Autor Wątek: Sklepy internetowe, stacjonarne - wrażenia z zakupów  (Przeczytany 453004 razy)

Offline amsterdream

Odp: Sklepy internetowe, stacjonarne - wrażenia z zakupów
« Odpowiedź #2655 dnia: Pt, 14 Marzec 2025, 10:31:34 »
Kupiłem raz, nigdy więcej. Sklep tragedia.
Czas nas zmienił, chłopaki...

Offline Gustavus_tG

« Odpowiedź #2656 dnia: Pt, 14 Marzec 2025, 15:32:10 »
No ta ich autorska naklejka to porażka totalna. Niezły mózg to musiał wymyślić. Za to jeśli byś chciał coś im sprzedać ze swojej kolekcji, to mają to nawet nieźle rozwiązane, ale kokosów w ten sposób nie zarobisz. No i tylko nowsze tytuły.

Offline xanar

« Odpowiedź #2657 dnia: Wt, 15 Kwiecień 2025, 11:42:46 »
Jest tu może sprzedawca z Ebay - d_o_m_p_l, albo może ktoś go zna i ma jakiś kontakt do niego.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Deepdelver

« Odpowiedź #2658 dnia: Śr, 16 Kwiecień 2025, 22:16:58 »
Trochę kupowałem w Matfelu, ale coś się tam ostatnio popsuło, a po ostatnim zakupie zalecam ostrożność.

Kupiłem zestaw oznaczony jako "Trylogia Ryfterów Tom 1- 3 Peter Watts Rozgwiazda+ Wir + Behemot - Peter Watts". Tak samo jest w potwierdzeniu zamówienia i na fakturze. Finalizowałem zakup "na skróty" przez koszyk Inpost, najpierw przekroczyli termin wysyłki za co przeprosili, potem dostałem paczkę... z dwoma pierwszymi tomami (Rozgwiazda i Wir). Oczywiście w lichej tekturowej kopercie.

Po reklamacji odpisali, ze wyjaśnili sprawę, oznaczenie jest błędne, czego powinienem się domyślić z obrazka, bo na nim Behemota nie ma. Brakującego tomu nie doślą choć mają, masz pan rabat 10% na przyszłe zakupy albo pisz pan na Berdyczów.

Co ciekawe, ten zestaw jest oferowany już od dłuższego czasu i mimo mojej interwencji nadal wisi z takim samym oznaczeniem jak wcześniej, pewnie po to by pozycjonowało ich ofertę w porównywarkach jako najtańszą. Przy okazji zauważyłem że "najniższa cena z ostatnich 30 dni" jest u nich fałszywa, bo ja kupiłem taniej.

A zatem, uważnie analizujcie co tak naprawdę od Matfela zamawiacie.

Offline Castiglione

« Odpowiedź #2659 dnia: Cz, 17 Kwiecień 2025, 00:00:43 »
Żenujący jest ten sklep.