Autor Wątek: Sklepy internetowe, stacjonarne - wrażenia z zakupów  (Przeczytany 479196 razy)

Online PawelC

Odp: Sklepy internetowe, stacjonarne - wrażenia z zakupów
« Odpowiedź #1350 dnia: Cz, 30 Styczeń 2020, 18:51:42 »
Nie zdążyłem, ale nic się nie stało bo pisałem to żartem :), a i  sumie rozumiem argument z dzieleniem się korespondencją.

Online Bazyliszek

« Odpowiedź #1351 dnia: Pn, 03 Luty 2020, 11:49:05 »
Wczoraj zamówiłem sobie w Tantis.pl grube zamówienie na 51 komiksów. Bo wcześniej miałem braki finansowe, teraz przeprowadzka, to dopiero teraz mogłem zamówić wielkie zaległości. Oczywiście wybrałem opcję dostawy, Paczka w Ruchu, bo i tak za dużo przepłacałem. I już szykowałem się na przekleństwa mojej kioskarki, która gdy ostatnio coś takiego zrobiłem to na mnie klęła, bo ona ma chore plecy. W każdym razie zamówiłem, czekam, a dziś z rana dzwonią do mnie z Tantisa i mówią, że paczka jest za duża na Paczkę w Ruchu i mi wyślą na adres, bez dopłacania. Czyli dla mnie zysk i informacja by nie przeładowywać Paczki w Ruchu.

Online xanar

« Odpowiedź #1352 dnia: Pn, 03 Luty 2020, 11:56:16 »
Urodzony biznesmen  :)
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Szekak

« Odpowiedź #1353 dnia: Pn, 03 Luty 2020, 12:49:52 »
Ładny interes na Tantis zrobił bazyl, prawie tak dobry jak 10zł na kolekcjach. Ja jak zamawiałem z Tantis duże zamówienia z dostawą do kiosku to mi wysyłali w dwóch lub trzech paczkach zamiast jednej. Złodzieje!
Piękno jest w oczach patrzącego.

Offline OokamiG

« Odpowiedź #1354 dnia: Pn, 03 Luty 2020, 12:51:37 »
Koniecznie porób fotki tej paczce i zamówieniu, i się podziel, bo jestem ciekaw jej rozmiarów..

Offline Arne

« Odpowiedź #1355 dnia: Pn, 03 Luty 2020, 13:25:47 »
51 komiksow w jednej przesylce i Paczka w Ruchu bo koszt przesylki zbyt duzy ... Pewnie o cale 10 zl wiekszy... Koszt kazdego komiksu zwieksza sie prawie o 20 groszy... No, za takie pieniadze to pewnie miesieczny pakiet egmontu mozna w dobrej promocji dostac...
« Ostatnia zmiana: Pn, 03 Luty 2020, 13:27:23 wysłana przez BosMan »

Online xanar

« Odpowiedź #1356 dnia: Pn, 03 Luty 2020, 13:44:38 »
Nikt wam tego w jednej paczce nie wyślę, pewnie to ważyłoby więcej niż 40 kg, na palecie bardziej do kiosku.  :)
Twój komiks jest lepszy niż mój

Online Bazyliszek

« Odpowiedź #1357 dnia: Pn, 03 Luty 2020, 16:33:21 »
To nie moja wina, że blokada się na dostawę do kiosku nie włączyła. Zawsze biorę najtańszą wersję dostawy, bo komiksy są i tak za drogie. Oczywiście że zrobię zdjęcie i wrzucę do tematu o mojej Kolekcji. Zobaczycie jak wygląda prawie 2000 zł w 51 komiksach. :D O - wrzucę też unboxing na moje YT.

Offline roble

« Odpowiedź #1358 dnia: Pn, 03 Luty 2020, 16:54:40 »
Czuje że to będzie wydarzenie dnia na forum. ;)

Offline Arne

« Odpowiedź #1359 dnia: Pn, 03 Luty 2020, 17:43:38 »
Czyli srednio wychodzi okolo 40 zl na komiks. Czyzby Bazyl kupowal 50 tomow kolekcji Hachette?☺

Online adamarluk

« Odpowiedź #1360 dnia: Pn, 03 Luty 2020, 17:56:03 »
Czyli srednio wychodzi okolo 40 zl na komiks.
...bo nie opłaca się kupowanie drogich komiksów :P

Online Bazyliszek

« Odpowiedź #1361 dnia: Pn, 03 Luty 2020, 17:57:37 »
Krucjata Nieskończoności ponad 80 zł, Aquaman ponad 70 zł, podobnie Punisher Max 6 i 7. Drogie rzeczy.

