Często kupowałem na Czytam.pl, odbiór osobisty w Poznaniu fajna rzecz. Tak się jednak składa, że cenowo konkurencja wygrywa i przy większym zamówieniu, to nawet z wysyłką wychodzę lepiej. A na starość to nawet mi pasuje posłać na pocztę i w wolnej chwili odebrać. Szkoda, że Ruch tak podniósł cenę odbioru paczek, przez co już nie mają żadnego atutu.
Główna konkurencja dla Czytam to Nieprzeczytane.pl i niestety, paczki tam pakowane były skandalicznie. Pewnie nie płacą dobrze pracownikom i ci mają olew na swoją pracę.
Obecnie zamawiam wszystko na Arosie i od paru miesięcy wszystko jest w porządku.
Co do oferty ekspozycyjnej Multiversum, teraz zwanej jako Azyl Komiksu, mogę się wypowiedzieć o całości, gdyż od paru lat kupuję od nich osobiście. Jestem przekonany, że 60% komiksów jest tam w stanie "jak nowa". Jeśli mówić o wadach, to miałem zwykle obicia narożników, jednak zawsze w stanie akceptowalnym. Przy obwolutach mogą być lekkie zagięcia. Raz jeden przy omnibusie Witchblade, na produkcie były ślady kleju drukarskiego. Rafał pokazywał mi inne egzemplarze, lecz na każdym była taka wada. Wybrałem ten najlepszy, nie zrażony drobną niedogodnością, którą wynagradzała mi rewelacyjnie niska cena. Podsumowując: w porównaniu z Empikiem to mają rewelacyjny poziom produktów, a najlepiej kupować tam osobiście. Jeśli nie jesteście z Poznania, to dobra okazja to Dzień Darmowego Komiksu, czy Comics Wars w Bibliotece Uniwersyteckiej, albo festiwal w Łodzi.