Autor Wątek: Sklepy internetowe, stacjonarne - wrażenia z zakupów  (Przeczytany 477825 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Koora

Odp: Sklepy internetowe, stacjonarne - wrażenia z zakupów
« Odpowiedź #255 dnia: Pt, 29 Marzec 2019, 23:45:54 »
Ja też dostałem przez Pocztę Polską.
Nigdy nie podejrzewałem ich o tak sprawne działanie :)

Offline death_bird

« Odpowiedź #256 dnia: Pt, 29 Marzec 2019, 23:55:36 »
optymista, paczke mozesz miec rano w placowce obok domu a oni potrafia przewiesc ja jeszcze ze 200 km zanim trafi do Ciebie, dzien pozniej.. :)

Ale faktem jest również, że w takiej sytuacji jeśli złożyć reklamację to zwrócą kasę za przesyłkę i wypłacą zadośćuczynienie (choć nie mam pojęcia do jakiej kwoty).
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

Offline Antari

« Odpowiedź #257 dnia: So, 30 Marzec 2019, 00:40:31 »
Mój Hellblazer także wysłany. Nie zakładam, że taki moloch jak Merlin kalkuluje, że straci kilka PLN na kilku zamówionych komiksach. Widocznie mają ustalonych dostawców i jasne protokoły - „nie ma u dostawcy i nie będzie przez dłuższy czas - anulujemy zamówienie”. Wątpię, żeby zapadały w tym miejscu decyzje komercyjne o zaoszczędzeniu kilku złotych.

A można zapytać kiedy składałeś zamówienie? Ja składałem pod koniec lutego. Może tych, którzy czekają już długo chcą jednak obsłużyć, a tym którzy zamówili w marcu postanowili zwrócić kasę? Ja na razie nie dostałem maila o anulowaniu. Dali termin, że 01.04 będzie wysyłka, więc czekam.

Offline stachel

« Odpowiedź #258 dnia: So, 30 Marzec 2019, 00:51:28 »
Z Livro to samo, wszyscy piszą, że pakowanie słabe i dalej kupują.
Ja musiałem przekonać się samodzielnie. 4 komiksy: Hellblazer oraz 3 tomy od NSC w miękkiej okładce. Jakimś cudem (chyba kwestia niewielkiej odległości) nic nie było uszkodzone, bo całość wrzucona była w kopertę bąbelkową. Pierwszy i ostatni raz zakupy w tym sklepie.

Za to z bardziej pozytywnych rzeczy to Komikslandia ma całkiem niezłe ceny za komiksy od Studia Lain (przynajmniej taniej nie znalazłem). Tylko zobaczymy jak z realizacją, bo już dostałem maila, że jakaś pozycja jest niedostępna i próbują sprowadzić komiks od wydawcy.

Offline asx76

« Odpowiedź #259 dnia: So, 30 Marzec 2019, 00:59:58 »
U mnie 27 marca napisali, że opóźniona wysyłka będzie 1 kwietnia, a 28 marca anulowali zamówienie (złożone 3 marca). Mogli chociaż poczekać do Prima Aprilis ;)

P.S. Niestety, pozwoliłem sobie grzecznie ustosunkować się do wiadomości o opóźnieniu wysyłki pisząc o tym, że komiksy na ich stronie figurują jako dostępne i wysyłka w ciągu 24h, więc jakimże to cudem nie mają towaru na stanie...
Merlin sux! :P

sum41

• Gość
« Odpowiedź #260 dnia: So, 30 Marzec 2019, 09:54:32 »
Ja musiałem przekonać się samodzielnie. 4 komiksy: Hellblazer oraz 3 tomy od NSC w miękkiej okładce. Jakimś cudem (chyba kwestia niewielkiej odległości) nic nie było uszkodzone, bo całość wrzucona była w kopertę bąbelkową. Pierwszy i ostatni raz zakupy w tym sklepie.

Za to z bardziej pozytywnych rzeczy to Komikslandia ma całkiem niezłe ceny za komiksy od Studia Lain (przynajmniej taniej nie znalazłem). Tylko zobaczymy jak z realizacją, bo już dostałem maila, że jakaś pozycja jest niedostępna i próbują sprowadzić komiks od wydawcy.

Miałeś w kopercie bomblekowej tylko ? ! ?

Offline roble

« Odpowiedź #261 dnia: So, 30 Marzec 2019, 09:57:12 »
Pewnie kartony się im skończyły a zamówienia trzeba wysłać..

sum41

• Gość
« Odpowiedź #262 dnia: So, 30 Marzec 2019, 10:18:42 »
W poniedziałek moje dotrze coraz bardziej sie obawiam...

