Autor Wątek: Amazon.pl  (Przeczytany 45328 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline perek82

Odp: Amazon.pl
« Odpowiedź #195 dnia: Pn, 07 Lipiec 2025, 11:17:22 »
Pewnie tak, ale na pewno za to dodatkowo nie płaciłem bo z Amazona korzystam sporadycznie, a w streamingi też mało się bawię. Gdzieś ktoś mi musiał to dodać do innej usługi.
Batman: The Court of Owls Saga **
Julia w krainie Alicji ***
Kapitan Żbik (1) **
Marzi (1-2) ****
Frank Cappa ***

Offline misiokles

« Odpowiedź #196 dnia: Pn, 07 Lipiec 2025, 12:13:45 »
Korzystanie z amazona jest bezpłatne. Więc jeśli coś płaciłeś, to właśnie za Prime, czyli streaming i darmową przesyłkę w jednym. Nie można tych usług mieć oddzielnie

Offline perek82

« Odpowiedź #197 dnia: Pn, 07 Lipiec 2025, 12:30:27 »
Rozumiem. Chodziło mi, że nie płaciłem za Prime'a bo rzadko korzystam z usług Amazona.
Kapitan Żbik (1) **
Marzi (1-2) ****
Frank Cappa ***

Offline OokamiG

« Odpowiedź #198 dnia: Pn, 07 Lipiec 2025, 13:20:04 »
Może nawet nie zauważyłeś tych 49 zł rocznie, że znikają. Amazon tez daje co miesiąc gierki, czasami całkiem dobre.

Offline moai

« Odpowiedź #199 dnia: Pn, 07 Lipiec 2025, 14:03:23 »
Nie musiał mieć wykupionego abonamentu. Kupowałem kilka razy coś z Amazona.es i tam nie mam abonamentu i zamawialem z darmowa przesylka ale oczywiscie z odbiorem na terenie Hiszpanii. Wysylka do Polski jest dodatkowo platna. Moze byc po prostu jakis prog platnej przesylki.

Offline perek82

« Odpowiedź #200 dnia: Pn, 07 Lipiec 2025, 15:04:01 »
Może nawet nie zauważyłeś tych 49 zł rocznie, że znikają. Amazon tez daje co miesiąc gierki, czasami całkiem dobre.
Akurat jestem czujny na wszystkie takie wrzutki. Co do zasady nie płacę żadnym Amazonom googlom fejsbukom itp.
Aż sprawdziłem - kablówka dodawała od któregoś pakietu takie "gratisy".
Kapitan Żbik (1) **
Marzi (1-2) ****
Frank Cappa ***

Offline Xmen

« Odpowiedź #201 dnia: Pn, 07 Lipiec 2025, 16:44:24 »
Wczoraj (niedziela) sobie poszukałem komiksu Court of owls (z DC Compact) i na Amazonie był za 30+ PLN-ów. I patrzę, że jak zamówisz do którejś godziny, to jutro będziesz miał w swoim paczkomacie. Myślę sobie, że to chyba jakiś błąd w tłumaczeniu - w sensie, że jutro wyślą. Ale kliknąłem. Dziś o 1 w nocy przekazane do centrum dystrybucyjnego i już wydane do doręczenia. Muszą mieć gdzieś magazyny w mojej okolicy, że nawet Inpost nie wozi po kraju.
Dla klienta to fajne, ale też trochę straszne jak ludzie zasuwają w takich fabrykach otwartych 24/7.
Dostawę miałem za darmo - nawet nie wiem za bardzo dlaczego. Pewnie mam jakiś dostęp do streamingu. Musiał być w cenie pakietu, bo dodatkowo bym nie kupił.
Nie chcę cię zbytnio straszyć ale większa część społeczeństwa pracuje w takich fabrykach.
Z tą wysyłką ostatnio miałem podobnie kupując kartę pamięci, w dodatku kupiłem ją w godzinach wieczornych a następnego dnia była już u mnie.
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.