Autor Wątek: Sklepy internetowe, stacjonarne - wrażenia z zakupów  (Przeczytany 478590 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline death_bird

Odp: Sklepy internetowe, stacjonarne - wrażenia z zakupów
« Odpowiedź #2010 dnia: So, 05 Grudzień 2020, 15:41:52 »
Ja ze Smyka dostałem dzisiaj informację, że nastąpiła zmiana daty zamówienia (tak jakby wcześniej była jakakolwiek informacja na temat terminu) na 09.12.
Ten plus, że mi się nie spieszy.
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

Offline Piterrini

« Odpowiedź #2011 dnia: Nd, 06 Grudzień 2020, 13:25:51 »
Z ostatniej promocji w Smyku większość komiksów wczoraj udało mi się odebrać, pakowanie tak samo jak przy promocji sprzed pół roku - kartony składane z grubsza dopasowane do zawartości, w środku żadnych folii itp..

Z tym że przy odbiorze osobistym ryzyko uszkodzenia przesyłki jest niewielkie (tłumaczę sobie to tak, że z magazynu idą też towary "na sklep", a na wystawie muszą się ładnie prezentować pudełka itp.). Jeśli w takich samych opakowaniach komiksy idą pod drzwi, to dokładnie oglądałbym opakowanie przed odbiorem, szczególnie jeśli wewnątrz oczekiwane są różne formaty komiksów (te mniejsze będą "latać" w kartonie), i jeśli przesyłka jest ciężka (np. trzy "cegły").
A, przy ostatniej promocji było coś w rodzaju "kup 3 komiksy lub wielokrotność" - w domyśle 3, 6, 9 itd., im mniej komiksów w paczce tym lepiej generalnie (logiczne...) ;)

Kapral

• Gość
« Odpowiedź #2012 dnia: Nd, 06 Grudzień 2020, 13:32:31 »
Ja ze Smyka dostałem dzisiaj informację, że nastąpiła zmiana daty zamówienia (tak jakby wcześniej była jakakolwiek informacja na temat terminu) na 09.12.

U mnie dokładnie to samo. Chyba z automatu do wszystkich rozsyłają :)

Offline komiksowe_warianty

« Odpowiedź #2013 dnia: Nd, 06 Grudzień 2020, 14:13:59 »
I dotyczy to nie tylko komiksów ;) Na stronie było info, że będą wysyłać po 6, a teraz widocznie przeskoczyło konkretnie na 9.12.

Offline death_bird

« Odpowiedź #2014 dnia: Nd, 06 Grudzień 2020, 16:37:11 »
Tyle, że ja odbieram w sklepie.
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

Offline Lavender Blue

« Odpowiedź #2015 dnia: Pn, 07 Grudzień 2020, 13:34:30 »
Ech, właśnie anulowano mi zamówienie z empik.com z prezentami dla rodziny  :-\ Najpierw wydłużali mi czas realizacji, a teraz zupełnie mu się zmarło. Dwie rzeczy, jedna to był komiks z oferty obcojęzycznej i przyznam, że od razu się zastanawiałam, czy mi go faktycznie wyślą. Choć kupowałam już obcojęzyczne pozycje przez empik (jedną nawet pod koniec listopada br.) i nigdy nie było problemu, a i wydanie nie było jakieś stare, bo z 2019 roku. Jednak moje pajęcze zmysły i tak szalały, i niestety miały rację.

Jako ciekawostkę i trochę ku przestrodze dodam, że drugą rzeczą z zamówienia były perfumy z tegorocznej promocji Black Friday i jak tak zerknęłam, to prawdopodobnie anulowali je, bo nie mają już oznaczenia "sprzedaje empik.com" , tylko "sprzedaje [jakaś perfumeria]". A że za zakupy płaciłam e-kartą, przez którą można kupować tylko przedmioty ze znaczkiem "sprzedaje empik.com"... to z tego powodu pewnie to anulowali. No nie powiem, niefajnie. Domyślam się, że im się przez zalew zamówień i wydłużenie ich realizacji skończyła umowa z tą perfumerią na promkę czy coś. Nie wnikam, zwrot kosztów będzie, a do Bożego Narodzenia jeszcze trochę czasu - Gandalf czy inny nie aż tak oblężony sklep mi spokojnie coś innego dostarczy. A e-kartę wykorzystam ponownie na pewno dopiero sporo czasu po gwiazdkowym chaosie w empiku.

