Autor Wątek: taniaksiazka.pl  (Przeczytany 125626 razy)

Alienus66 i 2 Gości przegląda ten wątek.

Offline Konrad

Odp: taniaksiazka.pl
« Odpowiedź #255 dnia: Cz, 17 Listopad 2022, 19:30:21 »
Nie wiem o co chodzi, ale pod każdym linkiem mam mniejszy rabat.
Aż przed chwilą sprawdziłem na 4 różnych przeglądarkach i 3 urządzeniach i wszędzie rabaty wskakują. Czasami trzeba tylko odświeżyć stronę po 2-3 razy żeby załapało. Sprawdziłeś czy nie ucięło ci w adresie linku afiliacyjnego z Ceneo?

Na potwierdzenie:

Z ciekawości wszedłem i ja też, ale generalnie dla powiedzmy jednego dodatkowego komiksu w paczce bawić się ze śledzeniem kiedy rabat jest mniejszy i denerwować się czy słabiutkie pakowanie przetrwa cały proces dostawy. Swoją drogą nie wiem czy to z wiekiem człowiekowi cebula przechodzi czy to kwestia indywidualna.
Ja praktycznie 95% zakupów robię w Taniej Książce z moją zniżką lojalnościową 7% i kodem rabatowym na 5%. Ostatnie zamówienie z końcówki października to 8 komiksów, za które zapłaciłem około 360zł (a z obecnymi rabatami gdybym poczekał to mogłem mieć nawet poniżej 340zł). Z ciekawości dodałem je teraz do koszyka w Gildii, wszystkie mają 30% rabatu i wyszło tam aż 462zł. 102zł różnicy. No, sorry, ale nie stać mnie na kupowanie w Gildii.
A co do reklamacji to w tym roku na 21 zamówień tylko raz miałem problem z jednym komiksem, który miał wadę fabryczną (bardzo krzywo nadrukowany i złożony grzbiet) i bez problemu po kilku dniach przysłali kuriera po odbiór z jednoczesnym dostarczeniem nowego egzemplarza. Zgodzę się, że pakowanie nie jest najlepsze i może mam szczęście do kurierów, ale cena mi to wynagradza.

Może to jakiś system obronny sklepu który automatycznie podniósł ceny produktów bo było za dużo kliknięć ostatnio. Ja bym ogólnie polecał nie klikać za dużo bezpotrzebnie przez ceneo i osobiście jedynie "podglądam" jak wyglądają tam ceny na dany produkt. Na co dzień normalnie wyszukuję i dodaję do schowka/koszyka przez główną wyszukiwarkę sklepu. Przez ceneo klikam jedynie w momencie kiedy faktycznie jestem zdecydowany na kupno żeby zbić cenę finalnie.
Z tego co mi wiadomo to wchodzenie przez linki afiliacyjne nie jest darmowe i sklep płaci ceneo pieniądze za każde wejście na produkt przez ich link, także jeśli zaczna sypać się tysiące dodatkowych kliknięć to sklep traci realną kasę.
To na pewno nie żadne systemy obronne, bo rabaty wchodzą bez problemu. A takie patrzenie na stronie Ceneo nie jest zbyt dokładne, bo oni nie aktualizują cen na bieżąco.

Offline Jaxx

« Odpowiedź #256 dnia: Cz, 17 Listopad 2022, 19:33:40 »
... i kodem rabatowym na 5%.

Z ciekawości - kiedy ostatnio dostałeś jakiś? Bo rozumiem, że chodzi o kod za pozostawiony koszyk.

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #257 dnia: Cz, 17 Listopad 2022, 19:34:31 »
Ja praktycznie 95% zakupów robię w Taniej Książce z moją zniżką lojalnościową 7% i kodem rabatowym na 5%. Ostatnie zamówienie z końcówki października to 8 komiksów, za które zapłaciłem około 360zł (a z obecnymi rabatami gdybym poczekał to mogłem mieć nawet poniżej 340zł). Z ciekawości dodałem je teraz do koszyka w Gildii, wszystkie mają 30% rabatu i wyszło tam aż 462zł. 102zł różnicy. No, sorry, ale nie stać mnie na kupowanie w Gildii.

