Trochę kupowałem w Matfelu, ale coś się tam ostatnio popsuło, a po ostatnim zakupie zalecam ostrożność.
Kupiłem zestaw oznaczony jako "Trylogia Ryfterów Tom 1- 3 Peter Watts Rozgwiazda+ Wir + Behemot - Peter Watts". Tak samo jest w potwierdzeniu zamówienia i na fakturze. Finalizowałem zakup "na skróty" przez koszyk Inpost, najpierw przekroczyli termin wysyłki za co przeprosili, potem dostałem paczkę... z dwoma pierwszymi tomami (Rozgwiazda i Wir). Oczywiście w lichej tekturowej kopercie.
Po reklamacji odpisali, ze wyjaśnili sprawę, oznaczenie jest błędne, czego powinienem się domyślić z obrazka, bo na nim Behemota nie ma. Brakującego tomu nie doślą choć mają, masz pan rabat 10% na przyszłe zakupy albo pisz pan na Berdyczów.
Co ciekawe, ten zestaw jest oferowany już od dłuższego czasu i mimo mojej interwencji nadal wisi z takim samym oznaczeniem jak wcześniej, pewnie po to by pozycjonowało ich ofertę w porównywarkach jako najtańszą. Przy okazji zauważyłem że "najniższa cena z ostatnich 30 dni" jest u nich fałszywa, bo ja kupiłem taniej.
A zatem, uważnie analizujcie co tak naprawdę od Matfela zamawiacie.