Autor Wątek: Wyprzedaże i promocje - komentarze  (Przeczytany 989210 razy)

Offline Koalar

Odp: Wyprzedaże i promocje - komentarze
« Odpowiedź #4560 dnia: Cz, 19 Grudzień 2024, 16:39:55 »
Sorry, ale akurat ktoś będzie miał okazję, że nie masz i Cię interesuje... Daj filtry "gwarancja najniższej ceny" i "darmowa dostawa" i coś sobie znajdziesz. Tam bodaj Matfel pod różnymi innymi nazwami typu landofbook_pl sprzedaje z darmową dostawą do paczkomatów Pocztex, więc nawet Smart niepotrzebny. Albo poczekaj na jakieś Allegro Days, to może coś taniej wyhaczysz.
pehowo.blogspot.com - blog z moimi komiksami: Buzz, Fungi, PEH.

Offline bfg

« Odpowiedź #4561 dnia: Cz, 19 Grudzień 2024, 21:50:42 »
Na Tantisie wyskoczyłoo dziś takie coś:
Zgarnij 40 InCoinów przy zakupie za 50zł!
Wiadomo że zakupy przez InPost

zakup z każdego sklepu współpracującego z inpost za min. 50 zł wiąże się z przydzieleniem 40 incoinów w aplikacji. Dodatkowo można to tak zwane wyzwanie wykorzystać 30 razy (to ograniczenie chyba niedawno wprowadzili, bo nie widziałem tego wcześniej). Także to żadna promocja nie jest, bardziej informacja.

Offline ww24

« Odpowiedź #4563 dnia: Wt, 31 Grudzień 2024, 14:59:59 »
Ktoś widział gdzieś jakieś fajne promki okolo-komiksowe na dzisiaj? Mile widziane z inpostpay bo muszę 30 zeta dzisiaj spieniężyć

Offline muaddib

« Odpowiedź #4564 dnia: Śr, 08 Styczeń 2025, 17:02:20 »
Mi dzisiaj Manada anulowała zamówienie. Ale ze mną nie ma tak łatwo. ;)
Napisz czy udało Ci się załatwić

Offline Cringer

« Odpowiedź #4565 dnia: Śr, 08 Styczeń 2025, 17:06:46 »
Napisz czy udało Ci się załatwić
A co tu załatwiać? Ewidentny błąd z ceną. To było od początku wiadome.

Offline Deepdelver

« Odpowiedź #4566 dnia: Śr, 08 Styczeń 2025, 17:14:32 »
No właśnie nie.
Piszą mi, że zabrakło towaru w hurtowni. A skoro pośredniczą w sprzedaży zamiast sprzedawać (to jest sprzedają coś co dopiero muszą sprowadzić), to trudno żeby klient ponosił związane z tym ryzyka, skoro realnie towar jest dostępny na rynku.

Offline Xmen

« Odpowiedź #4567 dnia: Śr, 08 Styczeń 2025, 17:24:27 »
ja kupiłem w inbook.pl cena około 35-37zl( nie pamiętam)+ przesyłka Orlen. Paczka czeka w paczkomacie, jeszcze nie odebrałem. Chyba mnie nie oszukali ;)
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline Zakrza

« Odpowiedź #4568 dnia: Śr, 08 Styczeń 2025, 18:44:17 »
A co tu załatwiać? Ewidentny błąd z ceną. To było od początku wiadome.
Jeśli na stronie internetowej jest jakakolwiek cena, to jest to oferta handlowa. Jeśli konsument będzie chciał zawrzeć transakcję, to będzie ona wiążąca dla sprzedającego.

Miewałem już sytuacje, że sprzedawca nie chciał się wywiązać z transakcji i po postraszeniu UOKiK i rzecznikiem konsumenta, nagle okazało się, że wszystko da się zrobić.

Zatem pytanie czy udało się coś załatwić jest jak najbardziej na miejscu.

« Odpowiedź #4569 dnia: Śr, 08 Styczeń 2025, 19:05:07 »
Jeśli na stronie internetowej jest jakakolwiek cena, to jest to oferta handlowa. Jeśli konsument będzie chciał zawrzeć transakcję, to będzie ona wiążąca dla sprzedającego.

Miewałem już sytuacje, że sprzedawca nie chciał się wywiązać z transakcji i po postraszeniu UOKiK i rzecznikiem konsumenta, nagle okazało się, że wszystko da się zrobić.

I nigdy Ci do głowy nie przyszło, że niefajnie się zachowujesz?

Offline Koalar

« Odpowiedź #4570 dnia: Śr, 08 Styczeń 2025, 19:14:08 »
Cebula w niektórych silna jest.
pehowo.blogspot.com - blog z moimi komiksami: Buzz, Fungi, PEH.

