Autor Wątek: Sklepy internetowe, stacjonarne - wrażenia z zakupów  (Przeczytany 479105 razy)

Online xanar

Odp: Sklepy internetowe, stacjonarne - wrażenia z zakupów
« Odpowiedź #150 dnia: Wt, 05 Marzec 2019, 21:40:31 »
SUPERIOR FOES OF SPIDER-MAN OMNIBUS bez folii ale bez uszkodzeń, raczej już wszędzie niedostępne po normalnej cenie
CAPTAIN MARVEL MS MARVEL A HERO IS BORN OMNIBUS bez folii, raczej w transporcie się nie uszkodziło, znaczy tym od nich do mnie
WAR OF KINGS OMNIBUS - nic mi nie wiadomo o wznowieniu, na InStockTrades niedostępne, Cheap-Comics ma status OOP i cenę okładkową.
ALL-NEW X-MEN VOL 01 HC - na InStockTrades niedostępne
SPIDER-GWEN VOL 01 HC - jeszcze można kupić wszędzie
« Ostatnia zmiana: Wt, 05 Marzec 2019, 21:42:18 wysłana przez xanar »
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Antari

« Odpowiedź #151 dnia: Wt, 05 Marzec 2019, 22:19:09 »
Możesz mieć rację z tym War of Kings Omni, byłem przekonany, że czytałem gdzieś o wznowieniu. Musiało mi się pomylić i pieprzę głupoty ;)

Z tym CAPTAIN MARVEL MS MARVEL A HERO IS BORN OMNIBUS bez folii to lipa faktycznie, przecież to nowinka z lutego br. No to ciekawe co do mnie przyjdzie w tym miesiącu.

Offline starcek

« Odpowiedź #152 dnia: Śr, 06 Marzec 2019, 13:29:27 »
Ale ta Captain to zdaje się variant, który błyskawicznie wymiotło ze sklepów, więc i tak jesteś wygrany.
Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.

Online xanar

« Odpowiedź #153 dnia: Śr, 06 Marzec 2019, 13:57:39 »
No fakt, że variant, nawet nie zwróciłem uwagi, pewnie dlatego, że zamawiałem ze standardową okładką, gdyż innej nie mieli w sprzedaży  ;D

Offline tomsawyer

• Polubień: 414
  • Żywych zwołuję, zmarłych opłakuję, gromy kruszę.
    • Rush Hemispheres
« Odpowiedź #154 dnia: Śr, 06 Marzec 2019, 21:16:04 »

Najlepiej zawsze zapytać przed złożeniem zamówienia czy aby na pewno mają towar na stanie.
Przyznam, że odwykłem od takiego sprawdzania. To już nie te czasy, gdzie stan magazynowy prowadzi się tylko w oparciu o notatki w zeszycie. Pieniądze w księgarni, a komiksu brak. Trudno, nauczka na przyszłość.
"Nie od razu Rzym zbudowano, oczywiście, z tamtą robotą nie miałem nic wspólnego."

Offline asx76

« Odpowiedź #155 dnia: Śr, 06 Marzec 2019, 22:23:26 »
Oczywiście pytać tylko w przypadku pozycji co do których istnieje podejrzenie że może ich nie być, np. czegoś niedostępnego nigdzie indziej ;)

Online xanar

« Odpowiedź #156 dnia: Śr, 06 Marzec 2019, 22:33:43 »
Swojego czasu pracowałem w różnych firmach i nigdzie nie było tak, żeby wszystko zagadało się ze stanem faktycznym a tym co jest w komputerach. Mogło się zgadzać jakiś czas po inwentaryzacji, chociaż z tym też różnie bywało.
« Ostatnia zmiana: Śr, 06 Marzec 2019, 22:38:15 wysłana przez xanar »

Offline tomsawyer

• Polubień: 414
  • Żywych zwołuję, zmarłych opłakuję, gromy kruszę.
    • Rush Hemispheres
« Odpowiedź #157 dnia: Cz, 07 Marzec 2019, 06:41:43 »
Rozumiem, że takie przypadki mogą mieć miejsce. Można jednak poinformować o tym klienta, a nie udzielać odpowiedzi dopiero kiedy u odbiorcy zaczynają pojawiać się wątpliwości.
Najwyraźniej gildia.pl mnie rozpiesciła, ponieważ przez kilka lat składania tam zamówień (w tym na tytuły z dostępnością 2 tygodnie) nigdy nie było takich problemów.
"Nie od razu Rzym zbudowano, oczywiście, z tamtą robotą nie miałem nic wspólnego."

