Autor Wątek: Sklepy internetowe, stacjonarne - wrażenia z zakupów  (Przeczytany 477748 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline freshmaker

Odp: Sklepy internetowe, stacjonarne - wrażenia z zakupów
« Odpowiedź #1560 dnia: Pn, 04 Maj 2020, 12:54:36 »
kupilem (niestety) komiks na allegro. wygląda inaczej niż na zdjęciu - podarta okładka i strona tytułowa. opakowanie nie jest uszkodzone. jakie są opcje reklamowania w takim wypadku? widzę że mogę zwrócić ale odsyłka na mój koszt - czyli właściwie płacę 2 razy za przesyłkę. jest inna możliwość skoro przedmiot jest niezgodny z tym co było przedstawione na aukcji?

Offline asx76

« Odpowiedź #1561 dnia: Pn, 04 Maj 2020, 12:58:22 »
Owszem. Trzeba napisać do sprzedającego osobnika, iż wystawił towar niezgodny z opisem, tudzież stanem faktycznym i z tego względu niechaj zwróci koszt zwrotu przesyłki :)

Offline freshmaker

« Odpowiedź #1562 dnia: Pn, 04 Maj 2020, 13:08:13 »
dzięki - rozpocząłem dyskusję ze sprzedającym

Offline nori

« Odpowiedź #1563 dnia: Wt, 05 Maj 2020, 09:26:38 »
freshmaker, miałem takie przypadki, nie zgadzaj się na żadne odstąpienie od zakupu, gdyż w takim przypadku opłacasz dwie przesyłki. Zgłaszaj reklamację z powodu niezgodności towaru otrzymanego ze sprzedawanym (oferowanym). Wtedy sprzedawca ma Ci zwrócić 100% kosztów. Może być trochę przepychanek, ja miałem nawet sytuacje, gdy straszyli mnie sądem (opisywałem na forum tę sytuację, dotyczyła zakupu gier), ale koniec końców zawsze udawało się wywalczyć zwrot. Miałem nawet przypadek, gdy sprzedawca wysłał mi druczek zwrotu, wypełniłem, z tym, że przekreśliłem zwrot i napisałem wielkimi literami reklamacja z powodu jak podane powyżej i też poszło.

Offline jsm

« Odpowiedź #1564 dnia: Śr, 06 Maj 2020, 13:34:31 »
Gildia jak zwykle nie zawodzi. Paczka zapakowana pancernie, pierwsza ogólna warstwa kartonu a w środku dwie "podpaczki" a w każdej komiksy popakowane wielkościami i zawinięte w podwójną warstwę folii bąbelkowej. Kurier FedExu nie miał szans nic tutaj zniszczyć - wszystkie pozycje (15 komiksów) 100% igła. Zdecydowanie polecam tego alle^H^H^Hsklep internetowy :)

Offline Arne

« Odpowiedź #1565 dnia: Śr, 06 Maj 2020, 14:39:18 »
Wczoraj dotarly do mnie dwie ostatnie paczki z promocji 3 za 2 z empiku. Pakowanie standard ( miekki karton, zero wypełnienia) ale komiksy ( 6 sztuk) bez wiekszych uwag. Jeden z marvel now mial zagiety rog okladki i jeden k0miks w hc tez, ale udalo sie go wyprostowac. Ale aby byc uczciwym musze przyznac, ze te uszkodzenia to wina ciasnego foliowania, a nie pakowania czy transportu.

Offline jed84

« Odpowiedź #1567 dnia: Cz, 07 Maj 2020, 21:07:32 »
Ożeszku, a ja zamówiłem ostatnio Rise of Skywalker i nową Harley Quinn na blurayu i jak przedwczoraj napisałem, że chciałbym Harley wymienić ze zwykłej na wersję w steelbooku to do dzisiaj nie odpisali, mimo że nigdy kłopotów nie robili z edycją zamówień i kontaktowali się na drugi dzień.

Offline freshmaker

« Odpowiedź #1568 dnia: Pt, 08 Maj 2020, 08:00:44 »
mi nieprzeczytane opóźnia 2 zamówienia już tydzień - zamówiłem tylko pozycje egmontu więc powinny być łatwo dostępne. nie da się tam dodzwonić, na maile nie odpisują. jeżeli możecie wybierajcie inne księgarnie online.

