Autor Wątek: Sklepy komiksowe poza granicami kraju  (Przeczytany 18504 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Genzo

Odp: Sklepy komiksowe poza granicami kraju
« Odpowiedź #90 dnia: Śr, 25 Wrzesień 2024, 09:26:11 »
Wrzucałem kiedyś na swojego IG, to tutaj też wrzucę , może się komuś przyda jakby odwiedził Oslo 🇳🇴
Norwegia komiksami średnio stoi, w stolicy są tylko dwa sklepy Outland i Lucky Eddie, na początek fotki z tego pierwszego.

Ścisłe centrum Oslo , sklep wielki , ale nie z samymi komiksami , jest tu pełno figurek , gier , gadżetów i książek . Komiksy tylko nówki sztuki, nie ma egzemplarzy z drugiej ręki. Ceny wysokie
 ;D

Drugi sklep to Lucky Eddie, antykwariat z komiksami , vinylami, cdkami , czasopismami i innymi cudami. Komiksów sporo , totalny oldschool, pełno zeszytowek po norwesku , duńsku czy szwedzku , ale były też anglojęzyczne wydania , za 190 koron kupiłem komplet Give me liberty Millera, także ceny spoko , sklep znajdziecie w legendarnej dzielnicy Grünerløkka ,prowadzi go stary , sympatyczny norek

Skandynawski mega marvel  ;D
« Ostatnia zmiana: Śr, 25 Wrzesień 2024, 09:28:29 wysłana przez Genzo »

Offline starcek

« Odpowiedź #91 dnia: Śr, 25 Wrzesień 2024, 09:35:44 »
Po co? Trochę będzie narzekań, a potem i tak ludziska kupią.
Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.

Offline Dracos

« Odpowiedź #92 dnia: Śr, 25 Wrzesień 2024, 10:29:58 »
@Juby Jakieś kłamstwa na tych zdjęciach Integrale Asterixa jak przecież wszem wiadomo że właściciele praw nie zgadzają się na takie wydania ;)

Offline Juby

« Odpowiedź #93 dnia: Cz, 26 Wrzesień 2024, 21:55:55 »
A tego to nie wiem ;D Ale widziałem (oczywiście zapomniałem cyknąć fotki) genialne wydanie DB. Prezentuje się tak (znalezione w sieci):

Najnowszy tom: https://mycomics.it/shop/dragon-ball-ultimate-edition-28-edizioni-star-comics-italiano/

Wymiary 15x21 cm, porzadny papier kredowy, z tym że w środku jest oryginalna czarno-biała wersja, ale wybrane odcinki/strony są w takim kolorze, w jakim to było wydane pierwotnie w Japonii (nie są w odcieniu szarości jak u nas za pierwszym razem). Oprawa sztywna + jeszcze obwoluta! Wydanie na bodajże 34 tomy (po około 230 stron). Jeśli JPF się kiedyś za to weźmie, biorę na pewno.
« Ostatnia zmiana: Cz, 26 Wrzesień 2024, 22:10:38 wysłana przez Juby »
Juby - polski użytkownik, polska ksywa. Czytamy i odmieniamy po polsku (Jubemu, Jubego, itd.)

Offline corey_t

« Odpowiedź #94 dnia: Nd, 13 Październik 2024, 02:02:40 »
Zna ktos alternatywe do zamknietego w Glasgow A1?
Oczywiscie rowniez w GLA

Offline Adolf

« Odpowiedź #95 dnia: So, 19 Październik 2024, 06:33:37 »
Zna ktos alternatywe do zamknietego w Glasgow A1?
Oczywiscie rowniez w GLA

W Glasgow byłem w zeszłym tygodniu, wygląda to tak:
City Centre Comics - uroczy, mały sklepik, ukryty w pasażu w bramie, gdzieś pomiędzy masą sklepów z używanymi rzeczami.
Forbidden Planet - każdy zna tą markę, tu na głównej ulicy, dwupiętrowy, dużo większy niż ten w Edynburgu. W tym zestawieniu prezentuje się najlepiej, duży sklep, więc wybór zdecydowanie największy.
The Last Outpost - sklepik w ciekawym, blaszanym pasażu, takim z lat 90/00. The Forge, tak się nazywa, znajduje się na przeciw cmentarza i nieopodal stadionu Celticu.