Autor Wątek: Róbmy dobrze  (Przeczytany 50748 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Alexandrus888

Odp: Róbmy dobrze
« Odpowiedź #105 dnia: Nd, 21 Maj 2023, 11:09:35 »
1) Żadne - ty dokonujesz decyzji. Skoro tak ci nie pasowało, to czemu kupowałeś? ::)

2) Większość e-sklepów tak ma: brak konta = brak śledzenia. Nie widzę w tym nic dziwnego. Na własne życzenie pozbawiłeś się tej możliwości, więc czemu rozdzierasz szaty? ::)
+ zawsze ci pozostaje mail z zamówieniem...

3) Jak widać wybierzesz opcję "czekać" ::)
Nie odniosłeś się do tego jakie były terminy realizacji dodanych komiksów... Ani po co je domawiałeś jak nie byłeś zadowolony z czasu realicacji ::)

Offline hansior

« Odpowiedź #106 dnia: Nd, 21 Maj 2023, 11:18:17 »
1) No właśnie. Dlaczego ja to zrobiłem? Teraz mam nauczkę.
3) Zamawiałem pierwszy raz i nie zdawałem sobie sprawy, jak to wygląda. Już więcej nie wybiorę tej opcji.
Terminy były 2-14 dni roboczych. Po trzech tygodniach nie dostałem paczki. Domówiłem jeszcze jeden, bo jeśli już płacę za koszty wysyłki, to wykorzystam to. Od tego czasu minął tydzień i wciąż cisza.
Nie rozumiem, czemu wszyscy się na mnie rzucili skoro argumenty były konstruktywne. Tak, jakby RD było świętą krową. Szczególnie rozśmieszył mnie michał81, który bronił sklepu, a sam przyznał, że kupuje tam tylko wtedy, gdy jest tam komiks niedostępny nigdzie indziej.

Offline death_bird

« Odpowiedź #107 dnia: Nd, 21 Maj 2023, 12:14:37 »
Terminy były 2-14 dni roboczych. Po trzech tygodniach nie dostałem paczki. Domówiłem jeszcze jeden, bo jeśli już płacę za koszty wysyłki, to wykorzystam to. Od tego czasu minął tydzień i wciąż cisza.

Nie da się wykluczyć, że w ten sposób (dokładając kolejny tom) przedłużyłeś sobie termin dostawy o kolejne "do 14 dni roboczych".
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

Offline Alexandrus888

« Odpowiedź #108 dnia: Nd, 21 Maj 2023, 12:18:04 »
Tak jeszcze powiem, że jak zjedziesz na sam dół, to po prawej masz przycisk status zamówienia - wpisujesz w formularz jego nr i mail. Dzięki temu masz swoją stronę z podsumowaniem zamówienia bez logowania.

Offline hansior

« Odpowiedź #109 dnia: Nd, 21 Maj 2023, 12:36:42 »
Możliwe,że przedłużyłem zamawiając kolejny komiks. Ale zrobiłem to po trzech tygodniach oczekiwania na paczkę.
Męczy mnie już przekonywanie, że trzy tygodnie oczekiwania i brak darmowych kosztów wysyłki dyskwalifikuje sklep. Dla mnie to jest oczywiste. Tak, jak doradzał, kolega wyżej, lepiej zignorować marudy i kupować tam, gdzie uznaje się, że jest najlepiej. Jeśli wolicie płacić za koszty wysyłki w sklepie w którym nawet po trzech tygodniach nie ma paczki, to droga wolna.
Z mojej strony, to wszystko.

Offline parsom

« Odpowiedź #110 dnia: Nd, 21 Maj 2023, 12:51:11 »

Offline xanar

« Odpowiedź #111 dnia: Nd, 21 Maj 2023, 12:59:11 »
Człowieku kupiłeś w sklepie bez darmowej wysyłki i piszesz, że sklep zły bo nie ma darmowej wysyłki, to tak jakbym kupił nowy samochód w kolorze czerwonym i miał pretensje, że kupiłem samochód w takim kolorze, tylko nie wiem do kogo, chyba tylko do siebie.
Jak się kupuje gdzie termin realizacji jest 14 dni to raczej nie zależy ci na czasie i możesz sobie poczekać.
Życzę większej zaradności życiowej przy następnych zakupach.
Twój komiks jest lepszy niż mój

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #112 dnia: Nd, 21 Maj 2023, 20:23:14 »
Tylko jedna uwaga stricte logiczna (bez nacechowania pozytywnego ani negatywnego) - jeśli w opisie towaru jest podane 2-14 dni, a hansior czeka ponad 3 tygodnie, to nie jest poprawne stwierdzenie, że wiedział, na co się pisze. Bo pisał się na max 14 dni.

