Autor Wątek: taniaksiazka.pl  (Przeczytany 125983 razy)

Offline Wombai

Odp: taniaksiazka.pl
« Odpowiedź #435 dnia: Pn, 06 Maj 2024, 13:56:15 »
Dostałem wczoraj, więc powinno działać -5%

Offline Wombai

« Odpowiedź #436 dnia: Pn, 06 Maj 2024, 18:27:13 »
Właśnie wpadła jeszcze jedna promocja, tak na osłodę, bo majówka się skończyła :D

Dodaj produkty do koszyka za min. 249 zł.
Kliknij Kup z InPost Pay
Wpisz kod 20TANIEJ
Ciesz się zniżką 20 zł :)
Kodu nie obejmuje produktów z kategorii: LEGO i podręczniki.
Kod 20TANIEJ jest aktywny TYLKO w dniach 06-12.05.2024 (do godz. 23:59).

Nie wiesz co wrzucić do koszyka? Sprawdź nasze podpowiedzi:

Offline R3wolw3rowi3c

« Odpowiedź #437 dnia: Nd, 26 Maj 2024, 16:05:25 »
TWÓJ KOD na 5%:

TK5KOSK574M18B4885BB9

Jak działa kod?

1. Zapełnij koszyk produktami za minimum 149 zł

2. Zaloguj się na konto użytkownika

3. W koszyku wpisz kod

4. Wartość zamówienia powinna obniżyć się o 5%.

5. Kod jest jednorazowy i będzie ważny przez 48 godzin od momentu wysłania tej wiadomości

6. Nie łączy się z innymi kodami

Offline eyesore

« Odpowiedź #438 dnia: Cz, 06 Czerwiec 2024, 14:19:08 »
Odbierz kod na 10% zniżki! 👇

Twój kod: T21030BFF7C453

Jak działa kod?
1. Zapełnij koszyk produktami za minimum 100 zł.
2. Zaloguj się na konto użytkownika.
2. W koszyku wpisz kod.
3. Kod jest jednorazowy i będzie ważny przez  5 dni od dnia wysłania tej wiadomości.
4. Dotyczy zamówień realizowanych na terenie Polski.
5. Nie łączy się z innymi kodami.

Offline Danio

« Odpowiedź #439 dnia: Cz, 20 Czerwiec 2024, 15:01:26 »
Udało mi się kupić Batman Dziedzictwo + Nightwing Bitwa o serce Bludhaven za 155zł (52% zniżki od okładkowej), tylko zamiast kodu pekao użyłem tego na 10% zniżki z tematu o sklepie taniaksiążka.pl. Niby miał już nie działać, a przeszedł.
No i doszło mi to zamówienie, mam swoją super okazję.  ::)

Komiksy luzem wrzucone bez żadnej folii bąbelkowej do za dużego kartonu, latały sobie w środku. Nightwing obył się bez uszkodzeń, ale z Batmanem już gorzej, folia rozerwana i jeden róg mocno obity.  >:(

Bardzo rzadko zwracam ale tym razem chyba nie zignoruję. Tylko czy będę musiał przez to płacić za wysyłkę? I jak wygląda zwrot gdy skorzystałem z rabatu przez inpost pay?

Edit: Dobra, napisałem im reklamację z tymi samymi pytaniami. :)
« Ostatnia zmiana: Cz, 20 Czerwiec 2024, 15:09:13 wysłana przez Danio »

Offline starcek

« Odpowiedź #440 dnia: Cz, 20 Czerwiec 2024, 15:42:14 »
Standardy Amazona są zaraźliwe.
Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.

Offline Danio

« Odpowiedź #441 dnia: Cz, 20 Czerwiec 2024, 15:48:21 »
Najgorsze, że zanim doszła mi ta przesyłka już zamówiłem 2 kolejne komiksy, jeszcze nie wysłali. Się zastanawiam czy im napisać mejla by tym razem zapakowali porządnie. ;)

Offline Konrad

« Odpowiedź #442 dnia: Cz, 20 Czerwiec 2024, 16:17:00 »
@Danio
Akurat reklamacje w TK są mega wygodne. Gdy skompletują komiksy na wymianę to wysyłają kuriera, który jednocześnie przywozi nowe (wtedy pancernie zapakowane) i odbiera uszkodzone tytuły.
Czasowo raczej też przebiega to dość sprawnie. W tamtym tygodniu w weekend puściłem maila, a nowe komiksy miałem w piątek. InpostPay w niczym nie przeszkadza

Offline wojtast

« Odpowiedź #443 dnia: Cz, 20 Czerwiec 2024, 16:44:31 »
Standardy Amazona są zaraźliwe.

Amazona nic nie przebije.
TK jak się zamawia mniejsze zamówienie to też wysyłają w podobnym stylu/kartonie co Amazon, ale jednak minimalnie lepszym bo karton ma swoje narożniki trochę bardziej "zgięte/wystające". Do tego czasami zdarzy im się że chociaż coś tam owiną wewnętrz jakąś taką "tekturą falistą" z wypustkami.
W Amazonie jeśli kupi się jakąś grubszą pozycję, to ZAWSZE wszystko lata w za dużym kartonie jak żyd w pustym sklepie.