Offline asx76

« Odpowiedź #263 dnia: So, 30 Marzec 2019, 10:21:53 »
Z drugiej jednakowoż strony koperta bąbelkowa nieraz lepiej zabezpiecza od samego kartonu w sytuacji gdy (komiksy) nie są ciężkie, a w środku (opakowania kartonowego) nie ma żadnego dodatkowego zabezpieczenia i komiksy "latają" po całym pudełku "nabijając sobie guzy" przy pierdyknięciach "z rozpędu" ;)

Offline Teli

« Odpowiedź #264 dnia: So, 30 Marzec 2019, 11:11:37 »
Dla odmiany pochwalę czytam.pl, bo mimo że program rabatowy troszkę im nie wyszedł to nie mam zarzutu co do samej paczki. Zamówienie złożyłem w poniedziałek na ok. 10 szt komiksów. We wtorek z ciekawości sprawdziłem jak tam moje zamówienie i okazuje się że już w pakowaniu więc nieco zaskoczył mnie mail z godziny 17 że zamówienie zostało wstrzymane. Jak się szybo okazało podczas pakowania stwierdzono zły stan jednego z komiksów i konieczność jego wymiany u dostawcy. Paczka przyszła wczoraj, w dwóch solidnych, dobrze dopasowanych kartonach - a wszystkie pozycje, łącznie z tą wymienianą przez magazyn w stanie igła.
Niby nic ale podbudowało moje zaufanie do sklepu, zwłaszcza po cyrkach jakie ostatnio miałem z bonito gdzie dla odmiany dostałem komiks ewidentnie zniszczony już na magazynie. Także cieszę się że kontrola jakości na czytam.pl działa perfekcyjnie i oszczędzono mi procesu reklamacji już na etapie pakowania :)

Offline misiokles

« Odpowiedź #265 dnia: So, 30 Marzec 2019, 11:20:58 »
W żadnym sklepie kontrola jakości nie działa perfekcyjnie. Po prostu trafiłeś na pracownika, któremu zależało.
« Ostatnia zmiana: So, 30 Marzec 2019, 11:24:45 wysłana przez misiokles »

sum41

• Gość
« Odpowiedź #266 dnia: So, 30 Marzec 2019, 11:28:19 »
Na 3 ostatnie paczki z czytam.pl 2 miałem wstrzymane bo też wykryli wadę w egzemplarzu (Wieczny Batman i Plaga Zab) zobaczę jak przyjdzie Livro i może powrócę mimo braku dodatkowego rabatu na czytam.pl.

Offline Dracos

« Odpowiedź #267 dnia: So, 30 Marzec 2019, 11:36:22 »
Ja również mogę pochwalić czytam.pl zamówienie złożyłem w piątek wieczorem (czyli załapałem się jeszcze na rabacik :) ) A paczka przyszła w środę 10 komiksów 2 książki wszystkie stan igła wypełnienie kartonu plastikowymi woreczkami z powietrzem i folia bąbelkowa, a sam karton opasany tą taśmą za którą wygodnie można złapać i przenosić. Generalnie nawet bez rabatu to stan pakowania z poziomu gildii, a ceny zdecydowanie lepsze, tak że polecam.

Offline stachel

« Odpowiedź #268 dnia: So, 30 Marzec 2019, 12:08:00 »
Miałeś w kopercie bomblekowej tylko ? ! ?
Żeby być dokładnym to jeszcze był foliowy worek.

Z czytam.pl też dostałem paczkę, super zapakowana w kartonie z wypełniaczami. Mimo różnych formatów nic nie latało.

Offline LordDisneyland

« Odpowiedź #269 dnia: So, 30 Marzec 2019, 18:44:16 »
Zamówiłem  zagraniczny komiks w Empiku z odbiorem w salonie- przyszedł po tygodniu, więc duzo szybciej niż się spodziewałem. No i tyle dobrego....także zapakowany w bąbelkową kopertę z tych najtańszych. Tomiszcze 500str, twarda oprawa.
Naderwana oprawa z przodu- zrezygnowałem, ale zamiast planowanej lektury Culbarda mam spieprzony weekend. Dotąd najwyraźniej miałem szczęście kupując obcojęzyczne rzeczy w empiku, ale teraz się zastanawiam, czy jest sens dalej tam zamawiać.

Mam pytanie- czy zamawialiście w sklepie MegaKsiążki? Jak pakowanie i wysyłka wyglądają u nich?
,, - Eeeeech.''