Autor Wątek: taniaksiazka.pl  (Przeczytany 125829 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Wombai

Odp: taniaksiazka.pl
« Odpowiedź #510 dnia: Pn, 09 Czerwiec 2025, 10:40:24 »
Cały czas kupuję w Taniej Książce, bo 7% rabatu lojalnościowego i regularne kody InpostPay to dla mnie najkorzystniejsza oferta. Nie mniej, chcę podkreślić, że ta firma ciągle nie nauczyła się indywidualnego podejścia, albo nie opracowała procedur, które powinny być stosowane w przypadku pakowania komiksów.
Ostatnia paczka to 4/5 reklamowanych tytułów i jedyne usprawnienie jest takie, że teraz reklamację można złożyć z poziomu strony i historii zamówień. Więcej o tym, jak to wygląda w poniższym filmie. Pozdro.

<edit> odpisali w sprawie reklamacji. Teraz zwrot można wykonać w ramach "szybkie zwroty" z Inpost. Jest to bardzo wygodne.
W odpowiedzi wysłałem im oczywiście link do powyższego wideo i załączyłem dw p. Monikę Kalicką, która odpowiada w Glosel za sprawy PR. Zobaczymy, czy postanowią coś z tym zrobić.
« Ostatnia zmiana: Pn, 09 Czerwiec 2025, 11:45:28 wysłana przez Wombai »

Offline Alexandrus888

« Odpowiedź #511 dnia: Pn, 09 Czerwiec 2025, 16:13:16 »
Bo wiedząc, że nakład - przykładowo - takiej Klątwy Amby to... nie wiem... 1000, 1200 szt.

XD Sorki, jakoś mnie to wybiło z rytmu, choć sam materiał jak najbardziej na PLUS, ale "wiedząc, że nie wiem" to ROFL!
« Ostatnia zmiana: Pn, 09 Czerwiec 2025, 16:16:28 wysłana przez Alexandrus888 »

Offline Wombai

« Odpowiedź #512 dnia: Pn, 09 Czerwiec 2025, 16:27:27 »
XD Sorki, jakoś mnie to wybiło z rytmu, choć sam materiał jak najbardziej na PLUS, ale "wiedząc, że nie wiem" to ROFL!

Przyznaję, niefortunne sformułowanie  :o Powinienem powiedzieć "Gdybyśmy mieli wiedzę, że nakład to przykładowo 1000szt...." ale to był taki materiał nagrany na gorąco.

Offline Alexandrus888

« Odpowiedź #513 dnia: Pn, 09 Czerwiec 2025, 16:34:22 »
Jasne. Nie mam zamiaru wieszać psów. Po prostu nieźle mnie ubawiło.

"Rzycie to pasmo pomyłek..." stwierdził sentencjonalnie i waląc byka.  ;D

Offline Gustavus_tG

« Odpowiedź #514 dnia: Śr, 11 Czerwiec 2025, 17:37:27 »
SCHOW5D0B2A666AF
1. Zapełnij koszyk produktami ze schowka za minimum 100 zł
2. Zaloguj się na konto użytkownika
3. W koszyku wklej powyższy kod
4. Wartość zamówienia powinna obniżyć się o 5%
5. Maksymalna zniżka to 25 zł
6. Kod jest jednorazowy i będzie ważny do 18.06.2025 r
7. Nie łączy się z innymi kodami i zniżką lojalnościową.
8. Nie działa na kategorie podręczniki szkolne, perfumy, gry planszowe i karciane oraz produkty marki LEGO.

Offline Eyeless

« Odpowiedź #515 dnia: Cz, 12 Czerwiec 2025, 18:56:36 »
CZER10B9472740F8

Jak działa kod?

1. Zapełnij koszyk produktami za minimum 150 zł
2. Zaloguj się na konto użytkownika
3. W koszyku wklej powyższy kod
4. Wartość zamówienia powinna obniżyć się o 10 zł
6. Kod jest jednorazowy i będzie ważny do 30.06.2025 r
7. Nie łączy się z innymi kodami i zniżką lojalnościową.
8. Nie działa na kategorie podręczniki szkolne, perfumy, gry planszowe i karciane oraz produkty marki LEGO.

