Autor Wątek: taniaksiazka.pl  (Przeczytany 105867 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Bushiken

Odp: taniaksiazka.pl
« Odpowiedź #480 dnia: Śr, 11 Grudzień 2024, 22:13:27 »
Jako stały klient Taniej Książki, który wielokrotnie ich krytykował i starał się wskazać im słabe punkty procesu, pozwolę sobie zabrać głos. Oni się nie zmienią, to jest korporacja, a te uszkodzone egzemplarze są wliczone w kosz działalności. Proces pakowania i wysyłki jest maksymalnie zautomatyzowany, przez co czynnik ludzki schodzi na dalszy plan.

Używają gównianych, cienkich kartonów z 3 warstwowej tektury, a jeśli paczka jest większych gabarytów, to idzie 5 warstwowy karton i wypełnienie z "mielonki" Profipack, rzadko tektury falistej.

Reklamacje trzeba zgłosić na zwroty@glosel.pl,  można realizować poprzez np. paczkomat. Wówczas nadają etykietę, umieszczasz paczkę i wysyłasz mail, że paczka nadana, a oni wysyłają nową. Szczegóły zawsze podają w mailu.

Stan wysyłek z TK to loteria, czasami cud, a czasami urwane pół narożnika. Ja reklamuję 5-10%.

Jeśli kogoś to bardziej interesuje, to krytykowałem ich kilka razy na moich unboxingach, zapraszam na YouTube/@Wombai

Czy forma zgłaszania reklamacji jest nadal taka jak opisywał Wombai?
Na 3 zamówienia z HC Tintinami, Asteriksami i Corto Maltese w 1 z nich Tintin ma rysę na przedniej okładce prawie przy samym grzbiecie prawie przy lini zagiecia okładki.
Czy ktos miał do czynienia z sytuacją, że sklep nakładał swoją folie?
Tylko 1 tom z 4 Tintina miał fabryczną folie. Pozostałe miały taką jakby nakladaną z 2 stron i na środku latwo bylo rozerwać. Wygląda to na sklepową robotę jakby oklejali tak używki lub zwroty.
W takiej folii był także ten uszkodzony tom co może sugerowąć, że był ze zwrotu.

Offline Wombai

« Odpowiedź #481 dnia: Śr, 11 Grudzień 2024, 22:55:32 »
@Bushiken tak, forma reklamacji wciąż ta sama. Tylko teraz wolniej odpowiadają, bo wzmożony ruch w interesie (mają 14 dni).
Raczej nigdy nie zauważyłem, aby sami nakładali folię. Szybciej bym powiedział, że zwyczajnie folii nie było.
Np. Ostatnio zakupiłem Pięć Krain, tom 3 z Egmontu i przyszedł w folii, co mnie mocno zdziwiło, bo poprzednie tomy brałem właśnie w TK i jestem pewien, że były bez folii.

Offline Bushiken

« Odpowiedź #482 dnia: Śr, 11 Grudzień 2024, 23:00:26 »
Czy mieliście do czynienia z opóźnieniem w wysyłce towaru dostępnego?
Złożyłem 4 różne zamówienia w piątek po godzinie 20 na produkty dostępne od ręki i 1 z nich dotarło już w niedzielę do paczkomatu a kolejne wczoraj i dziś. Za to 4 nie zostało nawet wydane kurierowi :)

Offline Wombai

« Odpowiedź #483 dnia: Śr, 11 Grudzień 2024, 23:09:24 »
Zależy co zamówiłeś. Może jest opóźnienie od wydawcy, którego sklep nie był w stanie uwzględnić. Może w krótkim czasie poszło wiele zamówień, albo jeszcze ściągnęli coś na reklamację. Nie wiem, ale jak zadzwonisz, to się na pewno dowiesz. Ja dzwoniłem do nich chyba z 4 razy i zawsze wyczerpująco odpowiadają.

Offline death_bird

« Odpowiedź #484 dnia: Cz, 12 Grudzień 2024, 20:33:41 »
Odebrałem debiutanckie zamówienie. W paczce głównie tzw. "grubasy". Wypełnienie może nie jakieś z sercem niemniej towar w stanie "igła". Zarzutów brak.
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

Offline FDH

« Odpowiedź #485 dnia: Pt, 13 Grudzień 2024, 09:53:25 »
Ktoś wie co to za promocja na TK -dzisiaj od 13 do 14 happy hours ,przyszła informacja ale żadnych szczegółów

Offline asx76

« Odpowiedź #486 dnia: Pt, 13 Grudzień 2024, 10:39:35 »
Ktoś wie co to za promocja na TK -dzisiaj od 13 do 14 happy hours ,przyszła informacja ale żadnych szczegółów

Obstawiam/przypuszczam - 13% rabatu. ;)

Offline eyesore

« Odpowiedź #487 dnia: Pt, 13 Grudzień 2024, 13:00:43 »
13 zł CZARNYKOT, od 99zł tylko do 14 działa

Offline Bushiken

« Odpowiedź #488 dnia: Pt, 13 Grudzień 2024, 13:56:49 »
Kod na 20 przy zakupach za 149 jednak lepszy skoro dla Inpostpay rabatu i tak za 150 musi być koszyk.

Offline Koalar

« Odpowiedź #489 dnia: Pt, 27 Grudzień 2024, 16:51:27 »
Dostałem dziś SMS-em kod na 10 zł za zakupy od 99 zł (ważny 5 dni):
t2109960FD1C2D50

Nie korzystałem, pewnie jednorazowy (jakby komuś nie wszedł, to może napisać). Szczegóły z SMS-a:
Dla zalogowanych, wazny 5 dni do zamowien na terenie Polski. Nie laczy sie z innymi kodami, nie dziala na Lego,podreczniki, perfumy i gry.
pehowo.blogspot.com - blog z moimi komiksami: Buzz, Fungi, PEH.

Offline Lipa

« Odpowiedź #490 dnia: Pn, 30 Grudzień 2024, 09:50:05 »
ac5149E6EEA6D075

5% na TK

Ja nie skorzystam, bo lojalnościową mam 7%, także smacznego

Offline Eyeless

« Odpowiedź #491 dnia: Cz, 02 Styczeń 2025, 01:53:01 »
I ode mnie jeden na 5%, częstujcie się

ac5149EE6A72570D

Ważny jeszcze jakieś 38h, poniżej zasady

Jak działa kod?
1. Zapełnij koszyk produktami za minimum 149 zł
2. Zaloguj się na konto użytkownika
3. W koszyku wpisz kod
4. Wartość zamówienia powinna obniżyć się o 5%
5. Maksymalna zniżka to 20 zł
6. Kod jest jednorazowy i będzie ważny przez 48 godzin od momentu wysłania tej wiadomości
7. Nie łączy się z innymi kodami
8. Nie działa na kategorie podręczniki szkolne, perfumy, gry planszowe i karciane oraz produkty marki LEGO.
« Ostatnia zmiana: Cz, 02 Styczeń 2025, 01:55:04 wysłana przez Eyeless »