Autor Wątek: Sklepy internetowe, stacjonarne - wrażenia z zakupów  (Przeczytany 477825 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline stachel

Odp: Sklepy internetowe, stacjonarne - wrażenia z zakupów
« Odpowiedź #450 dnia: Pn, 29 Kwiecień 2019, 22:04:43 »
Empik pakuje bardzo słabo, przynajmniej do punktów odbioru. Ostatnie dwie paczki: jedna w kopercie bąbelkowej (z pół roku temu) oraz ostatnio karton - ale wszystko w środku latało.

Z czytam nie miałem problemów, ale zawsze robiłem zakupy po 6-8 komiksów.

A od siebie polecę Bonito, jeszcze nigdy mnie nie zawiedli, zawsze porządny karton i dużo papierowego wypełniacza. A i ceny obecnie w topce najniższych.

Offline VooDoo-79

« Odpowiedź #451 dnia: Pn, 29 Kwiecień 2019, 23:11:44 »
Dla mnie taki numer jeden to były Fantastyczne Światy, przez jakieś dwa lata zawsze brałem u nich raz/dwa w miesiącu po kilkanaście sztuk naraz i pakowanie było na tip top zresztą sama obsługa rewelka czasem nawet sam właściciel Pan Adam dzwonił jak jakiś komiks miał poślizg i pytał się co robić czy wysyłać resztę a ten przesunąć na kolejny miesiąc, dawał dodatkowy rabat itp. po prostu pełna profeska. Później jak zmienili wygląd strony i jakaś chyba inna firma zaczęła dla nich wysyłać czy coś w tym stylu to zrezygnowałem bo niektóre pozycje miały nawet poślizg tydzień niż w innych sklepach i jakoś już nie informowali tylko czekałem z tydzień aż ten jeden do nich dojdzie, teraz jak u nich jest to już nie powiem. Obecnie Gildia, Bonito i Dobre Książki na przemian biorę i jestem zadowolony.

Offline Antari

« Odpowiedź #452 dnia: Pn, 29 Kwiecień 2019, 23:45:32 »
Nie muszę doradzać jakie to pewniaki bo wiele nazw różnych księgarni które nie walą w ciula na pakowaniu już się tutaj przewinęło, najważniejsze to czytać jakich unikać a takie Livro przewinęło się ostatnio często że pakują wręcz dziadowsko a ludzi i tak biorą bo taniej a później płaczą że uszkodzone....

Na to pytanie oczywiście nie ma odpowiedzi. Było już setki razy wałkowane, że szufladkowanie sklepu nie ma sensu, bo wszystko zależy od osoby pakującej. Mnie wrzucą luzem do dużego kartonu, tobie luzem ale z wypełniaczami, a komuś innemu w bąbel i dopasują wielkość. Jeden oceni tak, drugi inaczej. Nie znam księgarni, której nie zdarzyła się wpadka. Jeżeli znasz to podaj. Nawet na uznane, sprawdzone księgarnie typu Bonito, Fantastyczne, Gildia znajdziesz tutaj opinie, że zaliczyły wpadkę. W Livro zamawiałem już nie raz, nigdy nie reklamowałem, bo nie było co. Szybko, sprawnie tanio. Z kolei na mitycznej tutaj "literackiej" zaliczyłem pare wpadek. Bonito, gildia - ile ostatnio osób tu po nich pojechało.

Poza oczywistymi wałkami typu Merlin szczucie księgarni sensu zbytniego nie ma.

Offline parsom

« Odpowiedź #453 dnia: Wt, 30 Kwiecień 2019, 14:00:56 »
No tak, ale niektóre jednak pakują solidniej, a inne walną w zwykły karton i się nie przejmują. Chociaż tak jak piszesz - nawet dość przyzwoite pakowanie bonito nie daje gwarancji. Jednak livro przegina - nie dość, że goły karton, to jeszcze dość cienki.

Offline Tymon Nadany

« Odpowiedź #454 dnia: Wt, 30 Kwiecień 2019, 16:27:38 »
Wczoraj pierwszy raz zrezygnowałem z zamówienia  preorderu w atomie  napisałem maila w nocy a odpowiedź dostałem  już 2 minuty po 8 abym podał nr konta, za tak szybkie rozpatrzenie sprawy również temu sklepowi należy się pochwała.

