Autor Wątek: Sklepy internetowe, stacjonarne - wrażenia z zakupów  (Przeczytany 477713 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline stachel

Odp: Sklepy internetowe, stacjonarne - wrażenia z zakupów
« Odpowiedź #270 dnia: So, 30 Marzec 2019, 19:06:43 »

No i tyle dobrego....także zapakowany w bąbelkową kopertę z tych najtańszych. Tomiszcze 500str, twarda oprawa.
Naderwana oprawa z przodu- zrezygnowałem, ale zamiast planowanej lektury Culbarda mam spieprzony weekend. Dotąd najwyraźniej miałem szczęście kupując obcojęzyczne rzeczy w empiku, ale teraz się zastanawiam, czy jest sens dalej tam zamawiać.

Empik czasami pakuje super (karton, folia bąbelkowa, ściśle zapakowane), a czasami pakują na odwal się. Rzadko w Empiku zamawiam, ale uszkodzonych pozycji nigdy nie miałem.

Offline Deg

« Odpowiedź #271 dnia: So, 30 Marzec 2019, 19:39:51 »
Czy ktoś może mi wyjaśnić, co się stało ze sklepem TM Media, umożliwiającym prenumeratę "Gigant poleca"? Strona jest przekierowana na prenumerata24.pl, ale nie mogę się tam zalogować ani odzyskać konta. Wygląda na to, że trzeba się ponownie zarejestrować, ale co z historią zakupów?
This is my truth, tell me yours.

Małpisyn

• Gość
« Odpowiedź #272 dnia: So, 30 Marzec 2019, 20:01:11 »
A można zapytać kiedy składałeś zamówienie? Ja składałem pod koniec lutego. Może tych, którzy czekają już długo chcą jednak obsłużyć, a tym którzy zamówili w marcu postanowili zwrócić kasę? Ja na razie nie dostałem maila o anulowaniu. Dali termin, że 01.04 będzie wysyłka, więc czekam.

Sprawdziłem skrzynkę - 9 marca. Czyli pózniej niż ty - to też nie w porządku, że już wysłali moje zamowienie, zanim obsłużyli poprzednie zamówienia.

Offline radef

« Odpowiedź #273 dnia: So, 30 Marzec 2019, 20:04:08 »
Czy ktoś może mi wyjaśnić, co się stało ze sklepem TM Media, umożliwiającym prenumeratę "Gigant poleca"? Strona jest przekierowana na prenumerata24.pl, ale nie mogę się tam zalogować ani odzyskać konta. Wygląda na to, że trzeba się ponownie zarejestrować, ale co z historią zakupów?
Nie pamiętam, gdzie o tym informowali (może tylko na stronie), ale była informacja, że zmieniają sklep i nie ma możliwości przeniesienia konta do nowego.
Kacza Agencja Informacyjna - newsy, recenzje, artykuły nie tylko o komiksach Disneya

Offline gashu

« Odpowiedź #274 dnia: So, 30 Marzec 2019, 20:05:38 »
Ja, dla odmiany, podzielę się wrażeniami z zakupów w niemieckim Amazonie.
Zamówienie złożyłem przedwczoraj wieczorem. Wczoraj wieczorem dostałem maila, że przesyłkę nadano i że planowany termin dostarczenia to poniedziałek. A tu psikus, dostałem dzisiaj około południa :D
Ale żeby nie było tak cukierkowo... zabezpieczeń w środku praktycznie zero. Już jak dostałem paczkę do ręki, to słychać było, że zawartość "lata". Na szczęście nic się nie obiło :)
Biorąc pod uwagę co było w środku (Nausicaa w box secie polecanym przez Smutnego Drona) , wkurzyłbym się nietęgo ;)

Ja przestałem od jakiegoś czasu zamawiać komiksy w Amazonie. Zabezpieczenia komiksów były praktycznie żadne, wiec notorycznie zdarzało się, że komiksy przechodziły w stanie nieakceptowalnym. Korzystałem głównie z Amazon UK.

Offline Deg

« Odpowiedź #275 dnia: So, 30 Marzec 2019, 20:24:31 »
Nie pamiętam, gdzie o tym informowali (może tylko na stronie), ale była informacja, że zmieniają sklep i nie ma możliwości przeniesienia konta do nowego.

Dzięki. Maila nie dostałem, więc pewnie tylko na stronie.
This is my truth, tell me yours.