No tak, tylko te 102 zł to tak jak wspomniałem, albo jeden większy komiks albo dwa mniejsze. Ja wolę po prostu kupić ten 1-2 mniej, a znając życie to ja pewnie miałbym pecha do transportu. Kupowałem kiedyś w Tantisie, który też słabo pakował i bardzo często reklamowałem, a niektóre drobniejsze uszkodzenia po prostu olewałem. Ale nie krytykuję odmiennego podejścia, przedstawiam tylko swoje, żeby było jasne.

Offline Konrad

« Odpowiedź #258 dnia: Cz, 17 Listopad 2022, 20:10:23 »
Z ciekawości - kiedy ostatnio dostałeś jakiś? Bo rozumiem, że chodzi o kod za pozostawiony koszyk.
Ostatni to 29 września. Na szczęście byłem przygotowany na taką przerwę (jakiś czas temu była podobna sytuacja), więc chomikowałem sobie je na bieżąco i dzięki temu mam teraz zapas, bo nie mają terminu użycia.

Ale nie krytykuję odmiennego podejścia, przedstawiam tylko swoje, żeby było jasne.
Jasne, ja też. Niech każdy kupuje jak chce

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #259 dnia: Cz, 17 Listopad 2022, 20:20:55 »
Ja jak Kondrad - tylko taniaksiązka, bo 7% + 5% + czasem jeszcze kolejne 5%. I zawsze wyjdzie taniej niż na tantisie czy innych dyskontach. Będę próbował te linki w okolicy Mikołajek, jak pójdzie ostatnie zamówienie w tym roku.

Offline Eyeless

« Odpowiedź #260 dnia: Cz, 17 Listopad 2022, 22:49:12 »
U mnie coś wpadło na początku października.

Offline FDH

« Odpowiedź #261 dnia: Pt, 18 Listopad 2022, 10:15:52 »
W trybie incognito wchodzą te rabaty🤗

Offline Jaxx

« Odpowiedź #262 dnia: Pt, 18 Listopad 2022, 12:25:08 »
W trybie incognito wchodzą te rabaty🤗

Może się starzeję, ale wydaje mi się, że korzystanie z tych akurat kodów jest raczej trochę wątpliwe. W końcu one są obliczone na zdobywanie nowych klientów poprzez zapisy na newsletter (podając adres, na jaki ma przyjść kod klika się zgodę na przesyłanie materiałów reklamowych), a nie dla stałych (bo dla stałych są kody za zapełniony koszyk czy kody okolicznościowe). Jeżeli ktoś "wydębi" taki rabat podając inny adres e-mail w trybie incognito (bo tylko wtedy algorytm wyświetli tę propozycję, wykrywając "nowe" wejście), to działa niejako na szkodę sklepu, bo nowym klientem przecież nie zostanie. To, że kod zaskoczy u stałego klienta to raczej wina dziurawego algorytmu, który nie wiąże kodu z adresem, na jaki został wysłany. A działanie na szkodę sklepu raczej nikomu na dobre nie wyjdzie...

Nie wiem, osobiście jakoś miałbym opory przed użyciem akurat tak zdobytego kodu rabatowego.   
« Ostatnia zmiana: Pt, 18 Listopad 2022, 12:28:54 wysłana przez Jaxx »

Offline Koalar

« Odpowiedź #263 dnia: Pt, 18 Listopad 2022, 12:49:08 »
Podobnie kody rabatowe na pozostawione w koszyku produkty są obliczone na osoby, które zapomniały dokończyć zamówienie, zajęły się czymś innym itp., a nie dla tych, którzy świadomie dodają produkty do koszyka i nie dokańczają zamówienia, żeby otrzymać kod.
pehowo.blogspot.com - blog z moimi komiksami: Buzz, Fungi, PEH.

Offline Konrad

« Odpowiedź #264 dnia: Pt, 18 Listopad 2022, 13:08:31 »
@Jaxx
Wydaje mi się, że @FDH pisał o rabatach z ceneo z mojego postu z linkami.