Offline Gazza

« Odpowiedź #2016 dnia: Pn, 07 Grudzień 2020, 14:43:12 »
Wracając do 3za2 w Smyku - zamówiłem w poniedziałek 30/11, dziś do odbioru w sklepie. :)

Offline tB

« Odpowiedź #2017 dnia: Pn, 07 Grudzień 2020, 15:19:50 »
Wracając do 3za2 w Smyku - zamówiłem w poniedziałek 30/11, dziś do odbioru w sklepie. :)
A u mnie przesunęli termin dla trzech zamówień z wysyłką najpierw na 9.12, potem na 10.12, a dzisiaj rano zmienili status na "przyjęliśmy do realizacji".

Offline JohnyQuiet

« Odpowiedź #2018 dnia: Pn, 07 Grudzień 2020, 18:13:45 »

Również w ramach 3 za 2 - właśnie kurier przyniósł moją paczkę. Komiksy (przypomnę DD 1-3 Bendisa) połozone jeden na drugim i wsadzone w nieco za duży karton, albo po prostu się rozklekotał po drodze, bez żadnego wypełnienia. Przyoszczędzili nawet mocno na taśmie klejącej i czuję, że jeszcze jeden dzień podróży, a zamówienie nie dotarłoby kompletne. Co do stanu komiksów to nie mam ostatecznie zastrzeżeń poza jednym delikatnie zaoblonym rogiem przy grzbiecie, możliwe, że był już tak spakowany. Jak zdejmę folię przed czytaniem za jakiś czas to podejrzewam, że dam radę to naprostować palcami.

Jednak raczej już nigdy tam nie zamówię biorąc pod uwagę ich pakowanie.

Offline radef

« Odpowiedź #2019 dnia: Pn, 07 Grudzień 2020, 19:48:16 »
A u mnie przesunęli termin dla trzech zamówień z wysyłką najpierw na 9.12, potem na 10.12, a dzisiaj rano zmienili status na "przyjęliśmy do realizacji".
U mnie sytuacja taka sama, acz tuż przed chwilą doszedł mail o wysyłce zamówienia.
Kacza Agencja Informacyjna - newsy, recenzje, artykuły nie tylko o komiksach Disneya

Offline PJP

« Odpowiedź #2020 dnia: Pn, 07 Grudzień 2020, 20:47:14 »
Odebrałem właśnie zamówienie, głównie kaczki i nowości egmontowe z Żabki (tania książka). Bazyliszek mnie zainspirował do wysłania maila bo zastanawiał mnie długi czas oczekiwania. Po mailu zamówienie przyśpieszyło ;) Sam karton ale komiksy zapakowane sensownie (rzadko widziałem podobne układy). I wszystko OK.

sum41

• Gość
« Odpowiedź #2021 dnia: Pn, 07 Grudzień 2020, 21:28:56 »
Dlugo czekacie  na paczke z Gildi - bo wyslali w poniedzialek i dzis mija tydzien i nadal z winy Poczty Polskiej widnieje ze jest w jakims terminalu przeladukowym?

Offline xanar

« Odpowiedź #2022 dnia: Pn, 07 Grudzień 2020, 21:31:22 »
Jest okres przedświąteczny, co roku tak jest, te węzły pocztowe w większych miastach zapchane, parę lat temu paczka mi tydzień leżała na takim węźle.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline xanar

« Odpowiedź #2023 dnia: Wt, 08 Grudzień 2020, 01:15:49 »
Zauważyłem, że to całe goodie.pl działa jak chce, odrzuca transakcje, które już dawno się zakończyły i nie były zwracane a akceptuje np. transakcję na zamówienia, która będą realizowane za półtora miesiąca, także bardzo ciekawa platforma.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline starcek

« Odpowiedź #2024 dnia: Wt, 08 Grudzień 2020, 09:09:25 »
Jest okres przedświąteczny, co roku tak jest, te węzły pocztowe w większych miastach zapchane, parę lat temu paczka mi tydzień leżała na takim węźle.
W Inpoście też już zaczyna się czkawka i  w oddziałach paczka potrafi dzień lub dwa przeleżeć. Teraz to już trzeba wrzucić na luz i nie spodziewać się terminowych dostaw. Klasyka.
Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.