Autor Wątek: Sklepy internetowe, stacjonarne - wrażenia z zakupów  (Przeczytany 479146 razy)

Offline stempel

Odp: Sklepy internetowe, stacjonarne - wrażenia z zakupów
« Odpowiedź #1080 dnia: Pt, 15 Listopad 2019, 20:48:40 »
Do mnie doszło dokładnie w ten sam sposób spakowane zamówienie z TANTIS - cienki karton, wewnętrzne skrzydełka niesklejone (co jest chyba jednym z największych błędów jaki można popełnić przy pakowaniu w te składane kartony). Efekt to wszystkie komiksy z ubitymi rogami. Oczywiście poleciała reklamacja.

Czyli strach się bać, bo chyba sklepy te działają na przemian - jak livro zrobi komuś dobrą paczkę, to u innego tantis daje ciała. Masakra

Offline rekinn

« Odpowiedź #1081 dnia: Pt, 15 Listopad 2019, 23:47:51 »
Przyszła paczka z NSC, kilka pozycji. Pakowanie takie nawet, nawet, ale pech taki, że największy komiks był o może 0,5 cm większy od pudełka, do którego był wepchany razem z resztą nabytku. Skutek taki, że ma nadłamany róg. :/
Ktoś miał do czynienia z reklamacją bezpośrednio u NSC? Jak u nich jest z kosztami wysyłki? Ze światem książki, albo z arosem mam bardzo miłe wspomnienia, jeśli idzie o reklamację- sami wysyłali kuriera i nie było problemów. Jak jest u NSC?

Tysonek

• Gość
« Odpowiedź #1082 dnia: So, 16 Listopad 2019, 10:37:36 »
Przyszła paczka z NSC, kilka pozycji. Pakowanie takie nawet, nawet, ale pech taki, że największy komiks był o może 0,5 cm większy od pudełka, do którego był wepchany razem z resztą nabytku. Skutek taki, że ma nadłamany róg. :/
Ktoś miał do czynienia z reklamacją bezpośrednio u NSC? Jak u nich jest z kosztami wysyłki? Ze światem książki, albo z arosem mam bardzo miłe wspomnienia, jeśli idzie o reklamację- sami wysyłali kuriera i nie było problemów. Jak jest u NSC?

Miałem tak samo z Resztą świata, komiks idealnie rozmiaru pudełka, jeden strzał i po ładnych rogach. Napisz maila do nich, wysyłają kuriera po zniszczone i on ci przywozi nowe jednocześnie.

Offline Arne

« Odpowiedź #1083 dnia: Nd, 17 Listopad 2019, 20:36:19 »
Dodam swój głos do dyskusji.
Odebrałem dziś moje zamówienie z Non Stop Comics (ostatnia promocja). Zamawiałem wysyłkę do paczkomatu (4 pozycje, zypełnie różne formaty, w tym ten największy - "Reszta Świata 2"). Czytając opinie na forum spodziewałem się obitych rogów, a tu niespodzianka! Zapakowali te 4 komiksy w podwójne pudełko (jedno w drugim), pakowanie pancerne, stan komiksów -  żyleta! Byłem w szoku. Z drugiej stony, nie pamiętam, czy w komentarzu do zamówiemia nie prosiłem o spakowanie zapobiegające uszkodzeniu w transporcie (zazwyczaj z automatu zawsze tak piszę, więc mogłem to zrobić i teraz). W każdym razie zostałem pozytywnie zaskoczony :)

Offline xanar

« Odpowiedź #1084 dnia: Wt, 19 Listopad 2019, 12:01:27 »
Przeczytaj parę wcześniejszych stron.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Arne

« Odpowiedź #1085 dnia: Wt, 19 Listopad 2019, 13:53:37 »
Zgodnie z tematem watku wyrazam swoje "wrazenia z zakupow"  - dokladnie w kwestii pakowania.

Offline xanar

« Odpowiedź #1086 dnia: Wt, 19 Listopad 2019, 14:52:16 »
To nie było do ciebie, był jakiś inny komentarz o allegro lokalnie, ale zniknął.

