Autor Wątek: Sklepy internetowe, stacjonarne - wrażenia z zakupów  (Przeczytany 477807 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline LordDisneyland

Odp: Sklepy internetowe, stacjonarne - wrażenia z zakupów
« Odpowiedź #510 dnia: Nd, 02 Czerwiec 2019, 20:05:10 »
W pierwszej chwili ucieszyłem się, że Znak i ChodnikLiteracki otwierają punkt odbioru osobistego w Stolycy- czasem miewają promocje, z których korzystam. Ale gdy zobaczyłem , ze za odbiór w ich punkcie trzeba płacić dodatkowo {  :o }, to się mocno zdziwiłem.
Chyba jedyny taki przypadek wśród księgarń, z których usług korzystam...
,, - Eeeeech.''

Offline death_bird

« Odpowiedź #511 dnia: Śr, 05 Czerwiec 2019, 22:16:51 »
W zeszłym tygodniu narzekałem na dawne "dobre-książki" to teraz kilka cieplejszych słów.
Chęć zwrotu zgłosiłem w piątek. W poniedziałek kurier odebrał co miał odebrać. Dzisiaj kasa znalazła się na koncie. Także w tę stronę szybko i bez bólu.
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

Offline Dracos

« Odpowiedź #512 dnia: Cz, 06 Czerwiec 2019, 09:14:51 »
W zeszłym tygodniu narzekałem na dawne "dobre-książki" to teraz kilka cieplejszych słów.
Chęć zwrotu zgłosiłem w piątek. W poniedziałek kurier odebrał co miał odebrać. Dzisiaj kasa znalazła się na koncie. Także w tę stronę szybko i bez bólu.

Szczerze mówiąc to aż dziwne, osobiście robiłem już tam zakupy x razy i zawsze było przyzwoicie raz tylko dokonałem zwrotu/wymianę jednego komiksu. Ostatnia paczka jeszcze przed zmianą nazwy była tak pancernie zapakowana, że nie powstydziłby się ani czytam.pl ani gildia. Może to kwestia wartości zamówienia i bardziej się przykładają do wyższych (co by marnie o nich świadczyło) a może kwestia zwykłego pecha :>?

Offline Voitas

« Odpowiedź #513 dnia: Cz, 06 Czerwiec 2019, 09:40:11 »
Przyszło zamówienie z bonito z Dreddem i jeszcze paroma komiksami. Zapakowane w potrójny! karton. Szacun ;)

Offline death_bird

« Odpowiedź #514 dnia: Cz, 06 Czerwiec 2019, 23:09:38 »
Może to kwestia wartości zamówienia i bardziej się przykładają do wyższych (co by marnie o nich świadczyło) a może kwestia zwykłego pecha :>?

Zamówienie jakieś wielkie nie było - niespełna 3 stówy. Natomiast faktem jest, że to mój debiut u nich i zakładałem, że jak na pierwszy raz może ktoś jakoś się przyłoży. W końcu tylko raz można zrobić pierwsze wrażenie. W tym wypadku nie wyszło.
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

Offline freshmaker

« Odpowiedź #515 dnia: Pn, 10 Czerwiec 2019, 19:38:41 »
czy możecie polecić fajny sklep z komiksami / gadzetami w tokio? bede tam jechał z roboty i może uda mi się wygospodarować pół dnia wolnego.

Offline roble

« Odpowiedź #516 dnia: Wt, 11 Czerwiec 2019, 01:41:01 »
Tokio to jakaś nowa dzielnica w Wawie? :)

Offline FloreK

« Odpowiedź #517 dnia: Nd, 16 Czerwiec 2019, 23:51:58 »
Może mi ktoś powiedzieć o co chodzi w Mestro? Jeszcze kilka tygodni temu sprawdzałem i oferta była standardowo obszerna, teraz praktycznie nie ma komiksów Egmontu. Czy to chwilowy problem czy odpuścili temat?

Offline GoNzO

« Odpowiedź #518 dnia: Pn, 17 Czerwiec 2019, 07:34:32 »
To samo z nieprzeczytane, od kilku tygodni prawie nie mają komiksów, zmuszony byłem zakupy robić w tantis.pl, oby pakowanie mieli znośne.
Katalog komiksowy: https://comicgang.com.

