Autor Wątek: Multiversum.pl - opinie o sklepie  (Przeczytany 361112 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline starcek

Odp: Multiversum.pl - opinie o sklepie
« Odpowiedź #2115 dnia: So, 08 Luty 2025, 14:43:43 »
Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.

Offline jotkwadrat

« Odpowiedź #2116 dnia: So, 08 Luty 2025, 20:12:39 »
Niestety, nie łapie się nic z tego, co czeka u mnie na zakup, ale zawsze to jakiś początek. Czekamy na więcej.

Offline Murazor

« Odpowiedź #2117 dnia: Pn, 10 Luty 2025, 19:12:39 »
Podobnie u mnie, spora czesc tej promki to cienkie trejdy, a chyba z ~40% to Spawn i Invincible :-\

Offline jotkwadrat

« Odpowiedź #2118 dnia: Wt, 11 Luty 2025, 14:11:25 »
Atom wrzucił swoją promocję na wydania Marvela i, dziwnym trafem, są to dokładnie te same pozycje co w Azylu (tylko odrobinę taniej). Więc to raczej nie dobra wola właściciela, tylko jakaś promocja dla sklepów.  :-\

Offline Murazor

« Odpowiedź #2119 dnia: Wt, 11 Luty 2025, 14:22:18 »
Podobnie bylo z poprzednim ultra sale - czyszczenie magazynow Penguin Random House. Widzialem, ze amerykanskie sklepy tez maja promki, wiec znow dystrybutor cos zaoferowal.

W sumie dla mnie obojetne, byle ceny byl dobre :)

Offline Murazor

« Odpowiedź #2121 dnia: Cz, 13 Marzec 2025, 07:50:33 »
Właśnie dostałem info z MVM, że cena zamówionego komiksu w tym preorderze wzrosła ze 112,5 na 125 PLN. Ciekawe, czy to już w związku z tym najpiękniejszym słowem dla trampa.
Co to za tekst w ogole? ??? Przyjeli zamowienia, dostales potwierdzenie? Jezeli tak to cena zakupu powinna obowiazywac, no nie?

I dodatkowy komentarz, to co kiedys wspominalem. Jest promocja tomy, miala przelicznik 2,4 i nagle od 2 dni jest 2,56. Mimo, ze to dalej ta sama promocja ::)

Offline xanar

« Odpowiedź #2122 dnia: Cz, 13 Marzec 2025, 09:38:32 »
Ale to ich wina, że dobre i profesjonalne korpo zmieniło sobie nagle ceny, zresztą nie pierwszy raz. Czyli wiadomo "bieda firma" to najgorzej ma na siebie wziąć wszytko, żeby dobre korpo Marvel więcej zarobiło :) w sumie racja jak tam od 30 lat nie podnieśli stawek rysownikom, to może jeszcze upadną  ::)

A polityka cenowa jak polityka cenowa, no bo widzisz wczoraj była promocja 2,4 z dzisiaj jest promocja 2,56, to duża różnica  :)
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Murazor

« Odpowiedź #2123 dnia: Cz, 13 Marzec 2025, 10:27:34 »
Zawsze moga nie udostepniac preordera i nie brac kasy na zapas, a sprzedawac to co maja na miejscu. Wtedy to zle korpo nie zaskoczy ich zmiana cen. Klient mrozi kase na kilka miesiecy, a sklep moze sobie pozniej ot tak podnosic cene kupionego przedmiotu?

Moze dla omniaka 2 Daredevila Zdarskiego (ktory wyprzedal sie prawie wszedzie) mogli zmienic cene z 240 (preorder) na 440 jak juz dostana na magazyn? :P

Offline xanar

« Odpowiedź #2124 dnia: Cz, 13 Marzec 2025, 11:12:19 »
Zawsze może zrezygnować, są też ludzie którzy nie płacą z góry tylko jak przyjedzie, jak Marvel zmienia sobie okładki wariantów co okazuje się przy premierze (to ogóle jest szczytem profesjonalizmu) to też jest wina sklepu i ma dostarczyć taką jak klient zamówił  :)

Zawsze możesz zamówić u konkurencji i tam ci nie zmienią ceny, bo już były takie sytuacje.