Offline vision2001

« Odpowiedź #1087 dnia: Wt, 19 Listopad 2019, 15:44:15 »
W związku z tym, że wizyty w Centrum Komiksu (Al. Niepodległości 148, Warszawa) zawsze są bardzo miłe i można tam spędzić zawsze kilkadziesiąt minut poświęcając czas rozmawiając na bardzo interesujące tematy komiksowe z właścicielami sklepu to wrzucam tu takie info:

Przygotowaliśmy dla Was małą niespodziankę!
Przez najbliższe 5 sobót będziemy gościć w naszych skromnych progach znanych i lubianych twórców komiksowych. Zapraszamy wszystkich zainteresowanych na spotkania połączone z sesją autografów, które odbędą się w godzinach 12:00-15:00.

Grafik prezentuje się następująco:

23.11 - Michał "Dr Śledziu" Śledziński (Osiedle Swoboda, Na szybko spisane, Wartości Rodzinne)

30.11 - Berenika Kolomycka (Malutki Lisek i Wielki Dzik, Tej nocy dzika paprotka)

7.12 - Piotr Nowacki (Detektyw Miś Zbyś, Totalna Masakra)

14.12 - Tomasz Leśniak i Rafał Skarżycki (Jeż Jerzy, Tymek i Mistrz, Polska mistrzem Polski)

21.12 - Piotr Kowalski (Wiedźmin, Bloodborne, Sex, Hulk)

Offline Szekak

« Odpowiedź #1088 dnia: Wt, 19 Listopad 2019, 16:10:49 »
Właśnie to miałem wklejać. Gitara. To co, znów zobaczę kogoś z forum? :D
« Ostatnia zmiana: Wt, 19 Listopad 2019, 16:13:30 wysłana przez Szekak »
Piękno jest w oczach patrzącego.

Offline vision2001

« Odpowiedź #1089 dnia: Wt, 19 Listopad 2019, 18:06:05 »
Właśnie to miałem wklejać. Gitara. To co, znów zobaczę kogoś z forum? :D
21.12 może ;)

Offline xanar

« Odpowiedź #1090 dnia: So, 23 Listopad 2019, 09:34:52 »
Widzę, że na lokalnym allegro można już zdjęcia powiększać, szacun  :)

Offline LordDisneyland

« Odpowiedź #1091 dnia: Nd, 24 Listopad 2019, 04:44:41 »
@vision2001 - gaddemit, a ja się dziś nudziłem, aż zacząłem znowu Kreatora słuchać :D Dzięki za informację. Zacznę chyba wrysy zbierać :)
,, - Eeeeech.''

Offline komiksowe_warianty

« Odpowiedź #1092 dnia: Nd, 24 Listopad 2019, 21:52:05 »
Panie i Panowie, jak wygląda jakość pakowania w sklepie wydawnictwa Ultimate Comics? Git or not git?

Offline Szekak

« Odpowiedź #1093 dnia: Nd, 24 Listopad 2019, 23:03:30 »
Ja xamawialem od nich ze dwa lata temu i bylo not git, ale o tym ich poinformowalem i pewnie jakies zmiany od tamtego czasu zaszly.
Piękno jest w oczach patrzącego.

Bender

• Gość
« Odpowiedź #1094 dnia: Wt, 26 Listopad 2019, 09:12:53 »
Po ostatnich zmianach z automatycznym pobieraniem kwoty z karty zrezygnowałem z preorderów na amazonie uk w ogóle. I przy okazji moje zakupy tam zmniejszyły się o jakieś 85%. Czy ktoś robi nadal preordery i może potwierdzić czy nadal pobierają kasę od razu (wiem, ze jak nie wyślą to potem oddają, ale i tak jest się w plecy na kursie zwłaszcza jak się nie ma revoluta)

Przy okazji..
Brexit shmexit, niby miał ich ciągnać na dno tymczasem funt po 5 zł.
Media tryumfalnie trąbią o kolosalnych spadkach jak poleci o grosz, a milczą jak podskoczy o 20 groszy.