Autor Wątek: Smak Liter  (Przeczytany 57968 razy)

Offline Dalthon

Odp: Smak Liter
« Odpowiedź #45 dnia: Wt, 04 Czerwiec 2024, 00:42:18 »
https://smakliter.pl/informacje/regulamin

§ 6 Modyfikacja zamówienia

Klient nie może dokonywać zmian w zamówieniu po jego złożeniu.

Regulamin regulaminem a życie - życiem: miałem zamówione x pozycji a że jeszcze nie zrealizowali wysyłki, napisałem do nich mejla czy by mi nie dodali jeszcze jednej pozycji. Zaraz przyszła odpowiedź, że nie ma problemu - aby tylko kasę im przesłać.

Offline _Paweł

« Odpowiedź #46 dnia: Wt, 04 Czerwiec 2024, 08:21:24 »
Potwierdzam, miałem taką samą sytuację. Bardzo dobre podejście do klienta.

Offline Bogumil

« Odpowiedź #47 dnia: Wt, 04 Czerwiec 2024, 17:35:38 »
U mnie było odmiennie, ale równie fachowo.

Miałem zamówione x pozycji, a że jeszcze nie zrealizowali wysyłki, zadzwoniłem do nich, czy by mi nie usunęli jednej pozycji z zamówienia. Odpowiedzieli, że nie ma problemu, a zwrócona kasa przyszła następnego dnia.

Offline nocny

« Odpowiedź #48 dnia: Wt, 04 Czerwiec 2024, 22:54:09 »
43% na większość  komiksów Kurca.
Nieźle!

Tam generalnie niemal wszystko zawsze jest w okolicach -40%. 99% zakupów robię tam.

Offline greg0

« Odpowiedź #49 dnia: Śr, 05 Czerwiec 2024, 12:19:47 »
I nie trzeba bulić extra dychy żeby dobrze zapakowali i zabezpieczyli
Ważne żeby narzekać...

Offline Xmen

« Odpowiedź #50 dnia: Śr, 05 Czerwiec 2024, 14:49:47 »
właśnie trzeba, nie ma darmowej wysyłki ;)
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline vision2001

« Odpowiedź #51 dnia: Śr, 05 Czerwiec 2024, 22:54:12 »
właśnie trzeba, nie ma darmowej wysyłki ;)
Panie. Właśnie odebrałem paczkę za ponad 9 stów, a za przesyłkę do Żabki zapłaciłem 2,99! Co to za koszt wysyłki??? A zabezpieczenie w folię bąbelkową, poduszek powietrzne to nikt nigdy tak nie pakował.
Gdzie i po co szukać promocji, gdy obecnie Smak Liter posiada naprawdę mega zniżki (kupiłem chyba 4 pozycje z Nagle! z rabatem 40 czy ponad 40%!)! Tylko, że gdy nie ma tak taniej wysyłki, to czasem rzeczywiście warto zamówić z 15-20 pozycji, by koszt wysyłki "utonął" w kwocie zamówienia.

Moje drugie u nich zamówienie i zdecydowanie polecam!

Offline nori

« Odpowiedź #52 dnia: Cz, 06 Czerwiec 2024, 07:46:00 »
Kurcze, jestem wiernym klientem Gildii, ale z nimi ostatnio coś coraz gorzej (we wczorajszej paczce jedna okładka znowu porysowana... nie mam sił...). Teraz patrze na Smak Liter o i choćby Epic Punishera 20 złotych taniej niż na Gildii, to już jest spokojnie na wysyłkę. Do tego pakiet X-mieczy zniknął z Gildii, więc chyba czas nadszedł, by wypróbować, jak ten Smak Liter rzeczywiście smakuje.

Offline Koalar

« Odpowiedź #53 dnia: Cz, 06 Czerwiec 2024, 09:00:26 »
Jak coś, to ta firma ma parę sklepów online, nieco lepsze ceny od Smaku Liter ma multiszop.pl, a pakowanie raczej to samo.
pehowo.blogspot.com - blog z moimi komiksami: Buzz, Fungi, PEH.