I jeszcze takie info do osób, którym nie chcą wchodzić rabaty z ceneo z moich linków z jednego z poprzednich postów.
Możecie spróbować kliknąć w ten link?:
https://www.taniaksiazka.pl/meska-skora-p-1712860.html?utm_source=ceneo&utm_medium=cpc&utm_campaign=top3
I gdy jesteście już na stronie Taniej Książki, a rabat nie wchodzi po bezpośrednim przekierowaniu to wtedy trzeba kliknąć w adres strony (tam na górze na środku gdzie jest cały link) i wcisnąć enter. Czyli tak jakby ręcznie odświeżyć stronę. Bo zauważyłem, że odświeżenie Ctrl + R nie działa.
@Szekak i @ukaszm84 dajcie znać czy wtedy wam wskoczy w tej Męskiej skórze 73,16 zł (44%)

Offline Jaxx

« Odpowiedź #265 dnia: Pt, 18 Listopad 2022, 13:27:48 »
Podobnie kody rabatowe na pozostawione w koszyku produkty są obliczone na osoby, które zapomniały dokończyć zamówienie, zajęły się czymś innym itp., a nie dla tych, którzy świadomie dodają produkty do koszyka i nie dokańczają zamówienia, żeby otrzymać kod.

Tak nie do końca. Sklep się pewnie liczy z tym, że ktoś dorzuci więcej jak dostanie kod i ponowi sytuację po jakimś czasie - to się nasuwa niejako samo. Natomiast kod powitalny jest moim zdaniem dużo bardziej jednoznaczny. Ale już nie chcę polemizować.

@Jaxx
Wydaje mi się, że @FDH pisał o rabatach z ceneo z mojego postu z linkami.

Faktycznie, chyba tak było :) Mi się jakoś skojarzyło z tym kodem powitalnym...

Do swojej listy możesz dopisać jeszcze parę rzeczy, które mi też z linkami przez Ceneo wyświetlają się z niezłymi rabatami - Thorgal Tupilaki (41%), Nieśmiertelny Hulk tom 2 (39%), Garfield 13 (39%), Jonah Hex 11 (39%), ostatni Venom od Muchy (30%, chociaż parę dni temu było 32%). I pewnie coś by się jeszcze znalazło w komiksach dziecięcych.
« Ostatnia zmiana: Pt, 18 Listopad 2022, 13:51:48 wysłana przez Jaxx »

Offline FDH

« Odpowiedź #266 dnia: Pt, 18 Listopad 2022, 13:38:58 »
Dokładnie ,o te rabaty mi chodziło,ale przyznaję że chwytam się przeróżnych sposobów żeby uzyskać kod rabatowy, cashback itp🤗

Offline FDH

« Odpowiedź #267 dnia: Pt, 18 Listopad 2022, 14:20:13 »
Kupuję na telefonie z androidem i sprawdziłem,wszedłem przez twój link,cena była wyższa kliknąłem na twój link i potem jeszcze raz na link w tym oknie gdzie można skopiować albo udostępnić i strona się przeładowała,cena wyskoczyła jak u ciebie,prościzna🙃
« Ostatnia zmiana: Pt, 18 Listopad 2022, 14:33:58 wysłana przez FDH »

Offline Eyeless

« Odpowiedź #269 dnia: Pt, 18 Listopad 2022, 18:43:09 »
(...)
Możecie spróbować kliknąć w ten link?:
https://www.taniaksiazka.pl/meska-skora-p-1712860.html?utm_source=ceneo&utm_medium=cpc&utm_campaign=top3
I gdy jesteście już na stronie Taniej Książki, a rabat nie wchodzi po bezpośrednim przekierowaniu to wtedy trzeba kliknąć w adres strony (tam na górze na środku gdzie jest cały link) i wcisnąć enter. Czyli tak jakby ręcznie odświeżyć stronę.

Zasadniczo trzeba dodać do istniejącego linku na stronie albo zestaw parametrów z kampanii top3 albo ogólnej.

?utm_source=ceneo&utm_medium=cpc&utm_campaign=top3

?utm_source=ceneo&utm_medium=cpc&utm_campaign=other

Niektóre tytuły wogóle nie wchodzą, ale znowu zdarza się, że jakieś screamy czy lity wpadają ze zniżkami 20-30% , co po doliczeniu kodów, lojalnosciowki i rckika potrafi dać pokaźną oszczędność
« Ostatnia zmiana: Pt, 18 Listopad 2022, 18:45:27 wysłana przez Eyeless »