Offline KubciO

« Odpowiedź #455 dnia: So, 04 Maj 2019, 19:42:12 »
W bonito można łączyć zamówienia bez problemu?

Offline OokamiG

« Odpowiedź #456 dnia: So, 04 Maj 2019, 19:44:49 »
Ich obsługa jest dość komunikatywna, jak na takiego molocha. Napisz do nich na fejsie i dopytaj. Odpowiedzą na pewno.

Offline Pawelek

« Odpowiedź #457 dnia: Wt, 07 Maj 2019, 08:58:27 »
Pochwalę, bo pochwalić trzeba. Jestem pod wielkim wrażeniem tego co robi Amazon. Nausicaa zamówiona w piątek. Informacja o wysłaniu zamówienia przyszła wczoraj (poniedziałek) o godz. 20. Dziś (wtorek) paczka czekała w robocie od 8. Całkowity czas realizacji zamówienia (przyjęcie zamówienia, spakowanie, wysłanie, dostarczenie) zamknął się w 24h. Na dodatek zapakowane ciut nie MVM - trochę większe pudełko wypełnione w pustych przestrzeniach zagniecionym papierem. Polecam  ;)

Offline LordDisneyland

« Odpowiedź #458 dnia: Wt, 07 Maj 2019, 21:47:17 »
Mam pytanie- czy strona megaksiazki.pl u was działa?
,, - Eeeeech.''

Offline xanar

« Odpowiedź #459 dnia: Wt, 07 Maj 2019, 21:48:08 »
Działa
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline LordDisneyland

« Odpowiedź #460 dnia: Wt, 07 Maj 2019, 21:50:11 »
Dzięki...
,, - Eeeeech.''

Offline OokamiG

« Odpowiedź #461 dnia: Cz, 09 Maj 2019, 18:31:10 »
Dziś spotkała mnie taka nieprzyjemna niespodzianka przy odbieraniu paczki z bonito. Pierwsza taka sytuacja. komiksy jakimś cudem przyszły nienaruszone.

Offline asx76

« Odpowiedź #462 dnia: Cz, 09 Maj 2019, 21:40:22 »
Zatem ostatecznie niespodzianka okazała się przyjemna ;)

Offline OokamiG

« Odpowiedź #463 dnia: Cz, 09 Maj 2019, 22:10:58 »
Złe miłego początki, czy jakoś tak leciało.:)

Offline LordDisneyland

« Odpowiedź #464 dnia: Nd, 12 Maj 2019, 14:12:20 »
Ochłonąłem, to napiszę o piątkowych zakupach.

Czekałem dłuższy czas na realizację zamówienia w Bonito... w końcu w rozmowie telefonicznej z bok okazuje się, że to przez jedną pozycję opóźniającą całość. Poprosiłem o jej wykreślenie z zamówienia, otrzymałem informację, że paczkę już mogę odebrać w punkcie. Na miejscu słyszę ''Mamy mały problem". Okazało się, że pani z punktu skasowała całe zamówienie, źle zrozumiawszy adnotację pani z BOKu,  i już je odesłała do grodu maczet. "Może pan zamówić jeszcze raz?"
No nic, jest jeszcze jedno zamówienie [no..there is another" :) ] -  przyszedł do mnie mejl z niedalekiego od bonito Antykwariatu Grochowskiego, że skompletowano zamówienie. Czekało sporo czasu, ale nic to- jak rozumiem, odnaleźli w antykwariacie poszukiwane przeze mnie zeszyty She-Hulk z lat 80-tych. Zasuwam na Kickiego w deszczu i wietrze, po to, żeby na miejscu dowiedzieć się, że mejl został wysłany przez pomyłkę...dla pewności upewniłem się, że skasowali resztę zamówienia i wróciłem wkur...zony do łez do domu.

Także ten. Niniejszy wpis miał nie tyle charakter ostrzegawczy, co autoterapeutyczny, ale dziękuję tym, co przeczytali.

A zamiast oczekiwanych "Piór" Wojnarowskiego czytam sobie "Neapol '44" Lewisa. Polecam wszystkim :)
,, - Eeeeech.''