Autor Wątek: Multiversum.pl - opinie o sklepie  (Przeczytany 401864 razy)

Online xanar

Odp: Multiversum.pl - opinie o sklepie
« Odpowiedź #1065 dnia: Pn, 08 Czerwiec 2020, 11:44:17 »
Słabo straszy, powinien napisać, że wszytko będzie droższe  :) bo jak zamówi mniej z Diamenta to tam też będzie mniejszy rabat  :)
Twój komiks jest lepszy niż mój

Online xanar

« Odpowiedź #1066 dnia: Wt, 09 Czerwiec 2020, 21:16:56 »
Jednak nie doceniłem  :)

"Co dalej z komiksami z wydawnictwa DC COMICS?
2020-06-09 19:54:05

Dla ciekawskich :)

Jestem w trakcie zaawansowanych rozmów z jednym z nowych dystrybutorów który będzie zajmował się komiksami z wydawnictwa DC COMICS.

Dodatkowo trwają rozmowy związane z ogarnięciem logistyki dostaw z USA do Polski.

Przebieg rozmów w obu tych wątkach na ten moment oceniam pozytywnie.

Wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują w tej chwili na to że ciągłość dostępności komiksów z DC COMICS zostanie zachowana.

Na skutek wyjścia komiksów z DC COMICS z oferty dystrybucyjnej Diamonda zmieni się niestety cała struktura przeliczników które stosujemy.

W DC COMICS uderzy to najmocniej (w ich przypadku jest najwięcej nowych zmiennych) ale praktycznie wszystko przez efekt domino będzie musiało skoczyć lekko w górę.

Wszystkie zmiany przeliczników będą wprowadzone po zakończeniu rozmów we wspomnianych na początku tego wpisu tematach.

Zmiany te będą wprowadzane z marszu kiedy tylko będzie już wszystko potwierdzone, prawdopodobnie w przyszłym tygodniu.

Dlatego też ponownie zachęcamy Was do jak najszybszych dużych zakupów, zawsze dzięki temu trochę zaoszczędzicie. Im większe zakupy - tym większa będzie ta oszczędność."

https://multiversum.pl/_blog/301-Co_dalej_z_komiksami_z_wydawnictwa_DC_COMICS.html

Offline komiksowe_warianty

« Odpowiedź #1067 dnia: Wt, 09 Czerwiec 2020, 21:56:49 »
Wiadomo, że wszystko będzie szło dalej z nowym dostawcą, a brzmi jakby MVM zrobiło rzecz niemożliwą :P A no i nie zapomnijcie kupować dużo, bo nowy dostawca obserwuje i jak nie będzie dużo kupowane, to nie podpisze umowy. Serio Wam mówię, nie kłamię.

Offline death_bird

« Odpowiedź #1068 dnia: Wt, 09 Czerwiec 2020, 22:49:24 »
Zaczynam dochodzić do wniosku, że Multi stosuje najlepszą kampanię reklamową na rynku. O żadnym innym sklepie nie dyskutujecie równie zawzięcie i z równym zacięciem. A w końcu nie jest ważne jak. Byle po nazwisku.  8)
Sam trafiłem tam właśnie przez Forum.  ;D
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

Offline Antari

« Odpowiedź #1069 dnia: Śr, 10 Czerwiec 2020, 00:46:50 »
Lepiej niech da w końcu ten preorder...

Online Takesh

« Odpowiedź #1070 dnia: Śr, 10 Czerwiec 2020, 06:49:05 »
Kupiłem u nich ostatnio ponad 20 lat temu na początku ich działalności. Ale uwielbiam wchodzić do tego wątku i czytać te śmieszne dziwności 😉

Offline Teli

« Odpowiedź #1071 dnia: Śr, 10 Czerwiec 2020, 08:47:27 »
Eeee... słabo tym razem.

Zapomniał napisać że rozwód DC z Diamondem to wina wrednej konkurencji i zwiedzionych przez nią klientów którzy zamawiając za mało w Multi spowodowali straty finansowe DC i jego rozeźlenie na nieudolnego dystrybutora. No ale my Polacy, zbawcy świata i okolic, mamy jeszcze szanse na to by przy pomocy Multiversum ocalić DC przed upadkiem wystarczy tylko...

