Autor Wątek: Sklepy internetowe, stacjonarne - wrażenia z zakupów  (Przeczytany 477580 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline death_bird

Odp: Sklepy internetowe, stacjonarne - wrażenia z zakupów
« Odpowiedź #360 dnia: Nd, 14 Kwiecień 2019, 15:05:10 »
Taka prośba o opinie: jakie macie doświadczenia z księgarnią Dobre Książki (www.dobre-ksiazki.pl)? Szczególnie pakowanie, czas wysyłki i ew. reklamacje?
P.S. Czy dobrze widzę? Nie ma opcji darmowej wysyłki od konkretnej kwoty?

Thanks from the mountain. ;)
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

Offline stachel

« Odpowiedź #361 dnia: Nd, 14 Kwiecień 2019, 17:33:57 »
Taka prośba o opinie: jakie macie doświadczenia z księgarnią Dobre Książki (www.dobre-ksiazki.pl)? Szczególnie pakowanie, czas wysyłki i ew. reklamacje?

Mogę pomóc tyle, że zamawiałem u nich 2 razy patrząc na historię. W żaden sposób mi nie zapadli w pamięci (nie mam ich ani na liście ulubionych sklepów, ani na liście "nigdy więcej"). Stąd wnioskuję, że było znośnie :)

« Odpowiedź #362 dnia: Nd, 14 Kwiecień 2019, 17:35:39 »
  Pakowanie, jest megapancerne najlepsze chyba na rynku. Od czasu do czasu dorzucają gratis książkę lub komiks do zamówień które dostajesz na drugi dzień, samo pudełko jest skropione delikatną wodą kwiatową aby otwierało się je w przyjemnej atmosferze, a dostarcza je śpiewający listonosz.

Patrząc się na ceny, chyba nie spodziewałeś się takiej odpowiedzi? Ile zdecydujesz się zapłacić, tak zostaniesz obsłużony, cudów nie ma. Ja biorę w dobrych-książkach na zmianę z mestro, egmont i scream i nie narzekam, pakowanie jest identyczne jak we wszystkich tych najtańszych księgarniach, wysyłka trwa kilka dni, reklamować nic nie reklamowałem bo wszystko przychodziło w zupełnym porządku. Za przesyłkę musisz zapłacić w każdym przypadku, tyle że mają tak tanio że i tak się opłaca. Za to mają chyba najgorszy sklep ze wszystkich, najlepiej wpisywać konkretnie tytułami bo znaleźć cokolwiek w tych zakładkach graniczy z cudem, na dodatek nie mają zdaje się żadnego systemu filtrowania (albo mają a nie zauważyłem).

« Ostatnia zmiana: Nd, 14 Kwiecień 2019, 17:37:14 wysłana przez SkandalistaLarryFlynt »

Offline royus

« Odpowiedź #363 dnia: Nd, 14 Kwiecień 2019, 20:48:07 »
Ja polecam. Zawsze robię tam zamówienie za kilka ładnych stów (żeby rozmyć koszt wysyłki) i paczka za każdym razem przychodzi dobrze zabezpieczona. Wysyłka rzeczywiście nie należy do najszybszych, zazwyczaj czekam do tygodnia. Nigdy nic nie reklamowałem.

Offline death_bird

« Odpowiedź #364 dnia: Nd, 14 Kwiecień 2019, 22:25:05 »
Pakowanie, jest megapancerne najlepsze chyba na rynku. Od czasu do czasu dorzucają gratis książkę lub komiks do zamówień które dostajesz na drugi dzień, samo pudełko jest skropione delikatną wodą kwiatową aby otwierało się je w przyjemnej atmosferze, a dostarcza je śpiewający listonosz.

Przy tym śpiewającym listonoszu poczułem, że coś jest nie tak...  :'( A tak już się cieszyłem na tę wodę kwiatową...  :-[ Myślałem, że to tak jak z tymi samurajami, którzy przed bitwą palili kadzidełka wewnątrz hełmu na wypadek gdyby przeciwnik zdjął im głowę z ramion i wtedy zapach kadzidła miał sprawić, żeby zdobyte trofeum miło się kojarzyło. :P
Pytam żeby uniknąć sytuacji jakie opisujecie w kontekście Livro. Co mi z tego, że wyjdzie parę złotych taniej niż w czytam.pl jeżeli miałoby się okazać, że dostanę sprasowaną sieczkę.  ::)

Ja polecam. Zawsze robię tam zamówienie za kilka ładnych stów (żeby rozmyć koszt wysyłki) i paczka za każdym razem przychodzi dobrze zabezpieczona. Wysyłka rzeczywiście nie należy do najszybszych, zazwyczaj czekam do tygodnia. Nigdy nic nie reklamowałem.

