% zniżką!
Czyli np. taka Saga tom 9. będzie ze zniżką 40%? Nie wymienili jej jako "nowa pozycja", ale na stronie wisi z etykietą "nowość". No chyba, że do 29.11 się coś zmieni i ten tytuł nie będzie już oznaczony jako "nowość". ;)