Autor Wątek: Sklepy internetowe, stacjonarne - wrażenia z zakupów  (Przeczytany 477738 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline xanar

Odp: Sklepy internetowe, stacjonarne - wrażenia z zakupów
« Odpowiedź #390 dnia: Śr, 17 Kwiecień 2019, 19:55:21 »
Nic nie stracili, jakby nie pomylili się z ceną to nikt z was nie zamówiłby. Spokojnie, zrobią jakąś dziką promocję jak w tamtym roku z Masterpass'em to pierwsi tam polecicie.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Murazor

« Odpowiedź #391 dnia: Śr, 17 Kwiecień 2019, 20:17:34 »
Nic nie stracili, jakby nie pomylili się z ceną to nikt z was nie zamówiłby. Spokojnie, zrobią jakąś dziką promocję jak w tamtym roku z Masterpass'em to pierwsi tam polecicie.
Ojoojo, a wielki pan to pewnie po okładkowej kupuję, nie? ::) A to nie była pomyłka z ceną, było zaznaczone, że to promocja, więc nie przeinaczaj.

Offline Koora

« Odpowiedź #392 dnia: Śr, 17 Kwiecień 2019, 20:22:30 »
Zaraz zaraz. Taką cenę mieli długo, a do promocji na tłusty czwartek sami zachęcali. Kod działał na niewiele komiksów. Sam dostałem maila z info o promocji, bo kupuję u nich czasem i dostaję takie oferty.
Kupiłem u nich kilka planszówek z rabatem 70-80%, bo też to reklamują z takimi właśnie rabatami. Masz rację, kupiłem, bo była dobra cena, ale co w tym złego? Nie odebrałem tego jako błędu sklepu, tylko element ich normalnej polityki.
A tutaj nagle po miesiącu od zamówienia wykręcają kota ogonem?

Offline xanar

« Odpowiedź #393 dnia: Śr, 17 Kwiecień 2019, 20:24:36 »
Wiesz, to się nie wyklucza, zaznaczona promocja i pomyłka z ceną. Po okładkowej to ciężko coś w internecie kupić.

Offline Murazor

« Odpowiedź #394 dnia: Śr, 17 Kwiecień 2019, 20:47:13 »
No cóż, wyśmiałeś ludzi, którzy skorzystali z promocji, więc odniosłem wrażenie, że jesteś tak bogaty, że gardzisz wszelkimi obniżkami, bo Ci uwłaczają. Stąd pomysł o kupnie po okładkowych, bo przecież skorzystanie z promocji/zniżki wyśmiałeś.

Offline misiokles

« Odpowiedź #395 dnia: Śr, 17 Kwiecień 2019, 21:07:35 »
xanar nie wyśmiał ludzi, tylko przytomnie zauważył, że gdyby  Merlin wystawił ów komiks ze zniżką powiedzmy 25% to raczej mało kto z nas by go zakupił w Merlinie a w bardziej znanych nam dyskontach książkowych. Także to pośredni dowód, że Merlin fizycznie nic a nic nie straci na naszych deklaracjach o nie robieniu tam więcej zakupów, gdyż z tą pomyłką czy bez - i tak nie robimy tam zakupów :)

Offline Murazor

« Odpowiedź #396 dnia: Śr, 17 Kwiecień 2019, 21:10:33 »
xanar nie wyśmiał ludzi
zrobią jakąś dziką promocję jak w tamtym roku z Masterpass'em to pierwsi tam polecicie.

Nie, w ogóle nie ma pogardy, że ktoś ośmiela się kupić tam gdzie najtaniej ::)

Offline Koora

« Odpowiedź #397 dnia: Śr, 17 Kwiecień 2019, 21:15:05 »
Potrzebowali miesiąca żeby się zorientować, że popełnili błąd? To mogli się do niego przyznać, napisać że z tego powodu anulują zamówienie, a nie wciskać kity o niedostępności komiksu.
Zgadzam się z tym, że dla tak dużego sklepu utrata kilkunastu/kilkudziesięciu okazjonalnych klientów to właściwie nic. Ale skoro dzielimy się tutaj wrażeniami z zakupów, to właśnie to robię.

Offline misiokles

« Odpowiedź #398 dnia: Śr, 17 Kwiecień 2019, 21:16:12 »
Ale czy nie ma trochę racji? O tym jak Merlin zrobił dziesiątki ludzi w bambuko z okazji 'afery' z Masterpassem dyskutowaliśmy na forum gildii dość długo i namiętnie. Wówczas padały często deklaracje że już 'nigdy w Merlinie'. Minęło parę miesięcy i znów Merlin nas nabrał. Tak, czasami atrakcyjna cena rozmydla nasz instynkt samozachowawczy. Pamiętajmy o tym! 

Offline Murazor

« Odpowiedź #399 dnia: Śr, 17 Kwiecień 2019, 21:19:52 »
Jakiej afery z masterpassem? Nie pamiętam :-\ Nakupiłem masę rzeczy wtedy bez problemów.

I od razu, BOK w empiku, chyba pierwszy raz potrzebowałem jakiejś pomocy (2 pozycje miały ten sam tytuł, te same okładki, a różne parametry). Pytanie w piątek, po południu. Odpowiedź w pt wieczorem, parę maili przez weekend i na poniedziałek problem rozwiązany. Szybko i skutecznie, a to, że przez weekend to już w ogóle zaskoczenie.

Offline Koora

« Odpowiedź #400 dnia: Śr, 17 Kwiecień 2019, 21:21:14 »
Mi wszystkie zamówienia z masterpassa wysłali. Widocznie musiałem się przekonać na wlasnej skórze przy innej okazji.
Zatem mogę się teraz podłączyć pod hasło nigdy więcej w Merlinie ;)

Offline xanar

« Odpowiedź #401 dnia: Śr, 17 Kwiecień 2019, 21:25:47 »
Tam był rabat ponad 50% od okładkowej, naprawdę nie przeszło wam przez myśl, że to może być pomyłka.
A to, że nie przyznają się do winy to norma, w dzisiejszych czasach przyznanie się do winy to okazanie słabości.

Offline Koora

« Odpowiedź #402 dnia: Śr, 17 Kwiecień 2019, 21:40:00 »
Tak jak napisałem wcześniej zdarzało mi się zamawiać u nich rzeczy z większymi rabatami. Akurat nie komiksy, ale to niczego, moim zdaniem, nie zmienia.
Dali dobrą promocję, to chciałem skorzystać. I tyle.

Offline xanar

« Odpowiedź #403 dnia: Śr, 17 Kwiecień 2019, 21:42:10 »
No trochę zmienia, tu miałeś ponad 50% na komiks i to nowość, widziałeś kiedyś taki rabat na nowy komiks ?

Offline Koora

« Odpowiedź #404 dnia: Śr, 17 Kwiecień 2019, 21:48:20 »
Taki rabat wychodził po zastosowaniu kodu, który SAMI WYSYŁALI i reklamowali. Bez niego cena nie była znacząco lepsza niż u konkurencji.
A najbardziej wkurza mnie to, że do dzisiaj nie oddali mi kasy...