Autor Wątek: Smak Liter  (Przeczytany 34296 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline PJP

Smak Liter
« dnia: Wt, 19 Kwiecień 2022, 16:58:23 »
https://smakliter.pl/
Czy ktoś coś zamawiał u nich? Widzę tam niezłe rabaty ;)
« Ostatnia zmiana: Wt, 19 Kwiecień 2022, 17:00:10 wysłana przez PJP »

Offline chch

Odp: Smak Liter
« Odpowiedź #1 dnia: Wt, 19 Kwiecień 2022, 17:28:58 »
Nie kupowałem, może sprawdzę, dziękuję za info, że coś takiego istnieje. Z tego co piszą ten sam właściciel co sklepu multiszop.pl. nawet w regulaminie promocji na tym smak liter mają:
Promocja "Książka za złotówkę"
Promocja "Książka za złotówkę" trwa od 1 stycznia do 31 maja 2022 roku lub do wyczerpania zapasów,
Każdy, kto w tych dniach zapisze się na newslettera księgarni multiszop.pl, otrzyma na swoją skrzynkę mailową, unikalny kod rabatowy.
Promocja dotyczy także osób, które kod indywidualny otrzymają, w podzięca za zakupy na multiszop.pl
« Ostatnia zmiana: Wt, 19 Kwiecień 2022, 17:39:31 wysłana przez chch »

Offline PJP

« Odpowiedź #2 dnia: Pt, 22 Kwiecień 2022, 18:21:17 »
Ok, skusiłem się ;) Sporo książek, kilka komiksów. Szybka przesyłka. Paczka zabezpieczona dmuchanką, niezbyt nachalnie ale swoje zrobiła. Pozycje sensownie rozłożone w paczce. Zamierzam kontynuować.

Offline kv

« Odpowiedź #3 dnia: So, 23 Kwiecień 2022, 18:43:08 »
Jest darmowa przesyłka od jakiejś kwoty? Bo nie znalazłem takowej informacji na stronie...

Offline kv

« Odpowiedź #4 dnia: Cz, 05 Maj 2022, 21:31:50 »
"Próbna" przesyłka dotarła. Pakowanie całkiem dobre, wg mnie zbliżone do pakowania gildii.

Offline PawelC

« Odpowiedź #5 dnia: So, 14 Maj 2022, 19:12:07 »
Też zrobiłem próbne zamówienie i imo koło Gildii to nawet nie stało, jak same ceny wskazują, to jest dyskontowy poziom pakowania.
Sześć komiksów, dwa twarde euro, trzy twarde USA i jeden TPB. Komiksy dosłownie tylko włożone do bardzo lichego kartonu, zero folii czy wypełniaczy i tylko taki woreczek z powietrzem położony na wierzchu (który i tak nic realnie nie robił, równie dobrze mogłoby go nie być).

Jedynie TPB nie ubity, pewnie tylko dlatego, że był w środku i poprzez ścisk i mały format najmniej latał. Reszta do zwrotu.

Offline kv

« Odpowiedź #6 dnia: Nd, 15 Maj 2022, 10:29:39 »
Czyli trafione na jakiegoś "weekendowego" pakowacza - u mnie każdy komiks był owinięty w folię bąbelkowa (każdy osobno!), wypełniacze z boku i góry.

Offline PJP

« Odpowiedź #7 dnia: Nd, 22 Maj 2022, 13:51:51 »
Minizamówienie - w zasadzie tylko kaczki i parę drobnic marvelowskich. Bąbelków (bez Kudłaczków) full 8)

Offline perek82

« Odpowiedź #8 dnia: Pt, 03 Czerwiec 2022, 08:00:18 »
Wstałem jak co dzień rano i się okazało że zaryzykuję puścić zamówienie. Na gildii i bonito taki sam zestaw 15 proc więcej, już po uwzględnieniu płatnej przesyłki. Na allegro też 5 proc drożej.
Zobaczymy, najwyżej się wk@#$!!
Czekanie ***
Przygody Sherlocka Holmesa **
Ostatnia przystań **
Old Boy (1) **
Zobaczyć Paryż ***

Offline Leyek

« Odpowiedź #9 dnia: Pt, 03 Czerwiec 2022, 23:35:59 »
Chciałem coś nawet zamówić, bo rabaty sympatyczne, ale brak darmowej wysyłki dyskwalifikuje ten sklep, szczególnie przy Paczkomacie za 15-16 zeta. Nie chce mi się liczyć czy tutaj z dodatkowo płatną wysyłką czy gdzie indziej z darmową wysyłką, ale niższym rabatem będzie taniej.