Offline Leyek

« Odpowiedź #1569 dnia: Pt, 08 Maj 2020, 10:02:19 »
Inne sklepy prowadzone przez grupę Merlin – mówi tu konkretnie o nieprzeczytane.pl mają ten sam problem. Na szczęście udało się bez większego problemu (jedynie pół godziny oczekiwania na infolinii) anulować zamówienie i odzyskać pieniądze). Temat z początku kwietnia…

Komentarz pod artykułem, który podlinkował jed84, więc może freshmaker zastanów się nad próbą anulowania zamówienia i zwrotu pieniędzy.

Offline freshmaker

« Odpowiedź #1570 dnia: Pt, 08 Maj 2020, 11:30:37 »
o ładnie. nie wiedziałem że nieprzeczytane to ta sama grupa co merlin.

dodzwoniłem się na infolinię - też 30 min oczekiwania, w przyszłym tygodniu mają mi wysłać zamówienia. zamówiłem w sumie 8 komiksów i książek, brakuje 4 pozycji do skompletowania...

jak w poniedziałek nie ruszy to poproszę o zwrot kasy.

martinezpl

• Gość
« Odpowiedź #1571 dnia: Pt, 08 Maj 2020, 15:44:33 »
Jeszcze mestro.pl i profit24.pl to ta sama grupa. Ostatnio się zastanawiałem czemu z ceneo zniknęli, zawsze o 1 grosz się przebijali z tantisem (mam na myśli mestro)

Offline Benson

« Odpowiedź #1572 dnia: Pt, 08 Maj 2020, 19:48:59 »
Przyszła paczka z NSC (Odrodzenei i Deadly Class). Sam karton, ale solidnie i bezpiecznie, bez szans na uszkodzenia.
A jutro odbieram w kiosku dużą paczkę z Tantisa ;D

Offline Benson

« Odpowiedź #1573 dnia: So, 09 Maj 2020, 12:02:25 »
Tantis - duże pudło, w środku: DMZ 2, Criminal 3, Punisher Max 8, Do bani z takim komiksem, Thorgal Bękarty i 3 książki. Wszystkie razem owinięte jedną warstwą bąbelka. Dużo luzu w pudle. Ale wszystko igła :)

Offline mappy

« Odpowiedź #1574 dnia: So, 09 Maj 2020, 18:27:15 »
Od jakiegoś czasu nie kupuję na bieżąco. Składam zamówienie dopiero jak kupka przekroczy 30 pozycji.
Ostatnio jednak urosło to dosyć znacząco i zacząłem się powoli gubić z rozpiską.

Wybór padł na Merlin z racji jakiegoś tam kodu. Ceny akceptowalne przeze mnie, a w sklepie zamówiłem masę rzeczy ale to 2 lata wstecz.
Złożyłem zamówienia na początku kwietnia. Dokładnie dwa na kwotę ponad 600 zł jedno.
W międzyczasie szybkie zamówienie na Tantis z pozycjami lepszymi cenowo i niedostępnymi w Merlinie. Zamówienie przyszło po 3 dniach. Standard.

Czas od zamówień w Merlinie leciał. Paczki z innych sklepów przychodziły.
Wysłałem trzy maile. Zero odpowiedzi.
Trzy tygodnie od zamówienia dzwonię i o dziwo po minucie mam połączenie z konsultantem. Zapewnienia o wywiązaniu się z zamówień padły szybko. Adnotacja tylko, że z racji problemów u hurtowników zamówienia dotrą do mnie za dwa tygodnie.
No i czekam. Postanowione.
W międzyczasie zrobiłem anulowanie jednej pozycji, żeby sprawdzić czy coś w ogóle się zacznie dziać. Pieniądze zwrócone na następny dzień. Ekspres.
W tym tygodniu dostaję info z Paczkomatów, że idzie do mnie paczka od Merlina. Odebrałem. Wszystko jest. Jedna książka z akceptowalnym ubitym rogiem. Przy komiksie tego bym nie przepuścił. Pakowanie na minus.

Czekam więc na jeszcze jedno zamówienie i podziękuję. Szkoda nerwów. Inni działają jak wspomniany Tantis bez wymówek.