A ale jak zmienić ? Kiedy był preorder z pół roku temu, w predoerze zazwyczaj jest taniej, jak była ostatnio analogiczna sytuacja tylko w drugą stronę, że ci co pozamawiali w preorderze mieli drożej niż jak przyszło na magazyn, to coś nie było słychać głosów, że "ja chce drożej kupić."

Zresztą ten sklep zawsze tak funkcjonował, więc nie wiem gdzie tu jest jakieś zaskoczenie.

Ma podobno być jakiś "restock" tego Daredevila vol.2.

Ten Nocenti też podobno wyprzedany cały i zostało tyle ile jest w sklepach, ile w tym prawdy, nie wiem.
« Ostatnia zmiana: Cz, 13 Marzec 2025, 11:22:10 wysłana przez xanar »

Online Gazza

« Odpowiedź #2125 dnia: Cz, 13 Marzec 2025, 12:13:52 »
Zresztą ten sklep zawsze tak funkcjonował, więc nie wiem gdzie tu jest jakieś zaskoczenie.
Ja jestem zaskoczony, że tylu to wciąż akceptuje ale cóż....

Offline Murazor

« Odpowiedź #2126 dnia: Cz, 13 Marzec 2025, 12:17:14 »
A ale jak zmienić ? Kiedy był preorder z pół roku temu,
No wlasnie tak, cena ZAMOWIONEGO preorderu wzrosla, o to sie burze. Co innego zmienianie sobie ceny na stronie, a co innego po zamowieniu.

Właśnie dostałem info z MVM, że cena zamówionego komiksu w tym preorderze wzrosła ze 112,5 na 125 PLN. Ciekawe, czy to już w związku z tym najpiękniejszym słowem dla trampa.

Offline xanar

« Odpowiedź #2127 dnia: Cz, 13 Marzec 2025, 13:01:43 »
W sumie mogli anulować całe zamówienie proerderowe, tak jak robią to dobre korporacje, np. tak jak RTV AGD itp.

Np. z taką o to notką:

Szanowny Kliencie,

informujemy, że status Zamówienia xxx został zmieniony na „anulowane” z powodu wyczerpania zapasu. ::) ;D

Załóżmy, że mamy preorder oficjalnie ogłoszony, wszystkie gazetki informacyjne podrukowane i takie dobre korpo jedno z drugim zmienia sobie ceny na dwa dni przed końcem tegoż preorderu na wszystkie omnibusy, absoluty, jakieś zeszyty z wariantami za jakiś dziwne pieniądze itp. ogólnie na wszytko (co w sumie nie jest takie nieprawdopodobne przy panującej sytuacji międzynarodowej)

Załóżmy, że ty masz taki sklep i co zrobisz, weźmiesz to wszytko na siebie  ;D ;D ;D

Powiesz korporacji, że ty chcesz kupić po tych cenach co były wcześniej bo ludzie u ciebie po takich pozamawiali  ;D
A koporo ci odpowie a nie jak tak to spoko  ;D

Wiadomo - bieda firmy to najgorzej.

Offline Murazor

« Odpowiedź #2128 dnia: Cz, 13 Marzec 2025, 13:26:01 »
Co za roznica, czy prawo lamie korpo czy januszex? Obie sytuacje sa naganne i nie powinny miec miejsca.

A obrona takiego zjawiska - "a bo xxx tak robi" brzmi jak mantra zaczerpnieta z obecnej polityki. Zacznijmy krasc i zabijac ludzi na ulicy, bo przeciez inni tez tak robia gdzies na swiecie.

Nie idzmy ta droga.

Offline xanar

« Odpowiedź #2129 dnia: Cz, 13 Marzec 2025, 13:32:22 »
No, ale to nie januszex sobie te ceny bierze z kosmosu i wpisuje na stronie, tylko od kogoś je dostaje.

A dlaczego dobre korpo nie może olać tego i sobie te ceny podnieść od następnego preordera, tylko tydzień czy dwa po ogłoszeniu cen.

Czyli co jak miałbyś taką sytuację to wiązałbyś tą różnice na siebie, patrząc po tym co tu piszesz.

No to idź inną drogą, udaj się na samą górę, przecież to oni zmienili ceny to, że potem januszex zmienił to jest tylko "akcja - reakcja"