Offline Death

« Odpowiedź #113 dnia: Nd, 21 Maj 2023, 20:31:58 »
Ale dorzucił kolejny komiks, który też miał 14 dni. I zabawa zaczęła się od nowa.

Offline komiks

« Odpowiedź #114 dnia: Nd, 21 Maj 2023, 20:33:17 »
Tylko jedna uwaga stricte logiczna (bez nacechowania pozytywnego ani negatywnego) - jeśli w opisie towaru jest podane 2-14 dni, a hansior czeka ponad 3 tygodnie, to nie jest poprawne stwierdzenie, że wiedział, na co się pisze. Bo pisał się na max 14 dni.
Jeśli już trzymamy się logiki wysyłka w ciągu 2-14 dni roboczych, co daje 3 tygodnie bez 1 dnia + dostawa, która standardowo trwa 1-2 dni robocze.
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #115 dnia: Nd, 21 Maj 2023, 20:33:34 »
Ale dorzucił kolejny komiks, który też miał 14 dni. I zabawa zaczęła się od nowa.

Tak, ale jak sam pisze, zrobił to po trzech tygodniach ;)

Jeśli już trzymamy się logiki wysyłka w ciągu 2-14 dni roboczych, co daje 3 tygodnie bez 1 dnia + dostawa, która standardowo trwa 1-2 dni robocze.

Masz, oczywiście, rację. Przyjąłem, że hansior pisze również o "tygodniach roboczych".
« Ostatnia zmiana: Nd, 21 Maj 2023, 20:35:09 wysłana przez ukaszm84 »

Offline Death

« Odpowiedź #116 dnia: Nd, 21 Maj 2023, 20:35:03 »
Ale to są dni robocze, a nie po prostu dni. Makao i po makale. :D

@Żwirek No właśnie. :)

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #117 dnia: Nd, 21 Maj 2023, 20:36:46 »
Ale to są dni robocze, a nie po prostu dni. Makao i po makale. :D

Może tak być, jeśli były porównywane dwie różne jednostki :D Ale nie musi, jeśli były te same, @hansior, rozwiej wątpliwości :P

Offline komiks

« Odpowiedź #118 dnia: Nd, 21 Maj 2023, 20:38:48 »
Masz, oczywiście, rację. Przyjąłem, że hansior pisze również o "tygodniach roboczych".
Chcąc być nadal w duchu logiki, którą przywołałeś, nie ma czegoś takiego jak tygodnie robocze, tydzień jest od poniedziałku do niedzieli. https://pl.wikipedia.org/wiki/Tydzie%C5%84
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline ww24

« Odpowiedź #119 dnia: Nd, 21 Maj 2023, 20:41:04 »
Nie do końca. Kolega mam wrażenie jest po prostu bardzo roszczeniowym klientem który uważa że wszystko się należy bo on płaci. Itd.
Argumenty o braku darmowej wysyłki gdy takiej opcji nie ma w sklepie zbity wielokrotnie.
Co do kwestii 2-14 dni. Zarówno w regulaminie sklepu jak i przy każdej pozycji jest wyraźnie napisane o dniach roboczych. Czytaj bez soboty, niedzieli i świąt. Jak złożysz zamówienie np w środę to się może zdarzyć że ten czas wyjątkowo długo płynie.... I NA PEWNO już te 3 tygodnie minęły... Był też majowy weekend a kolega chyba tuż przed nim złożył zamówienie, więc ...
Rozwaliło mnie nie zakładanie konta przy zamówieniu co troszkę utrudnia śledzenie komunikację itd no ale jednemu rybki drugiemu c...i. Co kto lubi.
Kolega bardzo mocno się emocjonuje i z mojego punktu widzenia jak takie coś widzę to traci się wiarygodność ciut. Coś jak niedawno ktoś zrobił szitsztorma że Empik mu wysłał zniszczony egzemplarz i jeszcze reklamacji nie uznał. Na zdjęciach które pokazał 99% nie widziało żadnej wady.... Miłego wieczoru