Dzisiaj odpowiedzieli na reklamację, tak jak pisał stachel zamawiałem do paczkomatu to zwrot też nadam w paczkomacie, i dobrze, bo nie chcę czekać w domu na kuriera. Wypełniłem zgłoszenie na https://szybkiezwroty.pl/pl/taniaksiazka/ i teraz czekam na zatwierdzenie.
Odpowiadając im teraz na mejla się jeszcze spytałem czy mam zapakować ten uszkodzony komiks tak samo jak oni, czy jednak porządnie żeby się jeszcze w drodze do nich bardziej nie uszkodził. 
Zwrot jakby coś już przyszedł i faktycznie był bardzo dobrze zapakowany, folia stretch, na to taka pofalowana miękka tektura (
zdjęcie) no i to w karton. Nie można było tak za pierwszym razem?
Jeszcze były dwa kody do wykorzystania z Inpost Pay więc od tego czasu miałem dwa zamówienia w taniej książce. W pierwszym w uwagach napisałem, żeby dodatkowo zabezpieczyli komiksy, a nie tylko w karton, to mi jakiś AI bot odpisał, że przecież zawsze dobrze pakują.

Komiksy (2 tomy Authority) przyszły faktycznie ok, już bez strecha, ale była ta dziwna tektura co pewnie pomogło.
A ostatnie zamówienie (Nasz Wielki Donald + 2 tomy Włoskiego Skarbca) sprzed paru dni to już było bez niczego wrzucone w karton, tylko ten plus, że tym razem karton był lepiej dopasowany i komiks tak mocno nie latał w środku więc na szczęście doszedł bez uchybień.
Podsumowując zamawianie w taniej książce to zawsze ryzyko, ale z odpowiednią zniżką czasem ryzyko warte podjęcia.

Najwyżej straci się te pół godziny z dnia na ogarnięcie zwrotu.