Online PawelC

« Odpowiedź #1362 dnia: Cz, 06 Luty 2020, 19:22:07 »
Skuszony promocją zrobiłem po raz pierwszy zakupy w sławetnym Livro... w końcu raz się żyje i wszystkiego trzeba spróbować :).

Pięć pozycji, dwa A4 i trzy w formacie amerykańskim. Jak pakują już wielu pisało więc nie było "niespodzianki" podczas wyciągania paczki z paczkomatu, za to nie mogłem się doczekać co zastanę po rozpakowaniu.
No więc, dwa domy uwalone dość mocno ale ewidentnie nie wina pakowania, bo przy tego typu uszkodzeniu paczka musiałaby bardzo mocno walnąć i absolutnie wszystkie komiksy by to odczuły, więc komiksy już w takim stanie zostały zapakowane.

Reklamacja - pomyślałem, że teraz to się zacznie. Na szczęście zamiast wysłać po prostu paczkę jak sugeruje strona internetowa i martwić się czy dostanę zwrot kosztów wysyłki, zadzwoniłem najpierw na infolinię. Bardzo miła pani powiedziała, że niestety sklep nie może wysłać do mnie kuriera, ale mogę nadać bezkosztowo zwrot Inpost. Po dwuminutowej rozmowie miałem kod Inpost, zapakowałem uszkodzone tomy, potem wrzucenie paczki do paczkomatu i tyle.

Fun fact, jakoś nie mogłem przeboleć wewnętrznie wysyłania komiksów bez chociaż foli bąbelkowej a, że mam jej sporo z zakupów, to je owinąłem pojedyncza warstwą :).

Po dwóch czy trzech dniach paczka dotarła, a ja dostałem email z informacją, że niestety sklep nie może obecnie wymienić towaru na wolny od wad, więc zwróci mi ich koszt. Następnego dnia miałem pieniądze na koncie.

Także ocena pół na pół. Z jednej strony szkoda, że dostałem uszkodzone komiksy i prawdopodobnie były w takim stanie w momencie wysyłania, z drugiej strony reklamacja przebiegła wzorowo i bezboleśnie.

Offline Deg

« Odpowiedź #1363 dnia: Cz, 06 Luty 2020, 21:55:04 »
Egmont.pl - już wiele osób o tym pisało, ale nic się nie zmienia, dalej wysyłają niepełne zamówienia bez wcześniejszej informacji. Dla porównania dodam tylko, że krytykowany przez wiele osób Merlin zawsze w takiej sytuacji pytał mnie, co zrobić - wysłać, poczekać, czy anulować całość.
This is my truth, tell me yours.

Offline Darth_Simon

« Odpowiedź #1364 dnia: Cz, 06 Luty 2020, 22:59:27 »
Niestety na Egmont.pl niesamowity bałagan.

Zamówiłem 7 polskich okładek DC jeszcze w październiku.
Jak już był czas styczniowej premiery tomu 9 Batmana (chyba 27.01.2020) to z uwagi na zerowy kontakt ze sklepu zapytałem BOK o to co się dzieje z moim zamówieniem. Dostałem odpowiedź że jest w drodze i w dniu 28.01.2020 powinno być doręczenie. Podano mi też nr do śledzenie paczki.
Nie wiem czemu nie jest to automatyczne i doręczenie paczki zamówionej przed premierą może totalnie zaskoczyć bo w innych sklepach są automatyczne maile w momencie wysyłki z opcja śledzenia paczki.

Na obronę sklepu powiem że wszystkie zamówione komiksy przyszły i są w bardzo dobrym stanie, w należyty sposób zapakowane.

A na koniec najlepszy motyw: na stronie zamówienie nadal figuruje jako w realizacji (zamiast zrealizowane lub wysłane)
Dark side of the Force is the pathway to many abilities some consider to be unnatural - Chancelor Palpatine to Anakin Skywalker