Autor Wątek: Wyprzedaże i promocje - komentarze  (Przeczytany 989933 razy)

Offline amsterdream

Odp: Wyprzedaże i promocje - komentarze
« Odpowiedź #3285 dnia: Śr, 16 Marzec 2022, 12:27:00 »
Reszta liczy, że będzie jeszcze taniej w dniu premiery  :)

Żeby się nie przeliczyła ;)

Już jest 184. W takim tempie to do dnia premiery może do 400 dobije. Ciekawe czy jakiś inny komiks sprzedawał się Egmontowi w przedsprzedaży tak dobrze.
Czas nas zmienił, chłopaki...

Offline Leyek

« Odpowiedź #3286 dnia: Śr, 16 Marzec 2022, 16:18:50 »
Ale Wy tak na serio? :)
Batman, do tego sentymentalny, bo z czasów Semiców i niecałe 200 sztuk (do tego w bardzo dobrej cenie) uważacie za megaprzedsprzedaż?

Przecież to wydaje "fabryka" komiksów a nie Studio Lain czy Mandioca, gdzie nakłady całościowe nie przekraczają 1000 egzemplarzy i dla nich to mógłby być świetny wynik.

Offline Koalar

« Odpowiedź #3287 dnia: Śr, 16 Marzec 2022, 17:02:29 »
Poruszamy się w sferze domysłów, ale sądzę, że taki wynik w przedsprzedaży tylko jednego sklepu na Allegro (nawet przyjmując atrakcyjną cenę) na ponad miesiąc przed premierą to bardzo dobry wynik dla tego sklepu i świadczy o tym, że ten komiks będzie miał duże wzięcie.
pehowo.blogspot.com - blog z moimi komiksami: Buzz, Fungi, PEH.

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #3288 dnia: Śr, 16 Marzec 2022, 19:50:14 »
Wydaje się to dobry wynik, ale jest to jedna z nielicznych sytuacji, kiedy widać coś na konkretnych liczbach. Ja jednak strzelam, że bywały lepsze wyniki, choćby integrali Kajka i Kokosza.

Offline FrozenBeast99

« Odpowiedź #3289 dnia: Śr, 16 Marzec 2022, 23:15:21 »
Ja z 2 tygodnie temu robiłem zakupy w Empiku i normalnie mi kod zniżkowy zadziałał

Offline HugoL3

« Odpowiedź #3290 dnia: So, 19 Marzec 2022, 15:44:23 »
Warszawa Jubilerska King Cross
Komiksy Hachette po 20-30 złotych w fajnym stanie, niektóre w folii.
Spiderman po 30.
Ja kupiłem X-Men WKKM 130 tom za 20.
Za tydzień będą na Targówku w Atrium.

« Ostatnia zmiana: So, 19 Marzec 2022, 15:48:05 wysłana przez HugoL3 »

Offline nori

« Odpowiedź #3291 dnia: So, 19 Marzec 2022, 17:22:39 »
O ja cię, nie miałby ktoś chęci zakupić kompletu Pajączka i wysłać do Krakowa? Oczywiście dopłacę, żeby chociaż na piwo starczyło. :)

Offline bibliotekarz

« Odpowiedź #3292 dnia: So, 19 Marzec 2022, 20:13:36 »
Tam chyba nie ma z Pająka Sagi Klonów.
Batman returns
his books to the library

Offline HugoL3

« Odpowiedź #3293 dnia: So, 19 Marzec 2022, 21:05:06 »
O ja cię, nie miałby ktoś chęci zakupić kompletu Pajączka i wysłać do Krakowa? Oczywiście dopłacę, żeby chociaż na piwo starczyło. :)

3 są a seria liczy 4. Plus jutro zaraza handlowa, więc nie ma ich ;/

Offline nori

« Odpowiedź #3294 dnia: Śr, 23 Marzec 2022, 10:47:55 »
W oderwaniu od wątku, ale w nawiązaniu do czterech tomów Pajączka, chciałbym ogromnie podziękować koledze Wesol! Dzięki niemu właśnie otrzymałem cztery przepiękne tomy pajączka! W tych popierniczonych czasach, sprawiło mi to ogromną radochę!

Offline Konrad

« Odpowiedź #3295 dnia: Śr, 23 Marzec 2022, 21:17:08 »
W Gildii błąd systemu i anulowanie zamówień, natomiast w dwóch innych księgarniach trafiłem na kilka starszych pozycji, które naprawdę znalazły się gdzieś w odmętach magazynów.

Świat Książki: Niczym aksamitna rękawica odlana z żelaza, Pjongjang i Pierwsza wiosna. 3 komiksy, które swoje premiery miały około 10 lat temu i od dawna są wyprzedane. Wszystkie w bardzo dobrym stanie i z 30% rabatem. Warto czasem sprawdzać ich stronę, bo można trafić na takie perełki. Np. pół roku temu w wakacje kupiłem tam zafoliowane Trzy cienie Pedrosy

Tania Książka: Mooncop i Bez przebaczenia. Oba też od dawna wyprzedane, a tutaj kupiłem każdy w okolicach 20zł, czyli ponad 50% od okładkowej. Co prawda oznaczone były jako outlet, ale okazało się, że ich stan jest niezły. Jedynie mają trochę rys na okładkach, a oprócz tego ciężko się do czegoś przyczepić. Nawet żadne rogi nie są zbite.

Offline Death

« Odpowiedź #3296 dnia: Śr, 23 Marzec 2022, 21:25:48 »
Genialne zakupy. Perełki od dawna wyprzedane.

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #3297 dnia: Śr, 23 Marzec 2022, 21:33:44 »
Też zazdroszczę, nie mam niestety cierpliwości do takich poszukiwań, gratki.

Offline Konrad

« Odpowiedź #3298 dnia: Śr, 23 Marzec 2022, 21:59:03 »
Dzięki. Ogólnie bardzo przydatnym narzędziem do wyłapywania takich promocji jest Ceneo. Mam tam setki tytułów dodanych na liście życzeń i do każdego ustawiam alert z konkretną ceną. Potem gdy jakiś komiks się gdzieś pojawi dostaję e-mail i od razu sprawdzam czy może jest tam więcej dodanych nowych tytułów.
Dzięki tym powiadomieniom kupiłem też ostatnio te grube Tomb Raidery w Tantis z ogromnym rabatem (opisywałem tutaj: https://forum.komikspec.pl/zakupy/tantis-pl/msg172917/#msg172917)

Offline Voitas

« Odpowiedź #3299 dnia: Pn, 28 Marzec 2022, 10:44:44 »
Ten kod do Empiku jest chyba generowany globalnie co jakiś czas, bo ja w SMS dostałem dokładnie taki sam link do kodu jak kolega, który wkleił swój w innym wątku. Ciekawe.