Autor Wątek: Multiversum.pl - opinie o sklepie  (Przeczytany 399678 razy)

Offline bababatman

Odp: Multiversum.pl - opinie o sklepie
« Odpowiedź #2205 dnia: Pn, 06 Październik 2025, 15:58:28 »
Dzięki wszystkim za pomoc! Udało mi się dodzwonić (już za drugim razem) i anulować zamówienie. Pan bardzo sympatyczny i konkretny.

Offline Martin Eden

« Odpowiedź #2206 dnia: Pn, 06 Październik 2025, 17:12:55 »
Zamówiłem w ostatnich tygodniach kilka omnibusów na Azylu. Przychodziły ekspresowo, ale pilnowałem zamawiania tych wersji, które miały status "dostępny w magazynie" zamiast "sprowadzany z USA".

Te szerokie opisy potencjalnych wad powodują zawsze lekki niepokój, ale towar przychodził w stanie idealnym, większość zafoliowana. Jedynie jeden omnibus (Tomb of Dracula, bez folii) ma lekkie zagniecenie przy krawędzi obwoluty. Poza tym towar w super stanie.

Atom to były dwa mniejsze zamówienia, towar nówki, więc zero złych doświadczeń.

To, co mnie zaskoczyło w Azylu, to pakowanie. Teraz rozumiem tych, którzy pakowanie Gildii nazywają ledwie standardowym. Azyl pakował rewelacyjnie. Miłą niespodzianką było dorzucenie przez nich dodatkowych komiksów z adnotacją "prezent". Rewelacja.

Offline rapr

« Odpowiedź #2207 dnia: Pn, 06 Październik 2025, 19:46:48 »
Ja muszę dodać, że również pierwsze moje zamówienie zaskoczyło mnie ogromnie. Paczka była spakowana tak, że pewnie i powódź by przetrwała. Kupiłem jeden tom, a paczka jakbym z 6 komiksie wziął. Duży plus

Offline Takesh

« Odpowiedź #2208 dnia: Cz, 09 Październik 2025, 16:38:21 »
Odnośnie tych ostatnich sztuk. Właśnie przyszedł do mnie X-Men Blue and Gold omnibus w wersji alternatywnej. Kupiłem na Azylu ostatni egzemplarz. Mój tom jest w wersji idealnej. Żadnej ryski, rogi całe, folia cała.

Przez lata od nich dostałem tylko jeden tom, gdzie był leciutko naruszony jeden z rogów, ale nawet nie dawałem nigdzie znać, bo mi wogóle to nie przeszkadza.

Także nauczyłem się, że ten ich opis o stanie dostatecznym to tylko dziwny "hłyt małkentingowy".  8)

Offline Saruman

« Odpowiedź #2209 dnia: Cz, 09 Październik 2025, 20:21:02 »
Cóż, wy wychwalacie, może ja miałem pecha. Niedawno przyszło do mnie spore zamówienie z azylu i wszystkie komiksy, co do jednego, były mocno uszkodzone - pozaginane rogi, naderwane strony, wylany klej, ubite grzbiety itp. Żaden z komiksów nie był w stanie "ładny, z ryską" czy coś w tym stylu.

Zwróciłem całość.

Offline Alack

« Odpowiedź #2210 dnia: Nd, 02 Listopad 2025, 18:07:12 »
Czy na Azylu nie ma darmowej dostawy od jakiegoś progu wysokości zamówienia?

Offline jotkwadrat

« Odpowiedź #2211 dnia: Nd, 02 Listopad 2025, 19:46:03 »
Niestety nie. Czasem w ramach promocji odpalają darmową wysyłkę od jakiejś kwoty, ale spotkałem się z tym chyba raz.

Offline Alack

« Odpowiedź #2212 dnia: Nd, 02 Listopad 2025, 19:59:56 »
Właśnie wydawało mi się, że kiedyś z tego korzystałem i myślałem, że to standard a teraz takiej opcji nie widzę. Dzięki.

Offline xanar

« Odpowiedź #2213 dnia: Nd, 02 Listopad 2025, 20:05:49 »
Przez chwilę było, tydzień czy dwa - taka promocja.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Bushiken

« Odpowiedź #2214 dnia: Nd, 02 Listopad 2025, 20:52:34 »
Niestety nie. Czasem w ramach promocji odpalają darmową wysyłkę od jakiejś kwoty, ale spotkałem się z tym chyba raz.

Cóż jest to dość słabe wizerunkowo. Co miesiąc słada się zamówienie na ponad 1000 zł jako preorder czy zakup ogólny i karzą za każdą przesyłke płacić. Niby skoro stać na takie zakupy to i na wysyłke ale standardem w sklepach każdej branży jest, że przy wyższej kwocie jak 500 już ta wysyłka darmowa jest.

Offline Alack

« Odpowiedź #2215 dnia: Wt, 25 Listopad 2025, 17:25:05 »
Są jakieś "przecieki" czy można spodziewać się promocji z okazji Black Friday w Azylu?