Autor Wątek: Sklepy internetowe, stacjonarne - wrażenia z zakupów  (Przeczytany 479229 razy)

Offline xanar

Odp: Sklepy internetowe, stacjonarne - wrażenia z zakupów
« Odpowiedź #900 dnia: So, 02 Listopad 2019, 00:13:52 »
Z tą PP podobno jest tak, że ona nie zarabia na siebie i pracuje tam dużo ludzi za najniższą krajową, będzie ciekawie jak będą wszystkim musieli podnieść do tej nowej najniższej 4k czy coś takiego.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline radef

« Odpowiedź #901 dnia: So, 02 Listopad 2019, 01:32:58 »
Zamów Smarta i nie marudź. Wszystko idzie do góry. Ostatnio jedna kartkę wysyłałem listem poleconym priorytetowym i płaciłem 8.60 zł. Czy nam się podoba czy nie, musisz płacić.

Mamy czas pokoleń 500+, więc tak to wygląda.
Tylko 8azyliszkowi chodziło o sprzedawanie a nie kupowanie.
Kacza Agencja Informacyjna - newsy, recenzje, artykuły nie tylko o komiksach Disneya

Online Bazyliszek

« Odpowiedź #902 dnia: So, 02 Listopad 2019, 06:10:53 »
@UP
Też. Poza tym ja aż tyle nie kupuję żeby Smart mi się opłacał. No i zostaliśmy zmuszeni i zaskoczeni tą podwyżką. Ja nie wiedziałem, że idzie taka zmiana.

Online Cringer

« Odpowiedź #903 dnia: So, 02 Listopad 2019, 09:00:57 »
Z tą PP podobno jest tak, że ona nie zarabia na siebie i pracuje tam dużo ludzi za najniższą krajową, będzie ciekawie jak będą wszystkim musieli podnieść do tej nowej najniższej 4k czy coś takiego.
To wtedy bedzie wszedzie ciekawie. Przy własnej działalności minimalny ZUS wyniesie wtedy okolo 2600zl. A przez ciekawie mam na myśli beznadziejnie.

Offline Szekak

« Odpowiedź #904 dnia: So, 02 Listopad 2019, 09:11:30 »
Z ta opcja sprzedazy ze smartem to tez allegro utrudnia sprawe, bo trzeba dodac trzy opcje wysylki, w tym list polecony za 5,90, zeby opcja smarta sie aktywowala. Ogolnie slabo, slabo.
Piękno jest w oczach patrzącego.

Bender

• Gość
« Odpowiedź #905 dnia: So, 02 Listopad 2019, 09:30:28 »
Co ciekawe przy doładowaniach w inposcie nadal jest Allegro za 8 zeta, co prawda przerabiają właśnie system, no ale jakbym teraz finalizował przesyłkę, to byłby jakiś zgrzyt

Offline Grrrgory

« Odpowiedź #906 dnia: So, 02 Listopad 2019, 10:07:05 »
Ja w moich ofertach nadal mam aktywny smart i allegro paczkomaty za 8.99 a sprzedaję jako osoba fizyczna. Z tym, że używam zwykłego allegro a nie allegro lokalnie.
Z tego co wiem do lutego 2020 roku można sprzedawać po staremu na zwykłym allegro. Dopiero po tej dacie wszyscy prywatni sprzedający przejdą z automatu na allegro lokalnie. Może do tego czasu się coś zmieni z przesyłkami (mam nadzieję). Ale jak pisałem, na razie normalnie wysyłam za 8,99 paczkomatem.

Z ta opcja sprzedazy ze smartem to tez allegro utrudnia sprawe, bo trzeba dodac trzy opcje wysylki, w tym list polecony za 5,90, zeby opcja smarta sie aktywowala. Ogolnie slabo, slabo.
Nie do końca tak - wystarczy jedna przesyłka w cenie allegro (np paczkomaty za 8,99) i udostępnienie w zamówieniach allegro 98% numerów przesyłek. Ewentualnie 2 przesyłki w cenie allegro przy braku wymaganej liczby numerów przesyłek w zamówieniach.
« Ostatnia zmiana: So, 02 Listopad 2019, 10:18:29 wysłana przez Grrrgory »

Bender

• Gość
« Odpowiedź #907 dnia: So, 02 Listopad 2019, 10:29:30 »
Ja też mam aktywny w starych ofertach, ale jak teraz wystawiam nową to nie mam innej możliwości jak wystawić ja w Lokalnie. I to jest jakaś porażka.