Nie mogę dostać nawet 1 zamówienia nieuszkodzonego z Amazonu.
Do tego Amazon ma totalnie gdzieś polskie prawo konsumenckie i reklamacje tam to prawdziwa fikcja. Jak chcesz wymianę egzemplarza, to takowa nie jest możliwa chyba że udostępnisz im pełne dane swojej karty kredytowej (niezależnie czy w ogóle takową posiadasz i niezależnie jak opłacałeś zamówienie).
Wszystko ma się wpasować w ich system, również wszelka reklamacja/wymiana, czyli w 30 dni i na to co system pozwala, bo inaczej "sorry, ale polskie prawo mamy gdzieś. nasz system nie pozwala na to i na to i tego się trzymamy".
Reklamacja w Amazonie to praktycznie jedynie zwrot w ciągu 30 dni i ponowne zamówienie. A jako że się nie opłaca cenowo bo np rabat już nie obowiązuje i dostanie się tak samo tragicznie zapakowaną i uszkodzoną przesyłkę to ręce opadają...
Jak się poczyta dodatkowo opinie gdzie Amazon sobie sam decyduje spontanicznie o skasowanie komuś konta bo system wykrył że jest się "problematycznym klientem" i inne takie akcje, to ja jestem zdumiony jak taki sklep robi taką furorę na zachodzie.
Coby nie mówić, Polska i Polskie sklepy są chyba w ścisłej czołówce jeśli chodzi o standardy pro-konsumenckie i reklamacje.

Offline stachel

« Odpowiedź #444 dnia: Pt, 21 Czerwiec 2024, 08:15:06 »
@Danio
Akurat reklamacje w TK są mega wygodne. Gdy skompletują komiksy na wymianę to wysyłają kuriera, który jednocześnie przywozi nowe (wtedy pancernie zapakowane) i odbiera uszkodzone tytuły.
Czasowo raczej też przebiega to dość sprawnie. W tamtym tygodniu w weekend puściłem maila, a nowe komiksy miałem w piątek. InpostPay w niczym nie przeszkadza
Ostatnio reklamowałam i trochę zmienili zasady. Najpierw musiałem odesłać uszkodzony komiks (na ich koszt, bezgotówkowo), a później dosłali mi nowy egzemplarz.

Offline starcek

« Odpowiedź #445 dnia: Pt, 21 Czerwiec 2024, 10:37:11 »
@wojtast

Sprawy zwrotów i te inne konsumenckie rozwiązania to zła Unia narzuciła polskim sklepom...

Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.

Offline Wombai

« Odpowiedź #446 dnia: Pt, 21 Czerwiec 2024, 11:46:38 »
Jako stały klient Taniej Książki, który wielokrotnie ich krytykował i starał się wskazać im słabe punkty procesu, pozwolę sobie zabrać głos. Oni się nie zmienią, to jest korporacja, a te uszkodzone egzemplarze są wliczone w kosz działalności. Proces pakowania i wysyłki jest maksymalnie zautomatyzowany, przez co czynnik ludzki schodzi na dalszy plan.

Używają gównianych, cienkich kartonów z 3 warstwowej tektury, a jeśli paczka jest większych gabarytów, to idzie 5 warstwowy karton i wypełnienie z "mielonki" Profipack, rzadko tektury falistej.

Reklamacje trzeba zgłosić na zwroty@glosel.pl,  można realizować poprzez np. paczkomat. Wówczas nadają etykietę, umieszczasz paczkę i wysyłasz mail, że paczka nadana, a oni wysyłają nową. Szczegóły zawsze podają w mailu.

Stan wysyłek z TK to loteria, czasami cud, a czasami urwane pół narożnika. Ja reklamuję 5-10%.

Jeśli kogoś to bardziej interesuje, to krytykowałem ich kilka razy na moich unboxingach, zapraszam na YouTube/@Wombai

Offline Mario

« Odpowiedź #447 dnia: So, 22 Czerwiec 2024, 19:21:43 »

Standardowo  >:(

Offline Jaxx

« Odpowiedź #448 dnia: So, 22 Czerwiec 2024, 20:38:53 »
Ostatnio reklamowałam i trochę zmienili zasady. Najpierw musiałem odesłać uszkodzony komiks (na ich koszt, bezgotówkowo), a później dosłali mi nowy egzemplarz.

A kiedy reklamowałeś? Ja jakieś dwa czy trzy tygodnie temu reklamowałem Czarną Magię, którą dostałem z pierwszymi stronami po portugalsku i metoda reklamacji nadal była taka jak wcześniej - kurier przywiózł nowy egzemplarz na wymianę ze starym. Sam komiks był już bez folii, więc chyba nawet upewnili się, czy jest poprawny, zanim bezrefleksyjnie wysłali. 

Offline stachel

« Odpowiedź #449 dnia: Nd, 23 Czerwiec 2024, 00:39:40 »
Jakiś miesiąc temu. Może kwestia tego, że zamawiałem do paczkomatu pierwszą paczkę, więc zwrot też realizował Inpost