Online xanar

« Odpowiedź #158 dnia: Cz, 07 Marzec 2019, 12:14:40 »
No dokładnie, powinni poinformować, no ale co zrobić najwyraźniej taki sklep.

Dotarło do mnie drugie zamówienie z Multiversum i tak:

NEW AVENGERS OMNIBUS VOL 01 HC (STANDARD COVER) (SUPERCENA)
SUPERIOR SPIDER-MAN VOL 01 HC (VARIANT COVER) (SUPERCENA)
SUPERIOR SPIDER-MAN VOL 02 HC (SUPERCENA)
DAREDEVIL SHADOWLAND OMNIBUS HC (VARIANT COVER) (SUPERCENA)

wszystko fabrycznie zafoliowane, bez uszkodzeń

ANNIHILATION CONQUEST OMNIBUS HC (SUPERCENA) - bez folii z ubitym rogiem, tym razem tylny

Offline carnivale

« Odpowiedź #159 dnia: Cz, 07 Marzec 2019, 17:39:31 »

ANNIHILATION CONQUEST OMNIBUS HC (SUPERCENA) - bez folii z ubitym rogiem, tym razem tylny

W sumie zgadza się z opisem na stronie "Nowy z defektami" więc nie ma co być zdziwionym.
Będziesz reklamował czy odpuszczasz ?

Online xanar

« Odpowiedź #160 dnia: Cz, 07 Marzec 2019, 18:54:22 »
Masz nie aktualne informacje  :) teraz jest:
używany - stan dostateczny (w przypadku produktów dostępnych w naszym magazynie)
nowy z defektami - stan dostateczny (w przypadku produktów sprowadzanych z USA oraz oferowanych przedpremierowo)

Nie bardzo jest co reklamować, przecież nie ma uszkodzonej 50% okładki  ;D
Można odesłać za odstąpieniem od umowy czy jak to tam się nazywa, ale nie będę odsyłał liczyłem się z tym, że może być lekko uszkodzony, nowego bez uszkodzeń w normalnych pieniądzach raczej nie kupie.
Można się bawić odesłać i kupić następnego  ;D mają jeszcze na stanie, może się trafi nowy bez uszkodzeń ale za stary jestem na to.

Offline carnivale

« Odpowiedź #161 dnia: Cz, 07 Marzec 2019, 19:50:18 »
Jeżeli twierdzisz , że mają jeszcze na stanie  to Twój przypadek jest przykładem wysłania komiksu wadliwego z premedytacją, bo nie sadzę aby osoba co to pakowała nie widziała takiego babola a jeżeli mieli jeszcze parę sztuk to mogli wysłać te dobre a tę wadliwą zostawić jako ostatnią na stanie. Dlatego ja nic nie kupuje w tym sklepie i , żadne różnice cenowe rzędu 50/100 zł nie są w stanie mnie przekonać . Dziwię się natomiast tym co tam kupują za niemała kasę i akceptują taki stan rzeczy.

Offline robbirob

« Odpowiedź #162 dnia: Cz, 07 Marzec 2019, 19:54:28 »
Zamówienia xanara z MVS udowodni£y że teraz to loteria.
Aż boję się o moje najbliższe zamówienie, mimo że tylko miękkookładkowe kupiłem.

Online xanar

« Odpowiedź #163 dnia: Cz, 07 Marzec 2019, 20:06:35 »
Bez przesady z tą loterią, 80% nowych be uszkodzeń, poza tym ja kupowałem takie rzeczy, których już praktycznie nigdzie się nie dostanie.
Oficjalnie nie są to nowe rzeczy, także jestem świadomy co kupowałem, zawsze można odesłać.
Z miękkimi okładkami może być gorzej, bo miękka okładka  :)

Jedną na pewno mają:
https://multiversum.pl/p/1682/61203/annihilation-conquest-omnibus-hc-marvel-comics-komiksy-tomy-i-ksiazki.html
« Ostatnia zmiana: Cz, 07 Marzec 2019, 20:09:36 wysłana przez xanar »

Offline Antari

« Odpowiedź #164 dnia: Cz, 07 Marzec 2019, 20:35:33 »
Ja dziś dostałem Promethea: 20th Anniversary Deluxe Edition Book One z MVM i stan był idealny, nowy w folii. Zero ubić  rogów itd. Małe zamówienie bo coraz mniej już kupuję.