Offline Wombai

« Odpowiedź #516 dnia: Pn, 16 Czerwiec 2025, 21:19:14 »
Wracam z materiałem weryfikującym proces reklamacyjny i pakowanie.
Co ciekawe, Tania Książka odniosła się do sprawy w komentarzu. Trzymam ich za słowo, zobaczymy jak sobie poradzą w przyszłości.

Offline Jonaszy

« Odpowiedź #517 dnia: Nd, 29 Czerwiec 2025, 15:34:41 »
Jeżeli ktoś korzystał z odbioru osobistego w Warszawie, to już nie ma takiej opcji. Chyba księgarnia Baczyńskiego zakończyła swoja działalność  :(

Offline Adolf

« Odpowiedź #518 dnia: Nd, 17 Sierpień 2025, 23:04:27 »
Jeżeli ktoś korzystał z odbioru osobistego w Warszawie, to już nie ma takiej opcji. Chyba księgarnia Baczyńskiego zakończyła swoja działalność  :(

W Poznaniu także jakiś czas temu zamknęli swoją księgarnię w Pasażu Rondo. Z tego co widzę na ich stronie to zostały im sklepy w Łodzi, Białymstoku i Ełku. Jeśli ktoś chce odebrać zamówienie w tych punktach, to za dopłatą 4,99…

Offline Salomon

« Odpowiedź #519 dnia: Cz, 21 Sierpień 2025, 07:46:22 »
Przeważnie tu są narzekania na sposób pakowania, ale ostatnio mam bardzo dobre doświadczenia z TK. Każdy komiks osobno zawinięty w papier plus sporo kartonowego wypełnienia. Nic nie jest obite.
Czym się różnią zainteresowania od hobby?
Ceną. Hobby kosztuje.
salomonik.eu

Offline Wombai

« Odpowiedź #520 dnia: Cz, 21 Sierpień 2025, 09:30:10 »
Przeważnie tu są narzekania na sposób pakowania, ale ostatnio mam bardzo dobre doświadczenia z TK. Każdy komiks osobno zawinięty w papier plus sporo kartonowego wypełnienia. Nic nie jest obite.

Bardzo wiele zależy od magazyniera, który akurat pakuje paczkę oraz tego, co zamówiłeś. Jeśli robisz większe zakupy, objętość wymaga użycia większego kartonu, to wówczas TK zaczyna stosować inny standard.
Mogę też powiedzieć, że od kilku lat dość mocno cisnąłem na nich w moich filmach z zakupami, czyli unboxingach. Nagrałem też taki cykl "Jak oni pakują", jeśli jesteś ciekawy, to YT/@Wombai
Prezentuję tam materiał z fatalnym pakowaniem i uszkodzeniami oraz kolejny z reklamacji.
To jak spakowali reklamację daje dużo do myślenia.
Co ciekawe TaniaKsiążka odniosła się również do tych filmów w komentarzach pod nimi.
Tyle, pozdrowienia.

Offline ainam102

« Odpowiedź #521 dnia: Pt, 29 Sierpień 2025, 22:03:14 »
Potwierdzam zmianę pakowania na lepsze, zamówiłem trzy komiksy w miękkiej okładce, a mimo to zapakowane pancernie , spore pudełko i chyba z kilo pociętych kartonów w środku.

Offline Alienus66

« Odpowiedź #522 dnia: Wt, 02 Wrzesień 2025, 17:00:55 »
Ma ktoś może kod do taniej książki na zbyciu 10%?

Offline stempel

« Odpowiedź #523 dnia: Pt, 05 Wrzesień 2025, 10:21:11 »
Również chętnie przygarnę kod na 10%, w zamian za to mogę oddać kod na dyszke - robię większe zakupy i procenty wypadają korzystniej

Offline Wombai

« Odpowiedź #524 dnia: Pn, 20 Październik 2025, 20:47:24 »
Ostatnie godziny promocji.
Kod "URODZINY w aplikacji Inpost, łączy się z rabatem lojalnościowym.