Warto dodać, że pierwsze tomy w seriach są często jeszcze taniej, po ok. 5 zł.
Osobiście polecam - szczególnie jeśli ktoś chciałby uzupełnić sobie kosmos Marvela:
- Warlock vol.1: Warlock sprzed ery Jima Starlina (ale już z kamieniem nieskończoności). Do tego te jego przygody na Counter-Earth są całkiem znośne i nieźle narysowane (jeśli pamięć mnie nie zawodzi), szczególnie sam początek + ostatni zeszyt serii Warlock (bo te 2 zeszyty Hulka będące epilogiem już słabsze). Tom kończy się tam, gdzie Warlock z WKKM zaczyna.
- Captain Marvel vol 1: początki kapitana Marvela, jeszcze w zielonym kostiumie. Przyznam, że przeczytałem tylko 3 czy 4 pierwsze zeszyty (na Marvel Unlimited), ale zachęciły mnie na tyle, że kupiłem teraz całość. Oczywiście nie jest to jakiś wybitny komiks, ale klimat Flasha Gordona i retro sci-fi (też w ilustracjach) był całkiem przyjemny.
Nie jestem fanem komiksów cyfrowych, ale za 5 zł żal nie brać (jeśli kogoś interesuje).
Do tego z kolejnych tomów (tych za ok. 10-11 zł) można rozważyć:
- Captain Marvel vol. 2: kontynuacja Kapitana Marvela, pierwsze 7 zeszytów premierowych, a ostatnie 5 zeszytów tego tomu już pokrywają się z tym co zaprezentowano w Superbohaterach Marvela (tom 10); z kolei SM kończą się (prawie) tam, gdzie zaczyna się Kapitan Marvel Starlina z WKKM - można więc mieć fajną ciągłość (nie licząc jednego zeszytu nr 24, który z kolei jest w Captain Marvel vol. 3, ale mnie osobiście już nie chciało się dawać dyszki za jeden zeszyt do uzupełnienia)
i jako ciekawostka:
- Fantastic Four vol 7: zaczyna się tam, gdzie skończyło się WKKM Sądny dzień + pierwsze pojawienie się Kree w Marvelu + pierwsze ever pojawienie się Warlocka (znanego wtedy jeszcze jako Him). Zeszyty z pierwszym pojawieniem się Kree i Hima czytałem na Marvel Unlimited, z tego co pamiętam były dość przeciętne, ale jak ktoś lubi debiuty postaci to za 10 zł jak najbardziej można wziąć
i jeszcze jedynka:
- Ms Marvel vol 1: Pierwsze przgody Ms Marvel. W sumie nigdy jakoś szczególnie mnie nie interesowały, ale za 5 zł... dodatkowo tom zawiera aż 14 zeszytów.