No, kto zgadnie?
« Ostatnia zmiana: Śr, 10 Czerwiec 2020, 09:03:14 wysłana przez Teli »

Online xanar

« Odpowiedź #1072 dnia: Śr, 10 Czerwiec 2020, 08:55:02 »
Kupiłem u nich ostatnio ponad 20 lat temu na początku ich działalności. Ale uwielbiam wchodzić do tego wątku i czytać te śmieszne dziwności 😉

Przez takich ludzie jak ty, ten sklep upadnie  :) i pewnie jeszcze u konkurencji kupujesz :)

Offline jotkwadrat

« Odpowiedź #1073 dnia: Śr, 10 Czerwiec 2020, 09:42:58 »
Ech, temu sklepowi przydałby się chwilowy bojkot konsumencki. Tak z tydzień, nie więcej. Może by się uspokoiło.
Żeby nie było - parę razy robiłem tam zakupy i nie mam nic do zarzucenia - stan komiksów poprawny, pakowanie świetne, itd. Ale te hece w zapowiedziach to jakiś kosmos.

Offline Voitas

« Odpowiedź #1074 dnia: Śr, 10 Czerwiec 2020, 09:48:36 »
Trzeba przestać czytać zapowiedzi i komentarze, a po prostu korzystać z zakupów. Ja ostatnio robiłem, ceny świetny, stan komiksów też, pakowanie jak zwykle eleganckie. Tylko brać.

Offline Antari

« Odpowiedź #1075 dnia: Śr, 10 Czerwiec 2020, 10:46:12 »
No ale o to chodzi, że nie da się brać. Zablokowana możliwość zakupów. Nie każdy tutaj opiera się tylko na tym co ma na stanie. Mnie już nic nie interesuje z jego oferty na stanie bo mam wszystko co chciałem. Czekam na nowości. A tu muszą odchodzić jakies cyrki.

Offline isteklistek

« Odpowiedź #1076 dnia: Śr, 10 Czerwiec 2020, 10:52:06 »
Trzeba czekać do najnowszej dostawy, a tym ma się AZYL zajmować, ale jeżeli to ma być tak, że na stronie ma byc tel lub meil i jeszcze trzeba pisać, czekać na odpowiedź i jeszcze raz pisać, to wygląda to komicznie. Zamawianie powinno być uproszczone. I jeszcze te krótkie chwile urlopowe w działaniu sklepu ... już 3 w tym miesiącu?

Offline Murazor

« Odpowiedź #1077 dnia: Śr, 10 Czerwiec 2020, 11:07:00 »
Chciałbym zamówić, ale na kilka pozycji, które mam w schowku, od poniedziałku cena zmieniła się 3-krotnie. Dodatkowo, niektóre maja dopisek, że sprzedaż jest przez Azyl. Pisze do nich, oni mi odpisują na drugi dzień, że są w głównej ofercie Mvs :o Patrzę na sklep, rzeczywiście są, ale... inne, które były wcześniej dostępne maja dopisek proszę o kontakt z Azylem. No to robię listę kilkunastu pozycji, bo nie wiadomo co się trafi w Azylu, a co sklepie. Znów zmiana dostępności :D I ostatecznie na 5 pozycji, które chciałem zamówić 1 jest w Mvs, 1 jest zniszczona w Azylu, a 3 nie ma, bo nie sprowadzają (chociaż mają adnotację, że sprzedaż przez Azyl >:( ).

W Atomie po 10-20 zł więcej na tomiku, w bookdepository podobnie do Mvs. Jedyny dylemat teraz, czy oszczędzić, czy dać chłopakom z Atomu zarobić :)

Offline OokamiG

« Odpowiedź #1078 dnia: Śr, 10 Czerwiec 2020, 11:24:58 »
Z kolei parę moich pozycji ze schowka wyparowało całkowicie.

Online xanar

« Odpowiedź #1079 dnia: Śr, 10 Czerwiec 2020, 11:26:44 »
Dc znika  :)