Autor Wątek: Wyprzedaże i promocje - komentarze  (Przeczytany 987709 razy)

Offline Wombai

Odp: Wyprzedaże i promocje - komentarze
« Odpowiedź #4545 dnia: Wt, 10 Grudzień 2024, 08:40:53 »
Ta wysyłka za 29 zł fajna, ale te promocje typu -10 zł dla pierwszych 50 osób to jest śmiech na sali.

Promocja w Matfel ruszyła zaraz po północy, więc wystarczyło poczekać do 00:01 i kodzik na -10zł był aktywny.
Natomiast ceny wyjściowe z Matfela są w wielu przypadkach wyższe niż w Taniej Książce. Mam oczywiście na myśli już ceny z przekierowania "Lubimy Czytać / W podróży / Ceneo".
Moje 7% w *TK z niższą ceną bazową od *M daje różnicę kilkunastu złotych (czyli tyle, co koszt wysyłki Inpost).

Natomiast Jak słusznie kolega @Koalar wspomniał, Darmowa Wysyłka Inpostem w Taniej Książce jest od 149zł dla użytkowników, którzy mają aktywne zgody marketingowe na SMS i Mailing.

Pozwolę sobie na autoreklamę (jeśli administracja się nie zgadza, to proszę usunąć). Poniżej moje wideo, w którym informuję o tych wszystkich niuansach zakupowych. Ciągle ktoś o to pyta, warto się zapoznać.

Online Konrad

« Odpowiedź #4546 dnia: Cz, 12 Grudzień 2024, 11:25:53 »
Jak coś to Matfel zaczął wysyłać ostatni pakiet z LIT. Wczoraj wyszły moje zamówienia ze Światem Arkadiego i Parszywym draniem, a dzisiaj Toppi (Tango realizowali już w tamtym tygodniu)

Offline Koalar

« Odpowiedź #4547 dnia: Pt, 13 Grudzień 2024, 00:36:49 »
Promocja w Matfel ruszyła zaraz po północy, więc wystarczyło poczekać do 00:01 i kodzik na -10zł był aktywny.

No fajnie, dziś z ciekawości czekałem i mniej więcej do 24:10 nie wszedł podobny kod -10 dla 50 osób. 50 osób zdąży, super, 150 nie zdąży i się wkurzy. Miałem zresztą taką sytuację w Matfelu, że kod niby wszedł, a potem coś nie tego i się zamówienie zrobiło o te 20-25 zł droższe. Musiałem anulować i prosić o ponowne aktywowanie wykorzystanego w zamówieniu kodu InPost Pay. A poza tym parę tysięcy przez cały dzień będzie klikać z ciekawości w baner i też dostanie figę (jeśli to rzeczywiście tylko 50 osób, a nie więcej). No i też chyba ich to nie ucieszy. A cała promocja to 10 zł x 50 czyli 500 zł. Dla mnie to jest parodia, bo szkoda na to czasu i atłasu, że o problemach z zawiedzionymi klientami nie wspomnę.
pehowo.blogspot.com - blog z moimi komiksami: Buzz, Fungi, PEH.

Offline wojtast

« Odpowiedź #4548 dnia: Pt, 13 Grudzień 2024, 13:16:46 »
13 zł CZARNYKOT, od 99zł tylko do 14 działa

Jeszcze najlepiej niech zrobią na 5zł od 50zł
Jak kupować, to z rozmachem za kilka stów, a nie zamówienie za 99zł :)

Daliby po prostu te 12-13% rabatu to by nie było cyrków żadnych, a tak to ludzie muszą kombinować z rozbijaniem dużego zamówienia na kilka małych zamówień, i robić jakąś gimnastykę żeby każde było w granicach tych ~100zł

Albo liczą że ludzie się nie połapią w tych rabatach na X złotych gdzie trzeba robić zamówienie jak najmniej przekraczające wymagany próg, albo mają do wyrobienia jakąś normę wysłanych zamówień/paczek i lubią drobnicę.

Offline krakers000

« Odpowiedź #4549 dnia: Pt, 13 Grudzień 2024, 13:41:44 »
jeszcze musisz miec wysyłkę za min.149 zł, zeby była gratis (zaznaczając zgody marketingowe) , wiec przy zamówieniu za 99zł itak doliczaja wysyłkę, i kod -13zł , mało daje.

Offline eyesore

« Odpowiedź #4550 dnia: Pt, 13 Grudzień 2024, 13:55:08 »
jeszcze musisz miec wysyłkę za min.149 zł, zeby była gratis (zaznaczając zgody marketingowe) , wiec przy zamówieniu za 99zł itak doliczaja wysyłkę, i kod -13zł , mało daje.
od dzis do niedzieli wysyłka za free jest do DPD i innych takich miejsc (od 79zł)

Offline krakers000

« Odpowiedź #4551 dnia: Pt, 13 Grudzień 2024, 13:58:28 »
tylko z aplikacja inpost, już tego nie połączysz, jakbyś chciał wykorzystac kod kuponu -30zł za icoiny inpostu.

Offline Wombai

« Odpowiedź #4552 dnia: So, 14 Grudzień 2024, 11:20:58 »
Do niedzieli obniżona cena i bonusowa książka jeszcze do jakichś 300 zamówień, więc w sumie jest to okazja :)

O! Dzięki za info, bo jakoś mi to umknęło. Zamówione!

Offline dinogal

« Odpowiedź #4553 dnia: So, 14 Grudzień 2024, 16:40:25 »
Kod MAGIA z inpost już nie działa na TK i chyba na matfel też... :(
gdzie jeszcze można wykorzystać kod żeby było sensownie i z darmową przesyłką Inpost?

Offline parsom

« Odpowiedź #4554 dnia: So, 14 Grudzień 2024, 16:46:01 »

Offline dinogal

« Odpowiedź #4555 dnia: So, 14 Grudzień 2024, 17:29:19 »
ehh tak to jest zwlekać... byłem pewien że jest bezwarunkowo do 24.12 a nie do wyczerpania puli kodów.. :(

Offline Lipa

« Odpowiedź #4556 dnia: Nd, 15 Grudzień 2024, 05:47:56 »
Oho, czekam na narzekania jak na Egmont przy Broni X, jak na Studio Lain, że nie umieją doszacować nakładu

Zły inpost, któż mógł przewidzieć że kod skończy się 10 dni przed planowanym końcem..

Offline dinogal

« Odpowiedź #4557 dnia: Nd, 15 Grudzień 2024, 12:37:29 »
Na razie jedyna osobą która próbuje nakręcić g**no burze jesteś Ty ;) ja narzekam tylko na siebie a nie na Inpost :)

Offline Lipa

« Odpowiedź #4558 dnia: Nd, 15 Grudzień 2024, 13:19:22 »
Na razie jedyna osobą która próbuje nakręcić g**no burze jesteś Ty ;) ja narzekam tylko na siebie a nie na Inpost :)
Cieszę się!

Idzie to forum w dobrą stronę jak ludzie zaczynają widzieć błędy w sobie, a nie w całym świecie :)

Offline burberry

« Odpowiedź #4559 dnia: Cz, 19 Grudzień 2024, 15:24:57 »
Zmieniając temat - mam kilka groszy do wykorzystania na Allegro :) macie na oku jakieś dobre okazy value for money z komiksów? rozglądam się i szukam fajnych pozycji w dobrych cenach do kupienia. Sugestie mile widziane ;)