Kilka miesięcy temu dało mi się kupić Skorpiony 2-6 w stanie bdb- za 125,5.
Jest to dla mnie zakup szczególnie udany bo polowałem na taką okazję gdzieś od...2011/2012.
Pamiętam, że wtedy te komiksy chodziło na Allegro tanio, seria przerwana, nie było na horyzoncie możliwości kontynuacji itp. Jakoś tak odwlekałem zakup bo zawsze było coś ciekawszego do uzupełniania (wracałem do komiksu po latach przerwy więc miałem ogromne zaległości do nadrobienia) a komiksy przecież nie znikną a pewnie będą z czasem jeszcze tańsze
.
Był już nawet taki dzień gdzie w końcu zdecydowałem się kupić komplet, ale były to jeszcze czasy przed przypomnieniami, a wypatrzona aukcja kończyła się w godzinach pracy i zwyczajne o niej zapomniałem. Komiksy poszły za około stówkę, i była to ostatnia aukcja jaką widziałem od tamtej pory w takiej cenie. Jakoś względnie niedługo okazało się, że seria będzie kontynuowana i ceny poszły w górę diametralnie.
Przez kolejne lata było już tylko drożej, kompletnych zestawów coraz mniej a nie chciałem kupić 2-3 tomów tylko po to by nie mieć pozostałych, rynek eksplodował więc miałem na co wydawać na bieżąco, po drodze była nawet szansa ne reedycje od Taurusa (osobiście o to ich pytałem na KW), a ja nie chciałem mimo wszystko wydać kilkaset złotych na te kilka tomów, nawet pomimo tego, że Mariniego uwielbiam. Wszystko to sprawiło, że właściwie pogodziłem się z tym, że prawdopodobnie będzie to jedna z niewielu serii których nie skompletuję.
Na szczęście Allegro wprowadziło automatyczne wyszukiwania nowych aukcji i oczywiście miałem w nich ustawionego Skorpiona. Okazji do kupna było sporo, ale nie w cenie/stanie/zestawie mnie interesującym. Któregoś dnia ktoś wystawił dokładnie taki komplet jaki mnie interesował czyli tomy 2-6 których mi brakowało w fajnym stanie od złotówki. Nie robiłem sobie oczywiście nadziei, że wylicytuję bo takie zestawy chodziły po kilka stów i nawet nie pilnowałem aukcji po złożeniu oferty. Nie pamiętam ile wtedy dałem maksymalnie, ale następnego dnia nie mogłem uwierzyć, że udało się kupić za 125,5
.
Kilkuletnie poszukiwania zakończone sukcesem, chyba z żadnego innego zakupu nie byłem tak zadowolony
.