Od kiedy czytam.pl się popsuło (pakowanie, rabaty, nowa strona co mi usunęła cały schowek) szukam nowego sklepu i nie jest to łatwe wyzwanie. W Chodnikliteracki pierwsze zamówienie było ok, ale ciągle czegoś nie mają na stanie, a o starszych pozycjach to już można pomarzyć.

Offline perek82

« Odpowiedź #10 dnia: Wt, 07 Czerwiec 2022, 16:59:38 »
Wstałem jak co dzień rano i się okazało że zaryzykuję puścić zamówienie. Na gildii i bonito taki sam zestaw 15 proc więcej, już po uwzględnieniu płatnej przesyłki. Na allegro też 5 proc drożej.
Zobaczymy, najwyżej się wk@#$!!
I wszystko cacy. Dużo folii, wypełniacze. Komiksy poowijane parami. Dorzucam sklep do puli branych pod uwagę przy zakupach.
Czekanie ***
Przygody Sherlocka Holmesa **
Ostatnia przystań **
Old Boy (1) **
Zobaczyć Paryż ***

Offline Spiff

« Odpowiedź #11 dnia: Pt, 22 Wrzesień 2023, 17:32:31 »
I wszystko cacy. Dużo folii, wypełniacze. Komiksy poowijane parami.
Przychylam posta.

Moje pierwsze zamówienie w tej księgarni.

Jedyne co przyszło sponiewierane to faktura.
Komiksy nietknięte.
...
koszty wysyłki 10zł.

« Ostatnia zmiana: Pt, 22 Wrzesień 2023, 18:21:55 wysłana przez Spiff »
- No i jesteśmy na bezludnej wyspie.
- Jaka tam ona bezludna! A ty, to pies?

Offline amsterdream

« Odpowiedź #12 dnia: Pt, 29 Wrzesień 2023, 08:13:55 »
W moim przypadku 10 komiksów w różnych formatach wrzucone do za dużego kartonu bez żadnego wypełniacza. Cud że komiksy przyszły tylko lekko uszkodzone (jakieś delikatne przetarcia czy lekko zagięte rogi).
Czas nas zmienił, chłopaki.

Ratujmy wilki!
https://dzialaj.greenpeace.pl/wilki

Offline marcing

« Odpowiedź #13 dnia: Pt, 29 Wrzesień 2023, 12:33:52 »
U mnie komiksy zawinięte w jedną warstwę folii bąbelkowej, ale w kartonie zostawiony luz i ogólnie nie do końca z głową to pakowanie, więc rogi lekko poobijane i jedna miękka okładka wygięta (ale to się wyprostuje). Lepiej niż np. w skupszop.pl gdzie ostatnio 3/4 zamówienia poszło do zwrotu, ale do Gildii i Atom Comics trochę jeszcze brakuje.

Offline saruman

« Odpowiedź #14 dnia: Pn, 09 Październik 2023, 21:01:57 »
Zamówiłem sobie na próbę parę komiksów z smakliter.pl.

Przyszły dobrze zapakowane - każdy z komiksów był owinięty folią bąbelkową, a w paczce było trochę dodatkowego wypełniacza, komiksy nie miały prawa latać - czyli pakowanie solidnie.

Jeden z komiksów trafił się lekko uszkodzony, ale do uszkodzenia z pewnością nie doszło w transporcie. Zareklamowałem - zobaczymy jak wygląda proces reklamacji.