Autor Wątek: Sklepy internetowe, stacjonarne - wrażenia z zakupów  (Przeczytany 436816 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Chowan

Odp: Sklepy internetowe, stacjonarne - wrażenia z zakupów
« Odpowiedź #1995 dnia: Pt, 04 Grudzień 2020, 13:20:36 »
Egmont.pl ;/ tam było z 7 pozycji, ale tylko tą ze spodu połamało.

Offline xanar

« Odpowiedź #1996 dnia: Pt, 04 Grudzień 2020, 13:31:06 »
Ja miałem tak samo, trzeba zamawiać zawsze ze dwie większe książki niż reszta  :)
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline hansior

« Odpowiedź #1997 dnia: Pt, 04 Grudzień 2020, 13:46:46 »
Unboxing poniżej, zdjęcia okładek wrzucam na swojego Instagrama. ;)

Mało tych komiksów. Miałem nadzieję, że zobaczę, jak wygląda unboxing tych stosów, które ludzie prezentują w topicu "Nowy nabytek zakupowy" :)

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #1998 dnia: Pt, 04 Grudzień 2020, 14:53:24 »
No mało, mało, bo portfel i pensja nie są z gumy. Znaczy ja bym znowu chciał może ostatni raz zamówić za 2 tysie by znowu być na bieżąco, tylko ich nie mam. Jakby mi wpadło to bym wziął, a tak powoli nadganiam. Na moim kanale masz dwa wielkie unboxingi z lutego i z czerwca tego roku. Tam są prawdziwe stosy po 50 pozycji. :)

Offline hansior

« Odpowiedź #1999 dnia: Pt, 04 Grudzień 2020, 15:09:54 »
Nie obejrzałem do końca. Wystarczył mi unboxing jednego pudła ;D

Offline rekin

« Odpowiedź #2000 dnia: Pt, 04 Grudzień 2020, 15:26:18 »
Dostałem Przedwiecznych z takim ubiciem, normalnie bym olał ale przy takiej cenie komiksu zastanawiam się czy reklamacje składać, czy jeślibym chciałbym odsprzedać to będzie problem ?
Na twoim miejscu reklamowałbym.

Offline Death

« Odpowiedź #2001 dnia: Pt, 04 Grudzień 2020, 20:01:05 »
Sklep Egmontu: Animal Man i Hellblazer doszły w dobrym stanie choć nie było folii bąbelkowej, a komiksy latały sobie w kartonie. Trochę gorzej z Kajkiem i Kokoszem. Ale trochę zagięty róg to nie jest tragedia. W sumie nie wiem czy polecić sklep. Niby te kolubryny dotarły w fajnym stanie, ale jednak latały w pudle. Dobrze, że Egmont foliuje te grube albumy, bo pudło by je poprzecierało.
To zabawne, bo najlepiej ostatnio zapakowała mi Gildia, a to jednak albumy z Tantis i sklepu Egmontu dotarły do mnie w dobrym stanie. Dlaczego? Bo Gildia mi już takie uszkodzone albumy Złoty wiek i Donżon zapakowała. Dlatego już nie będę tam kupował w wyższej cenie albumów Timofa czy Egmontu. Dałem więcej, żeby ich nie reklamować. Bardzo mi na tych nowościach Timofa zależało i chciałem się cieszyć paczką. A musiałem reklamować Donżon, bo obwolutą zajął się dawno nie widziany cyrkowiec. Chciałem spróbować zamawiać tam więcej, ale jednak wracam do starych nawyków: tylko mniejsi wydawcy z dobrymi rabatami i więksi na promocjach. Skoro nie ma różnicy i muszę reklamować to już nie będę przepłacać.

Offline sad_drone

« Odpowiedź #2002 dnia: Pt, 04 Grudzień 2020, 21:58:25 »
nonstopcomics jak zwykle bez zarzutu, mądrze złożona paczka z dodatkową warstwą kartonu w środku, miło robi się dla odmiany zakupy u wydawnictwa które szanuje swój towar ;). Tylko jeden komiks przyszedł obity, ale to z oferty anglojęzycznej która ma dużymi literami napisane że to zwroty, więc wiedziałem co brałem.
If I Had More Time, I Would Have Written a Shorter Letter.

Offline JohnyQuiet

« Odpowiedź #2003 dnia: So, 05 Grudzień 2020, 00:03:10 »
Ktoś miał kiedyś przyjemność (bądź nieprzyjemność) zamawiać komiksy ze Smyka? Ja się skusiłem na ostatniej promocji 3 za 2 i wziąłem 3 cegiełki Daredevila 1-3 Bendisa. Pierwszy raz zamawiałem z tego sklepu i pomijając fakt, że już mają obsuwę tygodniową, bo zamawiałem 30.11 a zgodnie z ich mailem paczka przyjdzie 8.12, to zastanawiam się w jakim stanie to przyjdzie.

Offline stachel

« Odpowiedź #2004 dnia: So, 05 Grudzień 2020, 00:11:59 »
Smyk informował przy zakupach, że przyjdzie po 6 grudnia. Z poprzedniej promki zamawiałem do salonu i było ok. Tym razem wziąłem kuriera, zobaczymy co to przyjdzie.

Offline Gazza

« Odpowiedź #2005 dnia: So, 05 Grudzień 2020, 00:12:50 »
Zamawaiłem 2 czy 3 razy i zawsze wszystko było ok. Odbierałem w Smyku i sprawdzałem stan komiksów na miejscu. Też czekam na dostawę 3 za 2 po weekendzie. 😉

Offline sad_drone

« Odpowiedź #2006 dnia: So, 05 Grudzień 2020, 00:18:34 »
Do smyka przychodziło mi w stanie bdb, ale pakowanie z tego co pamiętam było mocno takie sobie. (sporo pustej przestrzeni w kartonie i wrzucone te duże kieszenie powietrzne bez ładu i składu)
If I Had More Time, I Would Have Written a Shorter Letter.

Offline Night wolf

« Odpowiedź #2007 dnia: So, 05 Grudzień 2020, 01:42:26 »
Do smyka przychodziło mi w stanie bdb, ale pakowanie z tego co pamiętam było mocno takie sobie. (sporo pustej przestrzeni w kartonie i wrzucone te duże kieszenie powietrzne bez ładu i składu)
Tylko do smyka wysyłają z magazynu wszystko w jednym dużym kartonie(lub kilku) do którego są pakowane małe kartony dla klienta. Więc tutaj naprawdę trzeba mieć pecha żeby dostać walnięte egzemplarze, w większość przypadków muszą to być już uszkodzone tomy w magazynie.
Kalkulator Egmontu
Przeczytane: 961 z 1492 (64,41%) // Do przeczytania: 531 (35,59%) stan na 11.02.2020
Goodreads

Offline JohnyQuiet

« Odpowiedź #2008 dnia: So, 05 Grudzień 2020, 12:06:17 »
Zdania są nieco podzielone, więc dam znać jak paczka przyjdzie, co tam wywinęli.

Offline Ty_draniu

« Odpowiedź #2009 dnia: So, 05 Grudzień 2020, 14:16:57 »
Dzisiaj odebrałem 2 zamówienia w Smyku, pakowanie tylko karton ale tym razem dopasowany do zawartości. Stan komiksów bez zarzutu.