Autor Wątek: Wyprzedaże i promocje - komentarze  (Przeczytany 990188 razy)

Wombai i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Deepdelver

Odp: Wyprzedaże i promocje - komentarze
« Odpowiedź #4575 dnia: Śr, 08 Styczeń 2025, 19:58:40 »
Dopóki matka nie siedzi z tyłu, to żadnych kartek ja w Twoim paszporcie... żadnych kartek wyrywać nie muszę.

Tu nie ma mowy o wyprzedaży, ani o promocji. No ewidentnie ktoś się pomylił. Jakoś nie lubię żerować na cudzych błędach. Tym bardziej gdy to dotyczy mojego hobby.
Kilka sklepów pomyliło się równocześnie i tkwiło w tym błędzie przez tydzień zanim przyszło otrzeźwienie.
Tak, przechodziliśmy, z tragarzami... :)
« Ostatnia zmiana: Śr, 08 Styczeń 2025, 20:04:16 wysłana przez Deepdelver »

Offline Koalar

« Odpowiedź #4576 dnia: Śr, 08 Styczeń 2025, 20:05:27 »
Sklep ściemnia, bo ma X zamówień, na których straci po kilkadziesiąt zł na każdym, bo ktoś coś źle kliknął albo źle się zassało. Nie pochwalam takiego ściemniania, ale widocznie jest wielu kupujących, którzy poświęcili całe klika minut swojego życia i skorzystali z cynku na błąd cenowy, więc im się należy, bo przepisy są po ich stronie, więc jak im sklep napisze prawdę, to i tak będą się domagać wysłania. Nie masz problemu z tym, że wykorzystujesz czyjś błąd, to idź do sądu. Bardzo bym się uśmiał, gdyby po wygranej sprawie komiksu już nie było na rynku, więc sklep i tak by Ci go nie wysłał.
pehowo.blogspot.com - blog z moimi komiksami: Buzz, Fungi, PEH.

« Odpowiedź #4577 dnia: Śr, 08 Styczeń 2025, 20:12:18 »
  Albo hurtownia podała złą cenę i stąd kilku sprzedawców naraz ma błedną? Albo jeszcze co innego się stało? No, każdy zobaczy co będzie chciał, no nie?

Offline Xmen

« Odpowiedź #4578 dnia: Śr, 08 Styczeń 2025, 20:39:16 »
Ja myślałem że oni pomylili się z ceną okładkowa. 139zl za komiks grubości smartfona, to musi być pomyłka.
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline Deepdelver

« Odpowiedź #4579 dnia: Śr, 08 Styczeń 2025, 20:43:08 »
To poradźcie co robić w przyszłości (gdyby tu nagle było przedszkole w przyszłości) w podobnej sytuacji: kilkudziesięciu sprzedawców na Allegro oferuje w tym samym czasie komiks w atrakcyjnej cenie, w dodatku koledzy z forum piszą, że swoje zamówienia już otrzymali. To jednak nadal podejrzana sprawa. Odczekać kilka tygodni aż ostatecznie się wyjaśni? Dla pewności kupić w cenie okładkowej gdzie indziej? Kupić, zapłacić i cierpliwie czekać aż znudzą im się moje pieniądze i je zwrócą, pisząc, że pies zjadł komiksy? Jak zrobić to tak, by nie zaszkodzić naszej komiksowej wspólnocie? :)

Online Gustavus_tG

« Odpowiedź #4580 dnia: Śr, 08 Styczeń 2025, 21:10:56 »
Trochę więcej zrozumienia i akceptacji dla błędów, jeśli się pojawiają. Trafiłeś na mega/hiper/super/ultra/ekstra promocję to dodaj produkt do koszyka, złóż zamówienie, ale miej tą świadomość, że ktoś zwyczajnie mógł się pomylić i zamówienie być może nie zostanie zrealizowane. Nie idźmy drogą USA, gdzie ewolucyjnie wykształcił się całkiem nowy gatunek ssaka, którego egzystencja opiera się właśnie na wyszukiwaniu takich luk, błędów, nieścisłości celem osiągnięcia maksymalnych korzyści, odszkodowania, wyrównania. Na ich usługach jest cała armia prawników-hien, którzy z pianą na pyskach wyszukują kolejnej padliny.
Szanujmy się trochę i mimo wszystko warto czasem być człowiekiem.

