Autor Wątek: Sklepy internetowe, stacjonarne - wrażenia z zakupów  (Przeczytany 438148 razy)

Offline Kadet

Odp: Sklepy internetowe, stacjonarne - wrażenia z zakupów
« Odpowiedź #555 dnia: Pt, 12 Lipiec 2019, 20:09:17 »
Wniosek na przyszłość: zamówić prenumeratę. Mam od 12 tomu i ile spokoju z bieganiem po kioskach :)
A pakowanie brzmi jak standard u nich, choć jak wysyłali jakieś dodatki do prenumeraty to komiksy potrafiły latać po pudełku. Na szczęście folia bąbelkowa ratowała sprawę i nic nie trzeba było reklamować u mnie.

Miałem prenumeratę na okres oryginalnych SW Marvela, ale anulowałem, bo teraz już kupuję tylko niektóre tomy i pomijam duble. Ogólnie w czasie prenumeraty wszystko przychodziło fajnie, tylko raz w przesyłce dostałem jeden tom z zauważalnie walniętymi narożnikami. Mam jednak dość luźny stosunek do takich rzeczy i nie chciało mi się reklamować :)
Bardzo Was proszę o wsparcie i/albo udostępnienie zbiórki dla dziewczynki walczącej z rakiem: https://www.siepomaga.pl/walka-agatki.

Dziękuję z całego serca!

Offline MaLKrSk

« Odpowiedź #556 dnia: Nd, 14 Lipiec 2019, 11:24:39 »
Kupował ktoś ostatnio w Merlinie? Jak u nich z pakowaniem? Chciałbym zrobić większą paczkę, bo fajne ceny, ale nie wiem jak teraz wygląda u nich sprawa zabezpieczania komiksów do wysyłki. Płyty wkładają tylko w karton, bez folii bąbelkowej, ale tutaj rozumie, małe to i lekkie. Jak jednak podchodzą do większych i cięższych paczek?
« Ostatnia zmiana: Nd, 14 Lipiec 2019, 11:32:18 wysłana przez MaLKrSk »

Offline Red Fury

« Odpowiedź #557 dnia: Nd, 14 Lipiec 2019, 11:31:05 »
Nie znalazłem tematu o sklepach, więc spytam tutaj. Kupował ktoś ostatnio w Merlinie? Jak u nich z pakowaniem? Chciałbym zrobić większą paczkę, bo fajne ceny, ale nie wiem jak teraz wygląda u nich sprawa zabezpieczania komiksów do wysyłki. Płyty wkładają tylko w karton, bez folii bąbelkowej, ale tutaj rozumie, małe to i lekkie. Jak jednak podchodzą do większych i cięższych paczek?

Zrobiłem zakupy w Merlinie w ten piątek. Mają wysłać paczkę dość ciężka bo Punisher Max, 17 lipca. Zobaczę jak dojdzie. Ocenię, podzielę się opinią. Mam cichą nadzieję, że nie przełożą mi przesyłki.
It's too late...you had your chance...and I'm just getting started.

Offline stachel

« Odpowiedź #558 dnia: Nd, 14 Lipiec 2019, 11:50:04 »
Robiłem ostatnio 2 zamówienia, jedno już doszło. Komiksy zapakowane nieźle (karton, wypełniacze), ale jeden tom ewidentnie został wrzucony z obitym rogiem już do pudła (uszkodzenie niewielkie, więc nawet nie chciało mi się reklamować). Dodatkowo kupowałem figurkę Wiedźmina - pudełko w stanie strasznym, takie wysłane z magazynu. Na szczęście tylko pudełko, więc figurka stoi dumnie na półce.

tl;dr Pakują nieźle, ale zdarza im się wrzucić do paczki uszkodzony komiks.

Offline Benson

« Odpowiedź #559 dnia: Pn, 15 Lipiec 2019, 07:12:33 »
Przyszła spora paczka z taniaksiazka.pl (7 pozycji, m.in. Punisher, Criminal i Invincible) - wszystko ok, żadnych wad :)

Użytkownik usunięty53490

• Gość
« Odpowiedź #560 dnia: Wt, 16 Lipiec 2019, 10:48:36 »
A jak jest z pakowaniem w dobreksiazki.pl?

A przy okazji uwaga co do kurierów - dzisiaj odebrałem (a w zasadzie - odebrała sąsiadka, do mnie nawet nikt nie zadzwonił) inną przesyłkę. Po otworzeniu okazało się, że komiks został zalany. To już chyba ta dostarczona na końcu Cast Away była w lepszym stanie, bo zdążyła wyschnąć (tak, to był FedEx).

Ja z tego powodu jestem zrażony do InPosta. Z tego i wielu innych, ale skoro o zalaniu mowa, to kiedyś byłem świadkiem traktowania paczek przez kuriera. Poszedłem odebrać coś z paczkomatu i akurat była ulewa. Tak się złożyło, że w tym samym czasie przy paczkomacie był kurier - ładował go lub rozładowywał. I na ziemi, w strugach deszczu, stała sobie skrzynka wypełniona paczkami, a kurier stał pod daszkiem i do tej skrzynki dorzucał (nie dokładał - dorzucał) kolejne paczki. A tak jak wspomniałem, jak przy każdym paczkomacie, był tam daszek, mógł zatem przynajmniej tę skrzynkę z paczkami postawić pod daszkiem. InPost to wyjątkowo nieprofesjonalna firma.