Offline Koora

« Odpowiedź #276 dnia: So, 30 Marzec 2019, 22:53:25 »
Ja przestałem od jakiegoś czasu zamawiać komiksy w Amazonie. Zabezpieczenia komiksów były praktycznie żadne, wiec notorycznie zdarzało się, że komiksy przechodziły w stanie nieakceptowalnym. Korzystałem głównie z Amazon UK.

No to przyfarciłem i pewnie wiecej nie skorzystam. Lepiej nie ryzykować.

Offline rekinn

« Odpowiedź #277 dnia: Nd, 31 Marzec 2019, 11:16:43 »
Może kogoś to zainteresuje: w niektórych stokrotkach są takie stoiska z książkami po śmiesznie niskich cenach; ostatnio natykam się na Mroczną Wieżę: Rewolwerowca, część 9 i 10, każda po 9,99 zł. Także, jeśli ktoś by chciał, to cena jest super i warto sprawdzić w swojej stokrotce. :)

Offline gabor2

« Odpowiedź #278 dnia: Nd, 31 Marzec 2019, 11:48:35 »
Też skusiłem się na livro. Pierwszy i ostatni raz. Hellblazer z uwalonym rogiem, aż się rozdarł. Jakimś cudem pozostałe 5 komiksów bez szkód. Nie jestem jakimś delikatesam, gdzie przeszkadza mi rysa czy ubicie rogu. Ale rozdarcie to dla mnie za wiele. Paczka niczym nie zabezpieczona. Komiksy latały na wszystkie strony w paczce. Nigdy więcej.

Offline xanar

« Odpowiedź #279 dnia: Nd, 31 Marzec 2019, 11:51:53 »
te opinie o Livro przewijają się cały czas, ale dalej kupujecie, bo pewnie taniej 5 zł.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline gabor2

« Odpowiedź #280 dnia: Nd, 31 Marzec 2019, 11:54:11 »
Dokładnie. Zaoszczędziłem 20 zł. Chyba trzeba przekonać się na własnej skórze, że nie warto.

Offline robbirob

« Odpowiedź #281 dnia: Nd, 31 Marzec 2019, 12:13:14 »
te opinie o Livro przewijają się cały czas, ale dalej kupujecie, bo pewnie taniej 5 zł.
Ale tak będzie zawsze. O nieprzeczytanych też wszyscy pisali a i tak ludzie kusili się rabatami.

Offline xanar

« Odpowiedź #282 dnia: Nd, 31 Marzec 2019, 12:20:58 »
Nie no chyba ludzie są coraz bardziej świadomi i wiedzą, ze nie kupi się Mercedesa w cenie Poloneza.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline vision2001

« Odpowiedź #283 dnia: Nd, 31 Marzec 2019, 12:50:02 »
Patrzę na swoją historię zamówień w livro.pl i widzę zaledwie 5 zakupów.
Uszkodzenia u nich to rzeczywiście często loteria.
Obecnie zamówiłem 5 pozycji z NSC z wysyłką kurierem. Ciasno wszystko spakowane, bez bąbelków i wydawało mi się, że wszystko jest OK, ale jednak jeden z Grass Kings ma lekko walnięty grzbiet (nie jest źle, zgniot w ramach akceptowalności). I może uszkodzeń byłoby więcej, gdyby każdy komiks był tej samej wielkości, a jednak Grass Kings jest formatem zbliżonym do A4.
Rzeczywiście za ceną idzie jakość obsługi. I chodzi zarówno o opakowanie zamówienia jak i obsługę posprzedażową. Jedno z wcześniejszych zamówień zareklamowałem w związku z walnięciem kilku pozycji, mailowo mi odrzucili reklamację, więc zrobiłem reklamację fizyczną (czyli wysłanie walniętych pozycji z zamówienia wraz z opisem sytuacji) i dopiero wtedy reklamacja została uznana (ze zwrotem kosztów za odesłanie komiksów).
A! I miałem sytuację z pierwszym zakupem, że dostałem nie swoje zamówienie. Odesłałem je do nich, a oni zamiast wysłać mi moje zamówienie to co? Doszli do wniosku, że w takiej sytuacji oddadzą mi pieniądze i nie zrealizują wysyłki :D

Jeśli chcesz przyoszczędzić na kupnie w livro.pl to miej świadomość, że na pewno kiedyś trafi i Ciebie nieprzyjemność w otrzymaniu uszkodzonego zamówienia...

Offline robbirob

« Odpowiedź #284 dnia: Nd, 31 Marzec 2019, 13:18:19 »
Nie no chyba ludzie są coraz bardziej świadomi i wiedzą, ze nie kupi się Mercedesa w cenie Poloneza.
Nie jestem takim optymistą ☺