« Odpowiedź #4581 dnia: Śr, 08 Styczeń 2025, 21:46:37 »
  I w ten oto sposób przeszliśmy gładko z kilku sklepów do spisku kilkudziesięciu sprzedawców na allegro. Bierz koniecznie następnym razem, okazja życia, tylko głupi i ryba nie biorą. Komiksowa wspólnota, a to kur...de dobre.

Offline vision2001

« Odpowiedź #4582 dnia: Cz, 09 Styczeń 2025, 09:39:45 »
Przypominam że macie osobny temat na takie dyskusje.

Ludki drogie, z takimi dysputami idźcie do innego działu. Jest tuż obok tego.

* Chciałem wrzucić memika w TAMTEN wątek, bo może ludzie by bardziej zwrócili na niego uwagę i może poszliby po rozum do głowy. Ale też nie lubię, gdy zbędne komentarze bardzo wpieprzają się w tamten wątek. A memik TAM wyglądałby tak:

8)

Offline burberry

« Odpowiedź #4583 dnia: Pt, 10 Styczeń 2025, 13:58:38 »
Coś dawno nie było promki z kodami inpostu :(

Online Gustavus_tG

« Odpowiedź #4584 dnia: Pt, 10 Styczeń 2025, 17:31:23 »
No nie było. Inpost, Matfel i TK pewnie do teraz liżą rany po szaleństwie dwu ostatnich miesięcy. Aczkolwiek dodałem ostatnio kilka komiksów do koszyka na TK i tak zostawiłem bez zamawiania. Po kilku dniach przysłali na maila kodzik na 5%, dorzuciłem do tego kupon za incoiny i w sumie jakoś samo się tak zamówiło  ;)

Offline balech

« Odpowiedź #4585 dnia: Pt, 10 Styczeń 2025, 18:52:43 »
Coś dawno nie było promki z kodami inpostu :(
Za incoiny masz kupon, a ze do drogich sklepów to inna sprawa.

Online parsom

« Odpowiedź #4586 dnia: Pt, 10 Styczeń 2025, 19:08:29 »
Jak do drogich? Możesz wykorzystać np. w TK.

Offline balech

« Odpowiedź #4587 dnia: Pt, 10 Styczeń 2025, 20:48:06 »
Jak do drogich? Możesz wykorzystać np. w TK.
Przy kupnie 1 czy 2 ok, ale przy większej ilości to 30 zł to śmiech.
Krótko - na smaku liter komiksy są średnio 5-7 złotych tańsze, a zdarzają się i o 9 (wilczyca na przykład).
Przy bardzo małej ilości ledwo się opłaca ten kod, a już przy powiedzmy 7 sztukach nie ma sensu.

Offline Uluru

« Odpowiedź #4588 dnia: Wt, 21 Styczeń 2025, 19:20:03 »
Ktoś dostał może ostatnio 10% kodzik na egmont.pl ?

Offline Koalar

« Odpowiedź #4589 dnia: Wt, 21 Styczeń 2025, 20:14:56 »
Na TK książka "Batman. Kompletny przewodnik" za 38,09 zł (przez Ceneo nawet 35,99 zł):
https://www.taniaksiazka.pl/batman-kompletny-przewodnik-p-1729616.html

Można jeszcze zrobić myk, żeby kupić na Allegro (za 58,10 zł), a potem zgłosić jako Gwarancja najniższej ceny. Różnica to 20,01, więc kupon 150% powinien być na co najmniej 30 zł:
https://allegro.pl/oferta/batman-kompletny-przewodnik-matthew-k-manning-13548096675
pehowo.blogspot.com - blog z moimi komiksami: Buzz, Fungi, PEH.