Patrzę na swoją historię zamówień w livro.pl i widzę zaledwie 5 zakupów.
Uszkodzenia u nich to rzeczywiście często loteria.
Obecnie zamówiłem 5 pozycji z NSC z wysyłką kurierem. Ciasno wszystko spakowane, bez bąbelków i wydawało mi się, że wszystko jest OK, ale jednak jeden z Grass Kings ma lekko walnięty grzbiet (nie jest źle, zgniot w ramach akceptowalności). I może uszkodzeń byłoby więcej, gdyby każdy komiks był tej samej wielkości, a jednak Grass Kings jest formatem zbliżonym do A4.
Rzeczywiście za ceną idzie jakość obsługi. I chodzi zarówno o opakowanie zamówienia jak i obsługę posprzedażową. Jedno z wcześniejszych zamówień zareklamowałem w związku z walnięciem kilku pozycji, mailowo mi odrzucili reklamację, więc zrobiłem reklamację fizyczną (czyli wysłanie walniętych pozycji z zamówienia wraz z opisem sytuacji) i dopiero wtedy reklamacja została uznana (ze zwrotem kosztów za odesłanie komiksów).
A! I miałem sytuację z pierwszym zakupem, że dostałem nie swoje zamówienie. Odesłałem je do nich, a oni zamiast wysłać mi moje zamówienie to co? Doszli do wniosku, że w takiej sytuacji oddadzą mi pieniądze i nie zrealizują wysyłki

Jeśli chcesz przyoszczędzić na kupnie w livro.pl to miej świadomość, że na pewno kiedyś trafi i Ciebie nieprzyjemność w otrzymaniu uszkodzonego zamówienia...