Autor Wątek: Sklepy internetowe, stacjonarne - wrażenia z zakupów  (Przeczytany 477808 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

sum41

• Gość
Odp: Sklepy internetowe, stacjonarne - wrażenia z zakupów
« Odpowiedź #210 dnia: Śr, 27 Marzec 2019, 08:17:35 »
Kurde nie strasz bo też przez tę promocje wziąłem kilka cegieł ;/

Midar

• Gość
« Odpowiedź #211 dnia: Śr, 27 Marzec 2019, 09:33:39 »
6 z 11 było ok, więc może będziesz miał więcej szczęścia.
« Ostatnia zmiana: Śr, 27 Marzec 2019, 12:04:21 wysłana przez admin »

sum41

• Gość
« Odpowiedź #212 dnia: Śr, 27 Marzec 2019, 09:45:01 »
Jakiś "zboczeńcem" komiksowym nie jestem - nigdy nic nie reklamowałem - oby :)

Tysonek

• Gość
« Odpowiedź #213 dnia: Śr, 27 Marzec 2019, 10:26:57 »
To nie chodzi o to, ale płacąc za nowy komiks powinieneś dostać nowy, a czasem się wydaje że livro to taki śmietnik gdzie trafiają wszystkie uszkodzone egzemplarze. Mi wczoraj przyszła paczka za 350 zł od nich opakowana tylko w karton. Przesyłka kurierska, nadal nie wiem jakim cudem tylko spód Dallas Barr był lekko klepnięty. Chyba pozostanę tylko przy Bonito tam nie ma problemu z niczym.
« Ostatnia zmiana: Śr, 27 Marzec 2019, 12:04:29 wysłana przez admin »

Offline eyesore

« Odpowiedź #214 dnia: Śr, 27 Marzec 2019, 20:51:15 »
Odebrałem dziś paczkę z livro, pakowanie do dup#@. To że nic nie uległo uszkodzeniu to cud, wyciągając paczkę z paczkomatu widziałem prześwit w kartonie tak duży że spokojnie ktoś z mała ręką mógłby próbować wyciągnąć coś z środka. Zero foli, zero dodatkowego kartonu, tylko tektura dookoła komiksów, dwie pozycje to były cegły (100 Naboi i Hellblazer) i to że żaden nie miał nawet ubitego rogu to naprawdę cud. Chyba że w paczkomacie zobaczyli jak ktoś to do bani zapakował i obawiając się o skargi dbali jak o jajko   ;) (tak, wiem, bardzo mało prawdopodobne).
Mam u nich jeszcze jedno zamówienie (po wczorajsze promce pozycje z NSC nie były chyba nigdzie tak takie, tylko chyba u wydawcy za pierwszym razem na Black Friday) i już drżę (żeby jednak doprecyzować, nie jestem jakimś fetyszystą i tylko raz reklamowałem komiks w Bonito jak pół okładki Thorgala przyjechało zdarte, ubite rogi nie są dla mnie koszmarem).

Offline Lipa

« Odpowiedź #215 dnia: Cz, 28 Marzec 2019, 06:54:59 »
Merlin oczywiście nie zrealizował zamówienia z Hellbrazem i 100 Naboi 5 promocyjnym. Znowu przesuwają czas wysyłki. Zawsze gdy jest jakaś niekorzystna promocja dla nich, to szukają wszystkiego, żeby tylko nie wysłać zamówienia. Miesiąc czasu obracają pieniędzmi, a wysyłki brak.

Ostatnie zamówienie u nich z listopada zeszłego roku również nie zostało zrealizowane. Po 3 miesiącach i ciągłych przesuwaniach wysyłki zrezygnowałem i poprosiłem o zwrot gotówki. Myślałem, że to jednorazowa sytuacja, ale jednak to norma.

Nie polecam

Offline carnivale

« Odpowiedź #216 dnia: Cz, 28 Marzec 2019, 07:25:08 »
Długo czekałeś na zwrot gotówki?

Online Koora

« Odpowiedź #217 dnia: Cz, 28 Marzec 2019, 08:33:49 »
Też dostałem z Merlina maila o przesunięciu terminu wysyłki. Natomiast kiedyś miałem już u nich taką sytuację i ostatecznie wysłali zamówienie. Więc może to faktycznie jednorazowa sytuacja była.
Taką mam przynajmniej nadzieję...

Tysonek

• Gość
« Odpowiedź #218 dnia: Cz, 28 Marzec 2019, 08:56:56 »
Najlepsze jest to że u nich na stronie i 100 Naboi tom 5 i Hellblazer mają dostępność od ręki. Mam nadzieję że to nie kolejna kombinatoryka żeby poodwoływać zamówienia.

Offline Antari

« Odpowiedź #219 dnia: Cz, 28 Marzec 2019, 09:42:35 »
Ja też tam zamówiłem ten zestaw i też wczoraj dostałem powiadomienie o przesunięciu wysyłki. Nie miałem pojęcia, że mogą to anulować... przecież to jakiś absurd. Na chwilę obecną planowana data wysyłki to 1.04.19. Oby to nie był Prima Aprilis z ich strony.

Offline glutamiluta

« Odpowiedź #220 dnia: Cz, 28 Marzec 2019, 10:55:51 »
na Egmoncie zazwyczaj mamy wszystko wcześniej

Offline Antari

« Odpowiedź #221 dnia: Cz, 28 Marzec 2019, 11:00:14 »
na Egmoncie zazwyczaj mamy wszystko wcześniej

Żeby jeszcze w parze szły najlepsze ceny :) Co ciekawe Merlin pisze:

"brak dostępności produktu u dostawcy, za co bardzo przepraszamy. Brakujący towar zamówiliśmy u innego dostawcy".

Hmm...

Offline Murazor

« Odpowiedź #222 dnia: Cz, 28 Marzec 2019, 11:02:59 »
To jest standardowa formułka. Przy promocji z masterpassem parę razy zdarzyło się, że rzeczywiście czegoś nie mieli i też to wysyłali, a produkt dochodził rzeczywiście później. Tutaj zmartwiło mnie, że dotyczy akurat tego tomiku, który miał błąd. Mam nadzieje, że nie wpadną na super pomysł jak ravelo, że wyłączą produkt na 1 dzień, anulują zamówienia, bo 'nie ma produktu', a na drugi dodadzą go z powrotem ::)

Tysonek

• Gość
« Odpowiedź #223 dnia: Cz, 28 Marzec 2019, 11:06:53 »
Tylko tutaj kwestia jest taka że na sklepie oba produkty są dostępne od ręki.

Offline robbirob

« Odpowiedź #224 dnia: Cz, 28 Marzec 2019, 11:07:23 »
Co ciekawe Merlin pisze:
"brak dostępności produktu u dostawcy, za co bardzo przepraszamy. Brakujący towar zamówiliśmy u innego dostawcy".
Hmm...
Dostawcą nie zawsze jest wydawca. Przecież moga w towar zaopatrywać się w hurtowni, jak tam się skończyło, to piszą prawdę. Pomijam fakt, że to tez może być standardowa formułka, co jakby jest zupełnie inną kwestią.