Autor Wątek: taniaksiazka.pl  (Przeczytany 125836 razy)

Offline Death

Odp: taniaksiazka.pl
« Odpowiedź #285 dnia: Śr, 21 Grudzień 2022, 19:22:51 »
I było oszczędzać na tym Donżonie parę zł :) Już być chociaż z Czytam wziął to dużo większa szansa na dobry stan.
Po pierwsze: drugi tom kupowałem na Gildii razem ze Złotym wiekiem i choć dałem za nie kilkadziesiąt złotych więcej, to i tak reklamowałem, więc opłaca się zaoszczędzić kilkadziesiąt złotych, skoro i tak mam reklamować. Zresztą widziałeś z jaką szramą mi wysłała Gildia Buttona ostatnio. Ja już kupuję tylko tam gdzie taniej w danym momencie. Mało tego Gildia ma najgorszy system reklamacji, bo muszę sam dymać na pocztę i wysyłać.

Po drugie: akurat miałem taki dzień, że sobie układałem koszyki w sklepach w przedsprzedaży, żeby mieć już spokój. I tylko Bee wtedy miało te komiksy. Więc stwierdziłem, że sobie wezmę. Wiadomo, że gdyby było na Tantis lub Czytam, to bym wziął u nich.

To już w ogóle jest szczyt kupić komiksy w niby lepszym sklepie za dużo większe pieniądze, a i tak musieć reklamować. I to jeszcze w taki sposób, że sam muszę iść wysłać.

Offline Leyek

« Odpowiedź #286 dnia: Śr, 21 Grudzień 2022, 19:28:54 »
Nie wiem jak teraz, bo już dość dawno na Gildii nie reklamowałem. Ale jak mi napisali w tamtym roku jakoś, że mam sam wysyłać to odpisałem, że chyba ich pogięło, że z ich winy wada i nie będę się z tym teraz użerał itd. I przysłali kuriera :)

Offline Dracos

« Odpowiedź #287 dnia: Śr, 21 Grudzień 2022, 19:48:06 »
Po drugie: akurat miałem taki dzień, że sobie układałem koszyki w sklepach w przedsprzedaży, żeby mieć już spokój. I tylko Bee wtedy miało te komiksy. Więc stwierdziłem, że sobie wezmę. Wiadomo, że gdyby było na Tantis lub Czytam, to bym wziął u nich.

Z tego co kojarzę to tylko kilku sprzedawców dodaje rzeczy w przedsprzedaży do swojej oferty, wydaje mi się że większość czeka aż będzie to miał dostępne ich dostawca/hurtownik. Tak więc liczenie na taki koszyk w Tantisie czy Czytam to raczej błąd w założeniu ;)

Offline asx76

« Odpowiedź #288 dnia: Śr, 28 Grudzień 2022, 23:19:51 »
Panowie, ma ktoś może kodzik rabatowy do Taniej Książki na zbyciu?

Offline Lipa

« Odpowiedź #289 dnia: Cz, 29 Grudzień 2022, 05:29:56 »
Podpinam się pod pytanie, nie chcą ostatnio nic na email wysłać ;)

Offline Roszadok

« Odpowiedź #290 dnia: Pt, 30 Grudzień 2022, 13:38:47 »
załóż nowy mail, otwórz tanią książke w incognito bezpośrednio główną stronę, wykoczy popup o mail i kod otrzymasz na 5% od 149 zł

Offline Eyeless

« Odpowiedź #291 dnia: Pt, 30 Grudzień 2022, 14:16:38 »
Ostatnio żadne kody nie wpadają

Offline asx76

« Odpowiedź #292 dnia: Pt, 30 Grudzień 2022, 14:38:05 »
Ostatnio żadne kody nie wpadają

A do newslettera się Waszmość zapisał, oprócz nowego maila? ;)

Offline Eyeless

« Odpowiedź #293 dnia: Pt, 30 Grudzień 2022, 16:34:21 »
Na razie mailami się nie bawię, zwyczajnie obserwuje co tam dział marketingu w TK robi. W ostatnim czasie trafił się jakiś kodzik z ogólnej promki plus jeden z początku listopada i to póki co wystarczyło bo jakoś mam takie odczucie jakby dostępność nowych tytułów leciała na łeb , na szyję a jak już coś się trafia to nie licząc Egmont , Timofa i KG zostają w tyle do konkurencji z obniżkami :).
Póki co od 3 dni maltretuje ich bliźniaczy sklep bee.pl z użyciem promocji blikowej więc w zasadzie i tak jestem/będę obładowany nowi tytułami.
Co do świeżych newsów to podobno księgowość w TK zwróciła uwagę na lekki rozjazd regulaminu promki krwiodawczej z łączeniem tej zniżki z dodatkowymi kodami .
Sytuacja ma być uszczelniona i potrójne kombo (lojalka+kodzik+rckik) nie powinno być już możliwe po nowym roku.
Jak będzie, czas pokaże.

Offline asx76

« Odpowiedź #294 dnia: Nd, 01 Styczeń 2023, 12:19:16 »
Jak na razie to zepsuli okienko w którym można było zobaczyć ile % taniej wychodzi dany tytuł. :'(

Offline misiokles

« Odpowiedź #295 dnia: Nd, 01 Styczeń 2023, 22:45:06 »
To chyba pokłosie ustawy Omnibus, która wchodzi w życie. Zapewne będzie tam ikonka pokazująca najniższą cenę danej pozycji w ciągu ostatniego miesiąca.

Offline Eyeless

« Odpowiedź #296 dnia: Pn, 02 Styczeń 2023, 08:26:03 »
Dokładnie tak, cały e-commerce musiał się do tego dostosować.

Offline Roszadok

« Odpowiedź #297 dnia: Pn, 02 Styczeń 2023, 12:20:30 »
macie może fragment url'a do zniżki bo coś niezbyt działa tzn. mam taki z losowej oferty na ceneo akurat z gideon falls
?utm_source=ceneo&utm_medium=cpc&utm_campaign=other&ceneo_cid=f51b9aef-252f-0a69-b848-8441d979c501
i działa mi on np. z nowymi punktami zwrotnymi a nie działa z venomem T3 i F4 T2. Ktoś ma jakiś pomysł ? Dodam że nie ma wymienionych pozycji na ceneo w szyldzie taniejksiazki, jest w bee ale url z tamtąd nie działa

Offline Eyeless

« Odpowiedź #298 dnia: Pn, 02 Styczeń 2023, 19:00:52 »
^^^
Post #270 w tym wątku.
Takie opcje działają, ale nie w każdym przypadku.

Offline Roszadok

« Odpowiedź #299 dnia: Wt, 03 Styczeń 2023, 09:19:24 »
Ech, czyli pora znów na inny sklep. Z polowania na mamuty upadliśmy do polowania na okazje