Offline xanar

« Odpowiedź #561 dnia: Wt, 16 Lipiec 2019, 11:07:29 »
A jak ten sam człowiek zmieni pracę i będzie pracował w twojej ulubionej firmie kurierskiej, to ta firma też będzie nieprofesjonalna.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Użytkownik usunięty53490

• Gość
« Odpowiedź #562 dnia: Wt, 16 Lipiec 2019, 12:09:46 »
A jak ten sam człowiek zmieni pracę i będzie pracował w twojej ulubionej firmie kurierskiej, to ta firma też będzie nieprofesjonalna.

Zakładasz, że to jednostkowy przypadek, a już z zacytowanej przeze mnie wypowiedzi wynika, że nie. Poza tym względem InPostu mam też inne zarzuty, wynikające nie tylko z doświadczeń moich, ale również znajomych.

Offline misiokles

« Odpowiedź #563 dnia: Wt, 16 Lipiec 2019, 12:35:47 »
Jak dobrze poszukasz to znajdziesz relacje jak to widziano pracowników innych firm kurierskich którzy w deszczu przerzucają oaczki. Możesz nie lubić inpostu, masz do tego prawo, ale zawsze w takich przypadkach błąd wynika z lenistwa zatrudnionego człowieka niż samej firmy jako takiej.

Offline Gazza

« Odpowiedź #564 dnia: Wt, 16 Lipiec 2019, 14:54:47 »
KomiksEnklawa - sprzedający na allegro. Nie wiem, może już było ale po swoich świeżych doświadczeniach mogę tylko polecić. Dobre ceny, rzadki towar, staranne opakowanie.

Offline PawelC

« Odpowiedź #565 dnia: Wt, 16 Lipiec 2019, 16:47:19 »
KomiksEnklawa - sprzedający na allegro. Nie wiem, może już było ale po swoich świeżych doświadczeniach mogę tylko polecić. Dobre ceny, rzadki towar, staranne opakowanie.

Mógłbys wrzucić link do aukcji sprzedającego? Niestety w Allegro nie da się wyszukiwać użytkowników (albo ja nie potrafię).

Dzięki.

Offline jotkwadrat

« Odpowiedź #566 dnia: Wt, 16 Lipiec 2019, 16:52:46 »
W wyszukiwarce w polu "wszystkie kategorie" wybierasz "użytkownicy" (2 od dołu)

https://allegro.pl/uzytkownik/KomiksEnklawa?bmatch=baseline-var-cl-n-dict4-eyesa-bp-uni-1-5-0619

Offline vision2001

« Odpowiedź #567 dnia: Wt, 16 Lipiec 2019, 17:55:35 »
KomiksEnklawa - sprzedający na allegro.
Taka odnoga Centrum Komiksu ;)

Offline l_z_l

« Odpowiedź #568 dnia: Wt, 16 Lipiec 2019, 23:50:05 »
Kupował ktoś ostatnio w Merlinie? Jak u nich z pakowaniem? ...

W ostatnich 2 tygodniach 3 zamówienia, dobre promocje były.
1 zam.: 1 corto + 4 x  jeremiah  zapakowane tylko w karton, wyszła ładna płaska przesyłka, paczka do ruchu, 1 album był troche przykurzonych, reszta ok.
2 zam.: najemnik (kurc) + azymut 3(WK) + 3 zeszyty osprey (Napolen V) pakowanie jak wyżej, azymut przyszedł zakurzony i trochę poobijany jakby zbyt dużo rzazy przestawiany z miejsca na miejsce. reszta ok.
3 zam.: fistszki + 3 książki zapakowane w większy karton, wolne miejsce wewnątrz wypełnione poduszkami z powietrzem tak że nic nie latało, aż byłem zdziwiony. Całość ok.

Ogólnie polecam dobierać w zamówieniach  komiksy gabarytowo i korzystać z darmowej przesyłki od 89 zł. Mniejsze paczki jakoś łatwiej docierają nie uszkodzone.

Offline Red Fury

« Odpowiedź #569 dnia: Śr, 17 Lipiec 2019, 09:23:51 »
Przyszła dziś przesyłka z Merlina. W sumie nie mam się czego przyczepić. Pakowanie wydaje się ok. Typowe standardowe kartony w tego typu przesyłkach, może komiksy powinny być ciaśniej spakowane, ale przyszły w bardzo dobrym stanie. Czas przesyłki (Paczka Ruch) i informacja o przesyłce bez zastrzeżeń. Moje zamówienie nawet przyszło dzień wcześniej.  Moim zdaniem te częste obicia rogów komiksów ciężkich, w twardej oprawie to już wychodzą na etapie magazynowania, i takie obite są wkładania do paczek. No chyba, że to niechlujstwo drukarni, która nakłada folię na takie egzemplarze stwierdzając, że to tylko komiksy i nie ma się co przejmować.

Na ten moment nie mam co zarzucić Merlinowi :)

« Ostatnia zmiana: Śr, 17 Lipiec 2019, 09:27:53 wysłana przez Red Fury »
It's too late...you had your chance...and I'm just getting started.