Online nori

« Odpowiedź #519 dnia: Pn, 17 Czerwiec 2019, 07:49:08 »
Co do Bonito:
- ciastka pojawiają się co jakiś czas, dokładają jedno do każdego zamówienia, nieważne na jaką kwotę. Więc jak zamówisz 10 komiksów na raz= jedno ciastko, jak zrobisz 10 zamówień po jednym komiksie = 10 ciastek. :)
Kiedyś przez przypadek na raz odbierałem trzy zamówienia i trzy ciastka wpadły. Chciałem oddać Pani jedno, ale nie przyjęła...
- odbieram osobiście, zawsze wszystko w porządku. Przy odbiorze sprawdzam tytuły, wizualnie jeszcze nie miałem większej wpadki.
- zdarzyły mi się ze trzy reklamacje, dwie dotyczyły błędu w druku, jedna to zarysowania na okładce pod folią, widoczne dopiero po rozpakowaniu. Wszystkie reklamacje załatwione wzorowo. Na jedną chwilę czekałem, ale wynikało to z faktu, że ściągali od wydawcy nowy egzemplarz. Swoją drogą bez folii, panie w punkcie wyjaśniły, że rozpakowały i sprawdziły czy wszystko jest w porządku.
- pytałem się na infolini czy coś będzie zamiast KDR, niestety nic nie wiedzą. Moje marudzenie na fakt zlikwidowani tej formy zniżki Pan obiecał przekazać zarządowi, czyli kulturalnie mnie zmył. :)

Offline VooDoo-79

« Odpowiedź #520 dnia: Pn, 17 Czerwiec 2019, 15:49:51 »
zmuszony byłem zakupy robić w tantis.pl, oby pakowanie mieli znośne.

Zamawiałem w Tantis.pl w zeszłym tygodniu 8 pozycji, paczka przyszła w piątek zabezpieczona folią bąbelkową nic się nie uszkodziło więc chyba będzie z nimi łokiej  ;).

noniewiem

• Gość
« Odpowiedź #521 dnia: Wt, 18 Czerwiec 2019, 10:54:10 »
Parę dni temu Livro pobiło pakowanie jedynie w karton i tym razem przyszło w papier do którego jest przyklejona folia (nie wiem jak to się nazywa, podobne jak na poczcie można dostać), ale i ponownie obyło się bez jakichkolwiek uszkodzeń  ;D

« Odpowiedź #522 dnia: Wt, 18 Czerwiec 2019, 11:02:51 »
Co do Bonito:
- ciastka pojawiają się co jakiś czas, dokładają jedno do każdego zamówienia, nieważne na jaką kwotę. Więc jak zamówisz 10 komiksów na raz= jedno ciastko, jak zrobisz 10 zamówień po jednym komiksie = 10 ciastek. :)
Kiedyś przez przypadek na raz odbierałem trzy zamówienia i trzy ciastka wpadły. Chciałem oddać Pani jedno, ale nie przyjęła...

przepraszam że się wtrącam, ale uważam że to istotne. odbierając kilkukrotnie zamówienia w Gdańskim punkcie, każdorazowo dostawałem dwa ciastka. warto zanotować że zamówienia zawierały różną ilość produktów i były na różne kwoty, ale raczej skromnie (150-200 pln).

w kwestii ciastek, były to Petitki Lubisie w różnych smakach. osobiście uważam że do profilu sklepu pasowałyby ciastka "Bonitki", ale z tego co się orientuję sprzedawane są one tylko w dużych opakowaniach. szkoda podbijać ceny komiksów jakimiś głupimi dodatkami, takie Lubisie w hurcie pewnie jakieś psie pieniądze kosztują.

Offline GoNzO

« Odpowiedź #523 dnia: Wt, 18 Czerwiec 2019, 20:17:23 »
Tantis.pl Zamowione 16pozycji, wszystkie przyszly w stani idealym. Pakoeanie to karton i folia, jest ok. Czas wysylki z dnia na dzien.

Offline GoNzO

« Odpowiedź #524 dnia: Śr, 19 Czerwiec 2019, 06:32:57 »
Spore zamowienie w tantis.pl, pakowanie znośne, karton, folia bąbelkowa. Wszystkie pozycje doszły w stanie idealnym. Na plus również super szybka wysyłka.