Autor Wątek: Sklepy internetowe, stacjonarne - wrażenia z zakupów  (Przeczytany 477805 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Itachi

• Gość
Odp: Sklepy internetowe, stacjonarne - wrażenia z zakupów
« Odpowiedź #1470 dnia: Śr, 22 Kwiecień 2020, 11:24:51 »
Jako że wywołaliście wilka z lasu non stop comics z lasu to przedstawiam fakty związane z moim zamówieniem. Paczka jest u mnie po 25 godzinach od złożenia zamówienia, a znajdowało się w nim siedem sztuk dobra.

Pozycje zostały owinięte folią bąbelkową, a następnie włożone do kartonu i koperty dpd. Po wyciągnięciu z pudełka wyglądało to dokładnie w ten sposób:

Efekt finalny prezentuje się następująco:

Albo miałem szczęście (w końcu) albo pakowanie nie jest jakieś tragiczne w tej firmie i w żaden sposób nie odstaje od konkurencji. U mnie wszystko gra :)

Offline Arne

« Odpowiedź #1471 dnia: Śr, 22 Kwiecień 2020, 11:39:11 »
Na 3 zamowienia u NSC w ciagu ostatniego roku ( a 2 w ciagu ostatnich 3 miesiecy) wszystkie doszly w stanie bardzo dobrym. Zabezpieczenie standardowe ( folia babelkowa lub poduszki powietrzne). Do tej pory nie mam do nich uwag.

Offline Arion Flux

« Odpowiedź #1472 dnia: Śr, 22 Kwiecień 2020, 11:50:34 »
No, Itachi, nie jest źle, ale niestety muszę Cię zmartwić, bo górny róg Odrodzenia 5. jest zagięty. Ja po czymś takim wpadłbym w depresję i poszedł w tango na co najmniej tydzień z przedłużeniem na dwa; ten drugi tydzień w myśl zasady Wolanda: "klin wybijaj klinem", której nauczyłem się w ogólniaku na języku polskim i z powodzeniem stosuję do dziś. Jak widać, i wbrew powszechnie panującej opinii, mozna jednak nauczyc sie czegos pozytecznego w szkole.

Tak na marginesie, przed chwilą miałem telefon od p. Arkadiusza z NSC, zatem coś się ruszyło.

Offline Uluru

« Odpowiedź #1473 dnia: Śr, 22 Kwiecień 2020, 11:51:45 »
W sumie na tej promocji cztery zamówienia z Non Stopu i za każdym razem ideał, dla mnie poziom Gildii i pod względem pakowania i obsługi.

Offline nocny

« Odpowiedź #1474 dnia: Śr, 22 Kwiecień 2020, 12:05:05 »
Dziś kolejny raz (nie wiem już który) przesunęli wysyłkę, teraz na 27.04. Jeszcze kilka dni i będzie miesiąc...

Kolejny dzień = kolejne przesunięcie, no teraz już codziennie zmieniają mi datę...

Offline Capsee

« Odpowiedź #1475 dnia: Śr, 22 Kwiecień 2020, 12:12:08 »
Mi dziś w Merlinie udało się anulować zamówienie telefonicznie. Kasę już zwrócili. Ufff, nigdy więcej merlin.pl

Offline Arne

« Odpowiedź #1476 dnia: Śr, 22 Kwiecień 2020, 12:50:39 »
W Merlinie nie kupuje juz nic od czasu, gdy kupowalem tam jeszcze filmy na VHS :). Jakies 1,5 roku temu juz chcialem sie skusic na promocje swiateczna, ale skutecznie zniechecily mnie do tego opinie na forum Gildii dotyczace realizacji zamowien ( niekompletne zamowienia, problemy z reklamacjami, zwlekanie ze zwrotem kasy, itp.). Od tamtej pory unikam zakupow w merlinie, wole doplacic pare zlotych, niz sie z nimi uzerac.

Offline LordDisneyland

« Odpowiedź #1477 dnia: Śr, 22 Kwiecień 2020, 14:47:16 »
Paczka z Gildii dotarła - dobrze zapakowana i, ku mojemu zaskoczeniu, sporo wcześniej, niż się spodziewałem.
,, - Eeeeech.''

Offline parsom

« Odpowiedź #1478 dnia: Śr, 22 Kwiecień 2020, 14:50:14 »
W Merlinie nie kupuje juz nic od czasu, gdy kupowalem tam jeszcze filmy na VHS :).

To był inny merlin. Bo potem padł i ktoś go wskrzesił. No chyba, że jednak nie padł do końca.

Offline OokamiG

« Odpowiedź #1479 dnia: Śr, 22 Kwiecień 2020, 15:01:10 »
Paczka z Gildii dotarła - dobrze zapakowana i, ku mojemu zaskoczeniu, sporo wcześniej, niż się spodziewałem.
Czy paczka zawierała coś z kwietniowego pakietu Egmontu? Sam się zastanawiam kiedy się spodziewać  swojej.

Offline LordDisneyland

« Odpowiedź #1480 dnia: Śr, 22 Kwiecień 2020, 15:53:27 »
Ookamigu- nie, nic tym razem nie brałem.....natomiast była HaloJones. Miała się pojawić za jakiś czas dopiero, a tu proszę :)
,, - Eeeeech.''

Offline OokamiG

« Odpowiedź #1481 dnia: Śr, 22 Kwiecień 2020, 17:12:58 »
Świetna lektura przed tobą w takim razie. :)

Offline LordDisneyland

« Odpowiedź #1482 dnia: Śr, 22 Kwiecień 2020, 18:10:55 »
A juści :) Marzyłem o własnym egzemplarzu już dawno, ale zawsze cuś stawało na przeszkodzie. Tylko szkoda, że w kolorze, nie ma tego uroku powrotu do dawnych lektur.
« Ostatnia zmiana: Śr, 22 Kwiecień 2020, 18:12:42 wysłana przez LordDisneyland »
,, - Eeeeech.''

Offline Arne

« Odpowiedź #1483 dnia: Śr, 22 Kwiecień 2020, 21:07:13 »
Odebrajem dzisiaj paczkę z Tantis. Pakowanie nie za bardzo: cieniutki karton, porozrywany z boku przez kuriera, do tego brak wypełnienia i paczka komiksów miotała się w środku jak żyd po pustym sklepie. Zabezpieczenie: folia bąbelkowa. Szczęśliwie, komiksy dotarły bez większych uszkodzeń. Jeden róg lekko ubity,ale dało się go wyprostować, w innej pozycji lekkie pękniecie okleiny na rogu okładki. Do tego kilka lekko przygniecionych rogów w komiksach na miękko (Lucky Luke, itp.). W każdym razie nic, co chciałoby mi się reklamować.  Dziś miałem szczęście, choć zazwyczaj jednak mieli lepsze pakowanie.

Offline death_bird

« Odpowiedź #1484 dnia: Śr, 22 Kwiecień 2020, 21:12:09 »
Nigdy nie dostałem paczki z Tantis w takim stanie. Ale faktem jest, że tylko raz korzystałem z kuriera (i też wszystko było w porządku).
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".