Offline muaddib

« Odpowiedź #4571 dnia: Śr, 08 Styczeń 2025, 19:24:55 »
Nie, żebym się tłumaczył z pytania, ale już rano wysłałem Manadzie nr konta, na które mają zwrócić kasę. Pytanie zadane bardziej z ciekawości. Prawo dotyczące zakupów i jego interpretacja przez lata się zmieniały, więc zastanawiam się jak zachowa się ten sklep.

Offline Deepdelver

« Odpowiedź #4572 dnia: Śr, 08 Styczeń 2025, 19:39:56 »
Czekajcie, czekajcie... Wyobraźmy sobie, że analogiczna sytuacja występuje u sprzedawcy indywidualnego. Kupujecie, płacicie, a on po tygodniu przypomina sobie, że jednak nie ma tego komiksu, bo miał go dopiero dostać od kolegi, ale jednak nie dostanie, więc obiecuje, że kiedyś tam zwróci Wam kasę. Zgłaszanie pretensji do sprzedającego też uznalibyście za niefajne? A może niefajne jest tylko krytykowanie... firm, czyli podmiotów, które z natury rzeczy powinny być znacznie bardziej profesjonalne? Totalnie nie rozumiem.

Jeśli chcesz zamiast handlu de facto zajmować się utajonym pośrednictwem w handlu (czyli "januszowy handel": nie masz ani pieniędzy, ani towaru, ale chcesz zarabiać), to zawsze jest ryzyko, że coś ci się wywali. Tylko dlaczego Waszym zdaniem konsekwencje tego ma ponosić kupujący? Jeśli hurtownia nie dostarczyła sprzedawcy zamówionego towaru, to niech się z nią dochodzi na zasadach jakie sobie ustalili.

Ten towar jest ciągle dostępny na rynku, jest dostępny nawet u wydawcy. Sklep zrobił sobie reklamę, wypozycjonował się w porównywarkach cenowych i w żadnym momencie nie twierdził, że to był błąd cenowy. Twierdzi po prostu, że nie ma Waszego płaszcza. I co Wy z tym zrobicie? :)

Offline Cringer

« Odpowiedź #4573 dnia: Śr, 08 Styczeń 2025, 19:48:44 »
Muszę przyznać że nie lubię analogi bo z reguły jej zadaniem jest odwrócenie uwagi od problemu. Tak jak w przypadku który opisałeś. Zupełnie inny od sytuacji faktycznej. Oczywiście masz prawo się kłócić, sklep tłumaczy się jak tłumaczy. Ale fakt jest jeden, ten komiks był sprzedawany po dużo zaniżonej cenie. Tu nie ma mowy o wyprzedaży, ani o promocji. No ewidentnie ktoś się pomylił. Jakoś nie lubię żerować na cudzych błędach. Tym bardziej gdy to dotyczy mojego hobby.

« Odpowiedź #4574 dnia: Śr, 08 Styczeń 2025, 19:55:50 »
Czekajcie, czekajcie... Wyobraźmy sobie, że analogiczna sytuacja występuje u sprzedawcy indywidualnego. Kupujecie, płacicie, a on po tygodniu przypomina sobie, że jednak nie ma tego komiksu, bo miał go dopiero dostać od kolegi, ale jednak nie dostanie, więc obiecuje, że kiedyś tam zwróci Wam kasę. Zgłaszanie pretensji do sprzedającego też uznalibyście za niefajne? A może niefajne jest tylko krytykowanie... firm, czyli podmiotów, które z natury rzeczy powinny być znacznie bardziej profesjonalne? Totalnie nie rozumiem.

Jeśli chcesz zamiast handlu de facto zajmować się utajonym pośrednictwem w handlu (czyli "januszowy handel": nie masz ani pieniędzy, ani towaru, ale chcesz zarabiać), to zawsze jest ryzyko, że coś ci się wywali. Tylko dlaczego Waszym zdaniem konsekwencje tego ma ponosić kupujący? Jeśli hurtownia nie dostarczyła sprzedawcy zamówionego towaru, to niech się z nią dochodzi na zasadach jakie sobie ustalili.

Ten towar jest ciągle dostępny na rynku, jest dostępny nawet u wydawcy. Sklep zrobił sobie reklamę, wypozycjonował się w porównywarkach cenowych i w żadnym momencie nie twierdził, że to był błąd cenowy. Twierdzi po prostu, że nie ma Waszego płaszcza. I co Wy z tym zrobicie? :)

A gdyby tu było przedszkole, w przyszłości i wasz synek mały przechodziłby tędy, w przyszłości...a gdzie ideały lewicy?