Offline stab

« Odpowiedź #54 dnia: Cz, 06 Czerwiec 2024, 10:33:32 »
Zamawiał ktoś z tego sklepu zagranice? Bo niby wpisałem adres, ale przesyłka podejrzanie tania ;)

Offline radioblackmetal

« Odpowiedź #55 dnia: Cz, 06 Czerwiec 2024, 11:03:21 »
W gildii nadal zamawiam bardziej "niszowe" tytuły, często w przedsprzedaży. Komiksowy "szrot" czyli Egmont i itp. wcześniej zamawiałem w tantis ale ceny i pakowanie wyraźnie się popsuły. Na próbę spróbowałem smak liter i po kliku zamówieniach jestem zadowolony. Brak darmowej przesyłki to mały minus ale przy większej ilości zamówionych pozycji i ich rabatach można to przeżyć  ;)
Tolerancja nie oznacza akceptacji.

The darkness will swallow everything

Offline amsterdream

« Odpowiedź #56 dnia: Cz, 06 Czerwiec 2024, 11:15:44 »
Ja w Gildii też już tylko jakąś nisze zamawiam. Kiedyś zamawiałem jeszcze mangi, ale jak co druga przychodziła z porysowaną okładką, to teraz już wolę dopłacić te 2zł i zamówić w sklepie wydawcy.
Czas nas zmienił, chłopaki...

Offline Xmen

« Odpowiedź #57 dnia: Cz, 06 Czerwiec 2024, 17:08:58 »
Panie. Właśnie odebrałem paczkę za ponad 9 stów, a za przesyłkę do Żabki zapłaciłem 2,99! Co to za koszt wysyłki??? A zabezpieczenie w folię bąbelkową, poduszek powietrzne to nikt nigdy tak nie pakował.
Gdzie i po co szukać promocji, gdy obecnie Smak Liter posiada naprawdę mega zniżki (kupiłem chyba 4 pozycje z Nagle! z rabatem 40 czy ponad 40%!)! Tylko, że gdy nie ma tak taniej wysyłki, to czasem rzeczywiście warto zamówić z 15-20 pozycji, by koszt wysyłki "utonął" w kwocie zamówienia.

Moje drugie u nich zamówienie i zdecydowanie polecam!
Dlatego dałem na końcu  ;)
Sam kupuję w smaku liter. Jest wysyłka do żabki za 2.99? najtańsza widziałem chyba Orlen paczkę za 9zł...
edit jednak 8zl Orlen paczka
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline vision2001

« Odpowiedź #58 dnia: Pt, 07 Czerwiec 2024, 09:29:11 »
Dlatego dałem na końcu  ;)
Jest wysyłka do żabki za 2.99?
Może chwilowa promka, ale tak - tyle zapłaciłem za wysyłkę ogromnej i ciężkiej paczki. 8 pln to też znikomy wydatek przy takim zakupie i tak dużych rabatach.

Offline Masonna

« Odpowiedź #59 dnia: Nd, 09 Czerwiec 2024, 17:44:45 »
Przyłączam się i ja do zachwytów nad tą księgarnią. Ceny mają chyba najlepsze na rynku, a do tego świetna obsługa klienta, bardzo responsywna i szybko reagująca. A przede wszystkim bardzo dobre pakowanie, czego w innych atrakcyjnych cenowo księgarniach trudno uświadczyć. Dla mnie absolutny top i mam nadzieję, że taki stan rzeczy potrwa jak najdłużej. Dla niektórych faktycznie minusem może być brak darmowej przesyłki, ale mi to w ogóle nie przeszkadza. Przesyłka Orlen Paczka kosztuje 8 zł, co w moim np. przypadku rozbija się zwykle na co najmniej 8 pozycji, czyli jak łatwo sobie policzyć podbija to cenę każdej z nich o max 1 zł. I mimo to nadal jest dużo taniej, niż gdzieś indziej.
Komary rypią...