I to jest konkret.
Dzięki. ;)

« Odpowiedź #365 dnia: Nd, 14 Kwiecień 2019, 22:54:55 »
  Tego livro ja bym specjalnie nie demonizował, nie wiem czy tam komuś poprzychodziły poniszczone komiksy, ale pamiętam że czytałem o paczce ze szparami i o tym jak przerażająco to wyglądało i na szczęście nic się nie stało. Ja na livro kupuję całe NSC, którym jestem zainteresowany i regularnie składam zamówienia co miesiąc-dwa. O ile kiedyś brałem tam większość zakupów to przychodziło normalnie w pudełkach, biorąc 2-3 pozycje oni to tak śmiesznie pakują, że zawijają w bąbelkową folię, a później owijają w karton i zaciskają na "sztywno" taśmą. Wygląda to faktycznie dosyć przerażająco bo można spokojnie biorąc przesyłkę do ręki zajrzeć co się w niej znajduje, to na zdrowy rozum to całkiem rozsądne rozwiązanie, wszystkie kanty są o wiele  lepiej chronione niż miałyby latać po jakimś pudle. W mojej opinii tą paczką można by rzucić jakieś 20 metrów i póki by taśma wytrzymała to nic by się nie stało. Dla mnie nieważne jak to wygląda, tylko jak działa. A brałem i Goona i Ghost Money a to spore kobyły i Pijaka z Grass Kings, Mort Cinder i Bondem w twardych i sporo tych w miękkich okładkach i do ich stanu najmniejszych zastrzeżeń nie miałem, więc chyba działa dobrze.
« Ostatnia zmiana: Nd, 14 Kwiecień 2019, 23:00:28 wysłana przez SkandalistaLarryFlynt »

Offline PJP

« Odpowiedź #366 dnia: Nd, 14 Kwiecień 2019, 23:02:41 »
Ostatnio zamawiałem parę rzeczy z livro skuszony dobrą ceną i faktycznie jak odebrałem przesyłkę to myślałem, że coś mnie trafi. Wyglądało koszmarnie. Luzy, wręcz dziury ale o dziwo po rozpakowaniu wszystko OK. Widocznie ma to jakiś sens :> Z ostatnich, z których zamawiałem, czyli egmont, mestro, czytam, bonito i livro, najgorzej było opakowane z bonito...
« Ostatnia zmiana: Nd, 14 Kwiecień 2019, 23:12:54 wysłana przez PJP »

Offline death_bird

« Odpowiedź #367 dnia: Nd, 14 Kwiecień 2019, 23:05:20 »
A brałem i Goona i Ghost Money a to spore kobyły

Będzie OT, ale trudno: "Ghost Money" warto? Bo trzymam w schowku od jakiegoś czasu i jakoś nie mogę podjąć decyzji.

« Odpowiedź #368 dnia: Nd, 14 Kwiecień 2019, 23:15:45 »
  Nie mam pojęcia, bo nie czytałem jeszcze. Ale samo wydanie jest śliczne, wielkości ongdrysowego Dredda a na patrząc na półkę to wygląda na nieco grubsze nawet. Rysunki bardzo fajne a na livro wyszło 62 złote, nawet jak się nie spodoba myślę że nie będzie problemu puścić tego za pięć dych na allegro. Zresztą to szpiegowska historia, nie mamy zbyt dużego wyboru na naszym rynku z tego gatunku, Bond, Velvet, Lady S i nic więcej na myśl mi nie przychodzi, chyba z samej racji tego warto spróbować.

Offline amsterdream

« Odpowiedź #369 dnia: Nd, 14 Kwiecień 2019, 23:23:14 »

Pakowanie słabe, czas wysyłki długi, reklamacja najbardziej problematyczna z jaką kiedykolwiek się spotkałem.
Czas nas zmienił, chłopaki...

Offline freshmaker

« Odpowiedź #370 dnia: Pn, 15 Kwiecień 2019, 18:14:15 »
czy za gowniane pakowanie 5 tpb z nsc w kopertę bąbelkową livro oferuje kody promocyjne itp? nie chce mi się koniecznie bawic w zwracanie komiksów, ale przyszły lekko poobijane

Offline adamarluk

« Odpowiedź #371 dnia: Pn, 15 Kwiecień 2019, 22:47:48 »
Będzie OT, ale trudno: "Ghost Money" warto? Bo trzymam w schowku od jakiegoś czasu i jakoś nie mogę podjąć decyzji.
Zdecydowanie, bardzo dobra sensacja. Powiązania z bieżącymi wydarzeniami, sensowne rozwiązania fabularne.
W weekend przeczytałem właśnie Ghost Money, Conana 2, Anibal 5 i Lanfeusta w Kosmosie. Ghost Money niemal cudo, Conan w miarę, a na dwa pozostałe tytuły szkoda czasu.

Offline stachel

« Odpowiedź #372 dnia: Pn, 15 Kwiecień 2019, 23:07:36 »
czy za gowniane pakowanie 5 tpb z nsc w kopertę bąbelkową livro oferuje kody promocyjne itp? nie chce mi się koniecznie bawic w zwracanie komiksów, ale przyszły lekko poobijane
W Livro się po prostu nie kupuje. Za kilka złotych taniej na zamówieniu nie warto. Reklamować możesz, ale ktoś już pisał wcześniej, że to droga przez mękę.

Offline xanar

« Odpowiedź #373 dnia: Pn, 15 Kwiecień 2019, 23:50:51 »
No jak on chce kody promocyjne żeby dalej kupować :)
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline jotkwadrat

« Odpowiedź #374 dnia: Pn, 15 Kwiecień 2019, 23:55:02 »
To ja chyba miałem szczęście. Kupowałem w Livro już kilka razy i zawsze pakowanie było ok. Żadnych uszkodzeń. Fakt, że zawsze były to zamówienia po 8-10 komiksów. Może większe ilości pakują lepiej?