Co ciekawe nawet nie widzę tych ofert wystawionych w moim koncie. Są online, ale widać je w osobnej liście na lokalnie.

Wprowadzanie takiej rewolucji bez jakiejś dużej akcji informacyjnej wczesniej to jakis żart.
« Ostatnia zmiana: So, 02 Listopad 2019, 10:31:24 wysłana przez Bender »

Offline Grrrgory

« Odpowiedź #908 dnia: So, 02 Listopad 2019, 10:38:23 »
Aż sprawdziłem na próbę teraz i normalnie wystawiłem aukcję po staremu, na zwykłym allegro, z normalnym cennikiem dostawy.

Offline parsom

« Odpowiedź #909 dnia: So, 02 Listopad 2019, 10:45:29 »
Co do Allegro Lokalnie - dodajmy jeszcze 10% prowizji. Ebayu, przybywaj!

Bender

• Gość
« Odpowiedź #910 dnia: So, 02 Listopad 2019, 10:50:05 »
Grrrgory, jeśli masz jako osoba fizyczna, to pewnie chwilowy fluke. U mnie ze zwykłego konta Wystaw ofertę od razu wyskakuje lokalnie.  W FAQ też nie ma wzmianki o żadnym okresie przejściowym. Po staremu zostają tylko firmowe.

@parsom
 i ograniczenie do 50 ofert

Offline Grrrgory

« Odpowiedź #911 dnia: So, 02 Listopad 2019, 11:16:38 »
@Bender informację o okresie przejściowym mam z maili, które allegro rozsyła od jakiegoś czasu w tej sprawie. Tak pomyślałem, że może to dlatego mam po staremu, że jeszcze nie logowałem się na allegro lokalnie i nie połączyło mi może profilu z lokalnie jeszcze czy coś. Bo jak pisałem ofertę normalnie wystawiłem dzisiaj i z tego co widzę, to niektóre obserowane przeze mnie profile prywatne też normalnie oferty wystawiły dzisiaj po staremu.

Bender

• Gość
« Odpowiedź #912 dnia: So, 02 Listopad 2019, 11:22:13 »
ja też się nie logowałem. :) wystawiam ze starego i jedyną opcją wystawienia jest lokalnie (w dwóch wariantach) ale na nowym układzie.

Online amsterdream

« Odpowiedź #913 dnia: So, 02 Listopad 2019, 12:25:57 »
No Allegro cudownie przedwczoraj wykosiło indywidualnych sprzedawców, szczególnie tych z mniejszych miejscowości. Bo jak w takiej Warszawie czy Krakowie sprzedać coś lokalnie jest jeszcze w miarę łatwo to jak ktoś mieszka na jakimś zadupiu to jest wykluczony na amen. Smarta brak, ograniczone zasięgi, w czwartek rano wystawiłem parę rzeczy w atrakcyjnych cenach, miały być widoczne lokalnie i normalnie a jakoś nie są... do tego nawet nie wiem czy w ogóle ktoś na te aukcje wchodził, bo na lokalnie nie ma nawet ilości wyświetleń.

U mnie skończy się to tym, że już zupełnie nie będę kupował komiksów w ciemno albo tylko do przeczytania bo coś czuję, że teraz ciężko będzie cokolwiek sprzedać a na grupach facebookowych to ostatnio ludzie by chcieli prawie za darmo komiksy kupować, więc allegro było jedyną sensowną alternatywą.
« Ostatnia zmiana: So, 02 Listopad 2019, 12:39:04 wysłana przez amsterdream »
Czas nas zmienił, chłopaki...

Offline volker

« Odpowiedź #914 dnia: So, 02 Listopad 2019, 12:49:46 »
Tak to bywa jak firma stała się praktycznie monopolistą, zaczynają kroić aż miło.
W takim razie faktycznie trzeba się przenieść na ebay.
 Kiedyś był jeszcze swistak.pl ale już chyba nie istnieje.