Ostatnie godziny Black Week i nic ciekawego poza pakietami Non Stop i Nagle się nie pojawiło.
Sam nie wiem, te pakiety to trochę kara za kupowanie od razu. Za pierwszego Parkera zapłaciłem na stoisku 150, za drugiego 130 w standardowej cenie Gildii (domówiłem do zamówienia Studia Lain, żeby była darmowa wysyłka). Czyli 280.
Dzisiaj za 280 miałbym wszystkie 3 tomy - więc czuję się frajerem - nigdy więcej nie kupię z Nagle w dniu premiery, poczekam na pakiet.
Ale
To samo robię z NSC, tam pakiety już od dawna utwierdziły mnie w przekonaniu, że tylko debil kupuje element serii od razu. Ja nie umiem przeczytać 4 tomów od razu, a kolejne 2 czytać w ciągu dwóch lat, bo totalnie nie czuję radości z niepamiętania. W NSC widzę jednak gorszy błąd - jak odwlekam, to zawsze znajduje się coś ciekawszego. Dlatego niektórych serii NSC nie kupię już nigdy, bo mi przestało zależeć.
Ergo
Dobry rabat na jeden tom > pakiet
Ale największa beka z oferty Shock - tam też są pakiety. Też dla debili, ale innych.
Bo - możesz kupić pakiet za 100 z komiksami, które kupowane oddzielnie będą cię kosztować... 80...