Autor Wątek: Sklepy internetowe, stacjonarne - wrażenia z zakupów  (Przeczytany 428791 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline starcek

Odp: Sklepy internetowe, stacjonarne - wrażenia z zakupów
« Odpowiedź #2580 dnia: So, 01 Czerwiec 2024, 22:22:54 »
Sklep Incal już się zawinął? Wejść chcę na stronę, a tu nagle zachęcają do wykupu domeny. WTF?
Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.

Offline Rodrigues

« Odpowiedź #2581 dnia: So, 01 Czerwiec 2024, 22:33:42 »
Teraz jest już tylko https://kurc.com.pl. Na KW Kurc mówił, że sklep wystartował i rozdawał kody rabatowe 5%. Nie pytałem, co ze starym towarem. Pomyślałem, że też będzie na stronie, ale póki co tak nie jest.

Offline greg0

« Odpowiedź #2582 dnia: So, 01 Czerwiec 2024, 22:37:40 »
Dzisiaj Dzień Dziecka.
Wszyscy jesteśmy dziećmi albo byliśmy. Mamy dla Was wszystkich prezent. Zrobiliśmy nową stroną wydawnictwa połączoną ze sklepem.
I właśnie na naszej stronie internetowej rabat 10% na WSZYSTKO tylko dziś, tylko w Dzień Dziecka.
Rabat otrzymacie po wpisaniu kuponu rabatowego w koszyku, przy podsumowaniu zamówienia. Kupon w pierwszym komentarzu.
Wszystkiego dobrego dzieci i duże dzieci też!

Kupon to: Dziecko2024 na www.kurc.com.pl
https://forum.komikspec.pl/zakupy/promocje-w-sklepach-internetowych-(komiksy-po-polsku)/msg272938/#msg272938
« Ostatnia zmiana: So, 01 Czerwiec 2024, 22:39:12 wysłana przez greg0 »
Ważne żeby narzekać...

Offline starcek

« Odpowiedź #2583 dnia: So, 01 Czerwiec 2024, 22:57:04 »
O, dzięki. Ciekawe co zrobili z danymi klientów. Hmmm.
Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.

Offline Rodrigues

« Odpowiedź #2584 dnia: So, 01 Czerwiec 2024, 23:11:18 »
O tym nie pomyślałem. Wydawało mi się logiczne, że powinni wykasować dane, ewentualnie podpiąć pod nową stronę. Fizycznie księgarnia dalej działa w tym samym miejscu jako "Księgarnia Skład Główny".

Offline GoNzO

« Odpowiedź #2585 dnia: Śr, 20 Listopad 2024, 08:45:32 »
Nie kupowałem nigdy w Matfel, ale promocje Inpostu spowodowały, że zamówiłem 2 paczki. Pakowanie bardzo słabe, kartonowa koperta, komiksy miękko okładkowe lekko uszkodzone, już się boję co będzie przy drugiej paczce i komiksie w twardej oprawie.

Offline Dracos

« Odpowiedź #2586 dnia: Śr, 20 Listopad 2024, 12:56:43 »
Pytanie jak inne sklepy wysyłają 1 albo 2 komiksy. Ja zasadniczo zawsze robiłem zamówienia grubsze, więc nawet nie wiem jak taki smak liter albo gildia by postąpiła. Jednak przy tych kodach najbardziej się opłaca wziąć właśnie pojedyncze sztuki. I w matfelu i TK pakują w kopertę kiedyś przy promocjach ceneo pamiętam że manada to samo robiła.

Offline zombie001

« Odpowiedź #2587 dnia: Śr, 20 Listopad 2024, 17:02:24 »
Mnie w Matfelu pakowali w 2 tekturowe koperty, mniejszą dopasowaną do komiksu, a potem w większą. Nic się do tej pory nie uszkodziło. Jestem zadowolony, biorąc pod uwagę cenę jaką zapłaciłem za same komiksy.
KEEP CALM AND HATE EVERYONE

Offline GoNzO

« Odpowiedź #2588 dnia: Cz, 21 Listopad 2024, 05:49:31 »
Pytanie jak inne sklepy wysyłają 1 albo 2 komiksy.

Robiłem nie raz zakupy na gildii z jednym komiksem w paczce, zapakowali wzorowo. Kwestia podejścia do klienta.

Offline Castiglione

« Odpowiedź #2589 dnia: Cz, 21 Listopad 2024, 10:17:43 »
Mnie w Matfelu pakowali w 2 tekturowe koperty, mniejszą dopasowaną do komiksu, a potem w większą.
U mnie tak samo, dotarło bez uszkodzeń (2 komiksy).

Offline Rafa

« Odpowiedź #2590 dnia: Cz, 21 Listopad 2024, 11:01:14 »
Trzy zamówienia z Matfelu. I sklep i inpost dali radę. Komiksy stan igła.

Offline amsterdream

« Odpowiedź #2591 dnia: Cz, 21 Listopad 2024, 12:21:30 »
Tania Książka tragiczne pakowanie. Cienki karton bez żadnych dodatkowych zabezpieczeń. Wszystkie komiksy przyszły obite. I teraz albo będę się musiał użerać z reklamacjami albo zostawić tak jak jest (nie wiem co gorsze) :-\
Czas nas zmienił, chłopaki.

Ratujmy wilki!
https://dzialaj.greenpeace.pl/wilki

Offline chch

« Odpowiedź #2592 dnia: Cz, 21 Listopad 2024, 20:25:25 »
Też miałem uszkodzone dwa komiksy z TK. Napisałem maila, poprosili o zdjęcia uszkodzeń, potem powiedzieli żebym wygenerował zwrot w inpost i oni na tej podstawie generują etykietę (czy tam kod do zwrotu). Wysłałem uszkodzone, przesłali nowe (już lepiej zapakowane, dotarły całe). EOS

Offline starcek

« Odpowiedź #2593 dnia: So, 23 Listopad 2024, 11:03:03 »
W TK moje 6 sztuk wepchnęli na siłę do kartonu, którego wymiary były minimalnie mniejsze od komiksów. Jakimś cudem rogi i boki nie zostały uszkodzone, ale jeden tytuł ma ubicia pod folią, które na pewno powstały przed wysyłką. Rozpoczynam więc zabawę z reklamacją.

Offline Rafa

« Odpowiedź #2594 dnia: So, 23 Listopad 2024, 12:49:34 »
TK i Inpost ostatnia akcja.
Koperta tekturowa podobna do tej, którą stosuje Matfel.
Wolverine Epic i Barks wciśnięte idealnie.
Zrobiły się strefy zgniotu na rogach.
Paczka i komiksy w stanie idealnym.
Ps. Udało się wykręcić ponad 50% od okladkowej na kodzie TK i inpostu.