Co do zwrotu w Livro, kiedyś u nich odsyłałem i sami zaproponowali żeby wrzucić paczkę zwrotną do paczkomatu. Podali kod i odesłałem na spokojnie w paczkomacie. Bardzo mi się ta opcja podobała.
Ostatnio zamawiałem z kilku inny źródeł moje "uzależnienie":
Merlin- 2,5 tygodnia po terminie dostałem przesyłkę, karton poobijany, podarty w jednym miejscu, w innym uderzony ale cudem całość w jednym kawałku (i to o dziwo była Armada, + trzy twardo okładkowe grubsze pozycje Marvela). Do tego nie dostałem odp na mojego maila kiedy zrealizują zamówienie, za to dostałem odp że jedną pozycję kasują z zamówienia i odsyłają resztę. Czekam na zwrot kasy, na który mają bagatela 14 dni od anulacji (nie od zamówienia, nie terminu realizacji, tylko anulacji). Ogólnie słabo i juz tylko promka typu 65% od okładkowej mnie skusi.
Świat ksiązki- co prawda tylko książki zamówiłem ale muszę sie podzielić wrażeniami bo wszystko ekstra, szybko, bardzo tanio, super pakowanie- karton spasowany idealnie do wymiarów książek. Zaraz idę po kolejna paczkę do paczkomatu.
Manada- tu też wszystko się zgadzało, na promce przez Ceneo kupiłem OKP Dolores, zawiniete chyba w 3 metry foli bąbelkowej, stan idealny.
NSC- karton idealnie dopasowany do wymiarów wszystkich pozycji, wszystko doszło w stanie idealnym, szybko, wiadomo -45% wiec tanio, bardzo podoba mi się że próg darmowej wysyłki zaczyna się od 100zł. Zaraz też idealne wyciagnąć kolejną pakę z paczkomatu