Autor Wątek: Sklepy internetowe, stacjonarne - wrażenia z zakupów  (Przeczytany 479240 razy)

Offline xanar

Odp: Sklepy internetowe, stacjonarne - wrażenia z zakupów
« Odpowiedź #600 dnia: Pt, 19 Lipiec 2019, 15:13:46 »
Macie przykład Fantastyczny Światów, no i co jest lepiej ?
Twój komiks jest lepszy niż mój

Online vision2001

« Odpowiedź #601 dnia: Wt, 23 Lipiec 2019, 12:58:38 »
https://www.naukowa.pl/
Realizacja zamówienia, pakowanie jak i stan komiksów na bardzo dobrym poziomie.

Tylko jak zaczną się problemy to obsługa klienta posprzedażowo leży i kwiczy.

Jakie przygody? Zatem było tak:
1. zamówienie -> 2. płatność -> 3. chęć rezygnacji z jednej pozycji -> 4. potwierdzenie usunięcia towaru z zamówienia -> 5. brak zwrotu wpłaconych środków -> 6. wysyłka całego zamówienia -> 7. odbiór przez kuriera anulowanej pozycji (26.06) -> 8 brak zwrotu środków za zwrócony towar do dziś.

Mają cholerny problem z komunikacją mailową (nawet autorespondera nie mają), bardzo rzadko na maile odpowiadają, a jak już pisze się do nich na temat zwrotu to prawie bez odzewu z ich strony.
Gdy się do nich zadzwoni to kobieta obsługująca wie o danej sprawie, ale co z tego jak i tak obiecanki spełzają na niczym i zwrotu ani widu ani słychu.

Nie polecam i na pewno już do nich nie wrócę.
« Ostatnia zmiana: Wt, 23 Lipiec 2019, 13:34:34 wysłana przez vision2001 »

Online nori

« Odpowiedź #602 dnia: Wt, 23 Lipiec 2019, 13:55:11 »
Wczoraj ustawiłem Batmana Metal na półce, okazało się, że na srebrnym logo na grzbiecie jest uszkodzenie, którego wcześniej nie zauważyłem. Na pytanie do bonito, czy coś takiego jest szansa wymienić, od razu dostałem maila z przeprosinami, i nowy egzemplarz ma czekać na mnie w punkcie odbioru. Pod tym względem bonito jest niesamowite, i nawet jak będą trochę drożsi od konkurencji, wole u nich kupować komiksy.

Online PawelC

« Odpowiedź #603 dnia: Wt, 23 Lipiec 2019, 19:18:28 »
Ja niestety dla przeciwwagi muszę napisać, że jestem zawiedziony Bonito.

Dziś dostałem zamówienie zrobione przez Allegro, 4 komiksy - jeden A4 i trzy w formacie amerykańskim. Karton dopasowany do A4 i w środku zero jakiegokolwiek wypełniacza. Nic, żadnej folii bąbelkowej, papieru, zero.

Mam wrażenie, że mogę dziękować tylko kurierowi, że komiksy dotarły w dobrym stanie. Poza naderwaną w kilku miejscach folią nie było innych uszkodzeń, ale drugi raz się mocno zastanowię zanim u nich coś kupię :/.

Offline VooDoo-79

« Odpowiedź #604 dnia: Wt, 23 Lipiec 2019, 19:45:30 »
Kupuję na Bonito od kilku lat i nigdy się nie zawiodłem na pakowaniu a dzisiaj to mnie zszokowali, 12 pozycji z czego każda owinięta osobno w folię bąbelkową, po 3 komiksy zapakowane w 4 kartony a następnie w wrzucone w jeden wielki i jeszcze wolne miejsca wypełnione papierami aby się nic nie przesuwało  :o Takiego pakowania w życiu na oczy nie widziałem aż do dzisiaj. Zaznaczam że zawsze przy złożeniu zamówienia wrzucam do niego komentarz w stylu "Bardzo proszę o zabezpieczenie paczki aby zawartość nie uległa
uszkodzeniu podczas transportu", zresztą to samo dotyczy zamówień w innych księgarniach i zazwyczaj jest ok (nie licząc Livro tam jest tragedia).

Offline freshmaker

« Odpowiedź #605 dnia: Wt, 23 Lipiec 2019, 19:46:44 »
czy amazon podniósł shipping rate? kiedyś było 3,99 + 3,99 per item. chciałem zamówić omni ww azzarello - wyskoczyło mi 19,95. może to nadmierna waga?

Offline raj666

« Odpowiedź #606 dnia: Wt, 23 Lipiec 2019, 20:45:56 »
Mówimy o Amazon USA? koszty wysyłki poszły tam do góry już dość dawno temu.

Offline freshmaker

« Odpowiedź #607 dnia: Wt, 23 Lipiec 2019, 21:54:11 »
tak amazon usa, od roku tam niczego nie zamawiałem

edit: w tabeli na stronie stawki jak napisałem, wiec pewnie chodzi o wagę tego omnibusa
« Ostatnia zmiana: Wt, 23 Lipiec 2019, 21:59:40 wysłana przez freshmaker »

Online radef

« Odpowiedź #608 dnia: Wt, 23 Lipiec 2019, 22:44:52 »
Amazon US ma bodajże taką zasadę, że jeżeli pojedynczy przedmiot waży więcej niż 5 funtów, to koszty wysyłki drastycznie wzrastają.
Kacza Agencja Informacyjna - newsy, recenzje, artykuły nie tylko o komiksach Disneya

Offline GoNzO

« Odpowiedź #609 dnia: Pt, 26 Lipiec 2019, 10:47:48 »
Tantis ma bardzo fajną obsługę klienta, odpisują na maile w ciągu kilku minut. Niestety firma kurierska, z której usług korzystają (Geis) to jakaś tragedia, drugi raz z kolei paczka zalega w ich magazynie już 4 dni i cisza.
Katalog komiksowy: https://comicgang.com.

Offline Wolvi

« Odpowiedź #610 dnia: Pt, 26 Lipiec 2019, 14:36:37 »
Zamówienie z Livro dotarło ale nie mam pojęcia jak to się udało że z takim pakowaniem nic nie uległo zniszczeniu

Offline death_bird

« Odpowiedź #611 dnia: So, 27 Lipiec 2019, 12:07:01 »
Komuś udało się wbić w jakieś okienko i zamówić JJ na Bonito?  ???
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

noniewiem

• Gość
« Odpowiedź #612 dnia: So, 27 Lipiec 2019, 13:15:14 »
Może nie komiksy, ale figurki, czy jest jakiś kod rabatowy na popcultcha albo geekup?

Offline Damballa

« Odpowiedź #613 dnia: So, 27 Lipiec 2019, 16:08:27 »
Komuś udało się wbić w jakieś okienko i zamówić JJ na Bonito?  ???

Tak, załapałem się na ostatnią sztukę z 10, które dostali. Odebrane, czeka na lekturę :)

Offline death_bird

« Odpowiedź #614 dnia: So, 27 Lipiec 2019, 17:20:34 »
Pozazdrościć.  >:(
 ;D
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".